STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άδειες σε Βέροια, ΟΦΗ, Πλατανιά και Εργοτέλη

Άδειες σε Βέροια, ΟΦΗ, Πλατανιά και Εργοτέλη

Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ χορήγησε άδεια συμμετοχής στις Βέροια, ΟΦΗ, Πλατανιά και Εργοτέλη όχι όμως και στον ΠΑΣ Γιάννινα ενώ απέρριψε τον φάκελο του Άρη.

Οι τέσσερις από τις επτά ΠΑΕ που δεν είχαν αδειοδοτηθεί σε πρώτο βαθμό πήραν τελικά την πολυπόθητη άδεια συμμετοχής στην Σούπερ Λιγκ μετά την εκδίκαση της επιτροπής εφέσεων αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα οι Άρης, Πανιώνιος, ΟΦΗ, Βέροια, ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς και Εργοτέλης είχαν κοπεί αρχικά και δεν είχαν πάρει την σχετική άδεια με τις δυο πρώτες ομάδες να μην έχουν καταθέσει καν φακέλους στην αρμόδια επιτροπή. Όλες οι ομάδες όμως είχαν δικαίωμα προσφυγής στην επιτροπή εφέσεων κάτι που έκαναν άπαντες πλην του Πανιωνίου.

Η επιτροπή συνεδρίασε και εξετάζοντας τους ίδιους φακέλους αποφάσισε να χορηγήσει άδεια σε Βέροια, ΟΦΗ, Πλατανιά και Εργοτέλη όχι όμως και στον ΠΑΣ Γιάννινα που ουσιαστικά είναι η μόνη ομάδα μετά τον Πανιώνιο που δεν θα έχει άδεια για την επόμενη Σούπερ Λιγκ.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης (Ε.Ε.Α.) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση εξέτασε τις εφέσεις των ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ ΓΑΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Α.Ο., ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ., ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ και Ο.Φ.Η., κατά των αποφάσεων του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης.

Έκανε δεκτές τις εφέσεις και χορήγησε την άδεια συμμετοχής στις διοργανώσεις περιόδου 2014-2015 στις ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ ΓΑΣ, Ο.Φ.Η., ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Α.Ο. και ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ.

Δεν έκανε δεκτή την έφεση και δεν χορήγησε άδεια συμμετοχής στις διοργανώσεις περιόδου 2014-2015 στην ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966.

Απέρριψε ως απαράδεκτη την έφεση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ".

Οι ποινές για τον ΠΑΣ που δεν πήρε άδεια έχουν ως εξής:

α)Δεν μπορούν να αποκτήσουν περισσότερους από 3 ποδοσφαιριστές άνω των 24 ετών οιασδήποτε εθνικότητας,

β)Δεν μπορούν να προχωρήσουν σε περισσότερες από 2 ανανεώσεις/επεκτάσεις συμβολαίων για ποδοσφαιριστές άνω των 24 ετών οιασδήποτε εθνικότητας.

γ)Μπορούν να αποκτήσουν απεριόριστους Έλληνες ποδοσφαιριστές κάτω των 24 ετών,

δ)Τους παρακρατείται από τη Super League το 20% από τα έσοδά τους από τηλεοπτικά και λοιπά δικαιώματα δικαιωμάτων, το οποίο θα καταβάλλεται σε εξόφληση υποχρεώσεων της ΠΑΕ προς ποδοσφαιριστές και προπονητές.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ