ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αγροτικός Αστέρας-Παναθηναϊκός 0-1

Αγροτικός Αστέρας-Παναθηναϊκός 0-1
INTIME SPORTS

Στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδος πέρασε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε στον Εύοσμο του Αγροτικού Αστέρα με 1-0 με γκολ του Βύντρα.

Το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος στους "16" πήρε ο Παναθηναϊκός που νίκησε 1-0 στον Εύοσμο τον Αγροτικό Αστέρα.

Με κορυφαίο και σκόρερ τον Βύντρα (22') το "τριφύλλι" έχοντας στους διακριθέντες τους Καρνέζη, Βιτόλο και Μαυρία πήρε την πρόκριση από την αξιόμαχη ομάδα του Κούτση.

Γήπεδο: Ευόσμου

Διαιτητής: Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Τρύφων (Δράμας), Αναστόπουλος (Αρκαδίας)

Κίτρινες: Σαμουηλίδης, Παμπόε, Γιακουμής, Ασπρίδης / Μαυρίας, Ρούντολφ, Ιωαννίδης

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αγροτικός Αστέρας (Γιώργος Κούτσης): Γιακουμής, Βοσκόπουλος, Μαργαρίτης, Παπαδόπουλος, Ασπρίδης, Τσουκαλίδης, Καρακατσάνης, Παμπόε, Σαμουηλίδης, Πετρίσεβιτς, Καπνίδης (63' Στεφανίδης).

Παναθηναϊκός (Ζοσέ Γκόμες): Καρνέζης, Βύντρα, Ιωαννίδης, Μπιάρσμιρ, Καντέ, Βιτόλο, Καραγκούνης (12' λ. τρ. Λαγός), Ζέκα, Μαυρίας (86' Κουίνσι), Ρούντολφ (74' Σιμάο), Πετρόπουλος.

Η βράβευση των Γιώργηδων και η καθυστέρηση με τα χαρτάκια

Λίγο πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση στον Εύοσμο η διοίκηση του Αγροτικού Αστέρα βράβευσε τον αρχηγό του Παναθηναϊκού και άσο της Εθνικής Ελλάδος, Γιώργο Καραγκούνη με τιμητική πλακέτα καθώς επίσης και τον πολύ έμπειρο άσο του Αγροτικού Αστέρα, Γιώργου Τσουκαλίδη.

Αγροτικός Αστέρας-Παναθηναϊκός 0-1
INTIME SPORTS

Το ματς ξεκίνησε με οκτάλεπτη καθυστέρηση από την προγραμματισμένη ώρα καθώς οι φίλαθλοι κυρίως των γηπεδούχων είχαν πετάξει αρκετά χαρτάκια στον αγωνιστικό χώρο που εμπόδιζαν το οπτικό έργο των βοηθών και μέχρι να απομακρυνθούν από τους ιθύνοντες των γηπεδούχων χρειάστηκαν μερικά λεπτά.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Ζόσε Γκόμες βοηθός του Φερέιρα παρέταξε τους παίκτες του που λάνσαραν για πρώτη φορά την μαύρη εμφάνιση (το συνηθίζουν στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος να φοράνε την τρίτη) με πολλά νέα πρόσωπα. Κάτω από τα δοκάρια επέστρεψε ο Καρνέζης με τους Βύντρα και Ιωαννίδη στα άκρα της άμυνας ενώ αμυντικό δίδυμο τον Καντέ πλαισίωνε ο Μπιάρσμιρ. Στην μεσαία γραμμή σε ρόλο κόφτη ο Βιτόλο και σε οργανωτή ο αρχηγός Καραγκούνης που είχε στηρίγματα στα άκρα τους Ζέκα και Μαυρία. Μπροστά τους ήταν ο Ρούντολφ και στην κορυφή ο Πετρόπουλος.

Απώλεια με Κάρα... και γκολ ο επόμενος αρχηγός

Τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν την εδαφική υπεροχή αλλά εκτός του γεγονότος πως οι έντεκα δεν είχαν αγωνιστεί και πάλι μαζί, συνεπώς δεν υπήρχε και άμεση συνοχή στο παιχνίδι τους αφετέρου ο αγωνιστικός χώρος δύσκολα επέτρεπε στους φιλοξενούμενους να κάνουν το γνώριμο παιχνίδι τους.

Δεν έφταναν αυτά τα δύο για τον Ζοσέ Γκόμες στο 12' αναγκάστηκε να αλλάξει τον τραυματία Καραγκούνη (μετά από ένα δυνατό μαρκάρισμα του Σαμουηλίδη στο 3') με τον νεαρό Λαγό. Παρά την αλλαγή πλάνων, οι παίκτες του Παναθηναϊκού κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 22', όταν μετά από κόρνερ του Μαυρία, ο Μπιάρσμιρ στο πρώτο δοκάρι γύρισε με κεφαλιά και ο αμαρκάριστος Βύντρα -που είχε πάρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού- με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ μέσα σε πανηγυρισμούς των φίλων του "τριφυλλιού".

Θύμισε κάτι από Καπίνο... ο Καρνέζης

Το γκολ που πέτυχε ο Βύντρα λειτούργησε αρνητικά ως προς την εικόνα των φιλοξενούμενων που έδωσαν χώρο στους παίκτες του Γιώργου Κούτση, οι οποίοι και προσπάθησαν να το εκμεταλλευθούν.

Μοναδική ωστόσο απειλητική αιχμή των "πράσινων" ήταν ο Παμπόε ο οποίος με διαδοχικά σουτ προσπάθησε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφυλάκα αλλά δεν τα κατάφερε. Αρχικά, στο 28' βγήκε σε θέση βολής (τετ α τετ ) αλλά ο πορτιέρο του "τριφυλλιού" απομάκρυνε σωτήρια. Πέντε λεπτά αργότερα, ο DjeDje σούταρε και ο Καρνέζης μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 38' ο δαιμόνιος άσος των γηπεδούχων απέφυγε εντυπωσιακά τον Ιωαννίδη αλλά από πλάγια θέση σούταρε και ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού έδιωξε σε κόρνερ θυμίζοντας κατά πολύ τον φίλο του και βασικό πλέον Στέφανο Καπίνο. Η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους άνηκε στους φιλοξενούμενους με τον Μαυρία μετά από ατομική ενέργεια να "κλέβει" την μπάλα από τον αντίπαλο αμυντικό και το σουτ που έκανε απομάκρυνε ωραία σε κόρνερ ο 21χρονος Γιακουμής.

Κλειστά χαρτιά... κλειστές άμυνες

Το δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε με τους Κούτση και Γκόμες να μην έχουν κάποια αλλαγή στα πλάνα τους θέλοντας να αλλάξουν τα σχέδιά τους στην πορεία της αναμέτρησης. Η εικόνα του αγώνα έμοιαζε με το ξεκίνημα του ματς, όπου κυρίως οι φιλοξενούμενοι αναζητούσαν τα πατήματά τους στο "χωράφι" όπως έμοιαζε ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου στον Εύοσμο.

Στο 64' η πρώτη υποψία ευκαιρίας έγινε από τον Αγροτικό Αστέρα που θέλησε να πιέσει και μετά την πάσα του Παμπόε πάνω από τον Μαυρία, ο Στεφανίδης που πήρε στο 63' την θέση του Καπνίδη έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε απελπιστικά άουτ.

Οι παίκτες του "τριφυλλιού" στο πρώτο 20λεπτο έχοντας πετύχει το γκολ με τον Βύντρα επιδόθηκαν σε παιχνίδι ουσίας αλλάζοντας συνεχώς πάσες, αναζητώντας διαδρόμους και τον Πετρόπουλο στην κορυφή της επίθεσης ωστόσο δεν έδειχναν το καλό πρόσωπο που είχαν στα ματς με Πανιώνιο και Αστέρα Τρίπολης. Για τον λόγο αυτό, ο Ζοσέ Γκόμες ζητούσε περισσότερα πράγματα από τον Μαυρία και τον Ζέκα.

Η πίεση... και τα πορτοκάλια

Στο τελευταίο 20λεπτο του δευτέρου μέρους, ο Παναθηναϊκός έκανε την πρώτη του καλή στιγμή στο ματς και από στημένη φάση, όταν μετά την λάθος εκτίμηση του Γιακουμή (βγήκε με την μπάλα εκτός περιοχής) ο Πετρόπουλος με δυνατό σουτ στο φάουλ σημάδεψε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Γκόμες απέσυρε τον κουρασμένο Ρούντολφ (αφού ακόμα δεν έχει δυνάμεις να ολοκληρώσει ένα 90λεπτο) και έβαλε στο ματς τον Σιμάο στέλνοντας σε ρόο επιθετικού χαφ τον νεαρό Λαγό. Αυτή η κίνηση βοήθησε ακόμα περισσότερο τον Βιτόλο και όλη την μεσαία γραμμή των φιλοξενούμενων να διαχειριστεί το ματς.

Στα τελευταία δέκα λεπτά του ματς, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αυξήσουν την πίεσή τους ωστόσο η σωστή αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού δεν τους επέτρεπε να κάνουν κάποια απειλητική φάση. Την ίδια ώρα, μερίδα των φιλάθλων τους πετούσε πορτοκάλια στον αγωνιστικό χώρο.

Από την άλλη πλευρά, οι οπαδοί του "τριφυλλιού" τραγουδούσαν προς το φινάλε τον ύμνο της ομάδας ως ανταμοιβή για την θετική εικόνα που επέδειξαν οι παίκτες του Γκόμες που στα τελευταία τέσσερα λεπτά "έριξε" στο ματς και τον Κουίνσι αντί του Μαυρία.

Στις καθυστερήσεις ο εκ των κορυφαίων παικτών του Παναθηναϊκού, Ορέστης Καρνέζης σταμάτησε μια προσπάθεια του Στεφανίδη, που προσπάθησε την ύστατη ώρα να φτάσει σε ένα γκολ. Το τελικό σφύριγμά της λήξης βρήκε τους παίκτες του "τριφυλλιού" να παίρνει την νίκη και την πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδος.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ