ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ολυμπιακός - Θρασύβουλος 3-0

Ολυμπιακός - Θρασύβουλος 3-0
INTIME SPORTS

Μετά την κρίση κόντρα στην Δόξα, ήρθε μια ήρεμη νίκη (3-0) κόντρα στον Θρασύβουλο, που έδωσε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκτελεστής και τραυματίας ο Πάντελιτς. Η ανασκόπηση, που κρίθηκε το ματς, το φιλμ και videos με γκολ και highlights.

Δίχως να ιδρώσει, δίχως να απειληθεί και δίχως όμως να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-0 τον Θρασύβουλο και πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας με σβηστές μηχανές.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μάρκο Πάντελιτς, που επέστρεψε στα γκολ (πέτυχε 2) και αποδεικνύεται ο ποδοσφαιριστής που ξέρει όσο κανείς άλλος να "καθαρίζει" αυτά τα ματς. Ο Σέρβος βέβαια στάθηκε άτυχος, καθώς λίγα λεπτά μετά το 3-0, δέχτηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα, τραυματίστηκε και βγήκε αλλαγή.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι σίγουρα τεράστια (οι μεν είναι πρώτοι στην Superleague και οι δε τελευταίοι στην Football League) και γι' αυτό ο Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε την ευκαιρία σε παίκτες που δεν είχαν μέχρι τώρα πολύ χρόνο συμμετοχής. Ο Χαβίτο τα πήγε περίφημα, ο Αμπντούν ξεκίνησε καλά αλλά στη συνέχεια άρχισε τις υπερβολές, ο Ποτουρίδης ήταν κινητικός, ενώ ο Παπάζογλου δεν έδειξε κάτι θετικό, ίσως γιατί δεν είχε πολλή δουλειά.

Πλέον, οι "ερυθρόλευκοι" περιμένουν να δουν τον αντίπαλό τους στην κλήρωση που θα γίνει την άλλη Τετάρτη (18/1, 12:00) για την φάση των "8" του Κυπέλλου Ελλάδας και στρέφουν ξανά την προσοχή τους στο πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις δύο προηγούμενες φορές που η ομάδα του Πειραιά είχε βρει απέναντί της στο Κύπελλο την ομάδα του Πειραιά, στο τέλος της χρονιάς οι "ερυθρόλευκοι" κατακτούσαν το νταμπλ.

Δείτε αναλυτικά το LIVE της αναμέτρησης

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Κομίνης Γεώργιος (Θεσπρωτίας)

Α' Βοηθός: Μαγιάνης Χρήστος (Άρτας)

Β' Βοηθός: Δημητριάδης Ιορδάνης (Καστοριάς)

Τέταρτος Διαιτητής: Ντίτσος Γεράσιμος (Πρέβεζας)

Παρατηρητής: Γκαϊτατζής Θεόδωρος (Δράμας)

Καιρός: Συννεφιασμένος

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Χαβίτο, Παπαδόπουλος (74' Βαλεριάνος), Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Μοδέστο (66' Μακούν), Γέστε, Αμπντούν, Φουστέρ, Μόνχε, Πάντελιτς (59' Ιμπαγάσα).

Θρασύβουλος (Λύσσανδρος Γεωργαμλής): Κασμερίδης, Καλαμιώτης, Σύρος, Βασιλείου (62' Νικολάου), Παγώνης, Σταμπολζίεφ (46' Βαγγελής), Ζουμπουλάκης, Σκόνδρας, Ψιανός, Ροκάστλ (78' Βλάχος), Ντ'Ακόλ.

Σκόρερ: 10', 56' Πάντελιτς, 21' Φουστέρ

Κίτρινες κάρτες: 52' Μόνχε, 86' Φουστέρ / 33' Καλαμιώτης, 45+' Παγώνης, 51' Σκόνδρας, 57' Βασιλείου, 66' Ζουμπουλάκης

Κόκκινες κάρτες: -

Ανασκόπηση

Με αρκετές αλλαγές παρέταξε την ενδεκάδα του ο Ερνέστο Βαλβέρδε, δίνοντας ευκαιρία σε παίκτες που δεν έχουν πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής μέχρι στιγμής. Ο Ποτουρίδης έπαιξε αριστερά στην άμυνα, δεξιά ήταν ο Χαβίτο, στο κέντρο ο Παπάζογλου, στα χαφ έπαιζε ο "τελειωμένος" Γέστε, ενώ στις πτέρυγες της επίθεσης επιλέχθηκαν οι Αμπντούν και Μόνχε. Σας αναφέρουμε τους παίκτες που δεν είναι συνήθως στα βασικά πλάνα του Ισπανού τεχνικού.

Καλώς τα παιδιά, καλώς τα 2-0

Το παιχνίδι ήταν θεωρητικά εύκολο όπως και με την Δόξα Δράμας, μόνο που η διαφορά από το ματς της Κυριακής, ήταν πως οι "ερυθρόλευκοι" το έκανα πραγματικά εύκολο, με την απόδοση τους στα πρώτα λεπτά και με το γρήγορο γκολ του Μάρκο Πάντελιτς, Λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου 10λέπτου, ο Αμπντούν έδωσε ωραία στον Σέρβο και εκείνος με σουτ απευθείας εντός περιοχής άνοιξε το σκορ και συνάμα τον δρόμο προς τη νίκη.

Τα πάντα ήταν πιο απλά για τους Πειραιώτες που είχαν τον απόλυτο έλεγχο, την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφορία και δεν ένιωθαν την παραμικρή απειλή και αντίσταση από τους γηπεδούχους. Έμοιαζε λοιπόν δεδομένο, πως οι γηπεδούχοι θα πετύχαιναν κι άλλο γκολ και το κατάφεραν στον 21' με σουτ του Νταβίδ Φουστέρ.

Κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε και το μοναδικό ενδιαφέρον ήταν να δούμε ποιοι παίκτες θα ξεχωρίσουν, ποιοι θα σκοράρουν και αν θα μπουν άλλα τέρματα. Ο Ολυμπιακός είχε κάποιες ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμά του μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αλλά τις σπατάλησε και έτσι το 2-0 έμεινε μετά από 45 λεπτά αγώνα.

Ο "λαβωμένος" Μάρκο (3-0)

Τίποτα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να έχουν την συντριπτική κατοχή της μπάλας και να δημιουργούν αραιά και που, φάσεις προς την αντίπαλη εστία. Σε μια απ' αυτές, ο Πάντελιτς με δυνατό σουτ από πλάγια θέση εντός περιοχής έκανε το 3-0, όμως λίγα λεπτά αργότερα στάθηκε πολύ άτυχος. Ο Σέρβος δέχτηκε σκληρό μαρκάρισμα από τον Βασιλείου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να βγει αλλαγή . Από κει και πέρα άρχισαν οι αλλαγές, έπεσε ο ρυθμός της αναμέτρησης και έτσι το 3-0 έμελλε να ήταν το τελικό σκορ.

Που κρίθηκε το ματς

Ένα γρήγορο γκολ είναι ό,τι πρέπει και ό,τι ζητούν οι προπονητές από τους ποδοσφαιριστές τους. Έτσι και στην περίπτωση του Ολυμπιακού, το 1-0 του Πάντελιτς στο 10' ήταν η λύση στο γρίφο και το "κλειδί" με τ' οποίο η ομάδα του Πειραιά άνοιξε την πόρτα της πρόκρισης.

Συνέντευξη Τύπου

Το φιλμ Αγώνα

10' ΓΚΟΟΟΛΛΛ για τον Ολυμπιακό με τον Πάντελιτς (1-0)! Ωραία προσπάθεια του Αμπντούν από δεξιά, αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο και πασάρει για τον Πάντελιτς, που αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή, κάνει με πλασέ το 1-0.

20' Από σέντρα του Χαβίτο από δεξιά, ο Πάντελιτς παίρνει την κεφαλιά από κοντά, αλλά με διπλή προσπάθεια ο Κασμερίδης μπλοκάρει την μπάλα.

21' ΓΚΟΟΟΛΛΛ για τον Ολυμπιακό με τον Φουστέρ (2-0)! Συνεχόμενα λάθη στην άμυνα του Θρασύβουλου, ο Πάντελιτς βρίσκει τον Φουστέρ, που σουτάρει μέσα από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει σε έναν αμυντικό και αφού βρει στο δεξί δοκάρι του Κασμερίδη, καταλήγει στα δίχτυα.

27' Πολύ ωραίο πλασέ του Μόνχε έξω από την περιοχή, η μπάλα ελάχιστα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

32' Ωραία εναλλαγή της μπάλας για τον Ολυμπιακό, με τελικό αποδέκτη τον Αμπντούν, που σουτάρει λίγο πάνω από τα δοκάρια.

34' Ο Ζουμπουλάκης βγαίνει στην αντεπίθεση από το βολέ του Κασμερίδη, αλλά από πλάγια θέση σημαδεύει άουτ.

55' Ωραία πάσα του Χαβίτο για τον Φουστέρ, ο Ισπανός σουτάρει πάνω στην κίνηση, αλλά η μπάλα φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κασμερίδη.

56' ΓΚΟΟΟΛΛΛ για τον Ολυμπιακό με τον Πάντελιτς (3-0)! Γύρισμα του Μοδέστο από δεξιά για τον Πάντελιτς, που κοντρολάρει άψογα και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, κάνει το 3-0, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

60' Μακρινό σουτ του Ισπανού, ο Κασμερίδης μπλοκάρει χωρίς να δυσκολευτεί.

63' Ένα ακόμα πολύ ωραίο σουτ από τον Χαβίτο, η μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Κασμερίδη.

78' Εκτέλεση φάουλ του Ιμπαγάσα, η μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

92' Σέντρα του Ιμπαγάσα από αριστερά, η κεφαλιά του Χαβίτο στα χέρια του Κασμερίδη.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ