FOOTBALL LEAGUE

Παπαϊωάννου: ''Η Λαμία μεγαλύτερη ομάδα από Λάρισα και Ηρακλή''

Παπαϊωάννου: ''Η Λαμία μεγαλύτερη ομάδα από Λάρισα και Ηρακλή''
Παπαϊωάννου

Αποκαλύψεις Πανουργιά Παπαϊωάννου. Ο ιδιοκτήτης της Λαμίας έκανε λόγο για ''Δούρειους Ίππους'' στο ματς με την Καλαμαριά, χαρακτήρισε την ομάδα του μεγαλύτερη από ΑΕΛ - Ηρακλή, ενώ δήλωσε ότι ο Δερμιτζάκης διασκέδαζε μέχρι αργά τα βράδια.

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο ΝΕΤ 101,9 έδωσε ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας Πανουργιάς Παπαϊωάννου, ο οποίος υποστήριξε ότι στο ματς με την Καλαμαριά, που ολοκληρώθηκε στο 1-1, φώναζε ενώπιον όλων να περάσει εκτός αγώνα ένας συγκεκριμένος παίκτης της ομάδας του, καθώς ' 'υπήρχε παρασκήνιο''. Ανέφερε ότι εμμένει στην αρχική του απόφαση να αποχωρήσει, πως ήταν λάθος το να διώξει τον Μπάμπη Τεννέ, ενώ σημείωσε ότι ο νυν προπονητής Παύλος Δερμιτζάκης ' 'έχει φίλους στη Λαμία που κάθονται μαζί στις καφετέριες, διασκεδάζουν μέχρι αργά το βράδυ...''

Αρχικά δήλωσε: ''Η Λαμία είναι πιο μεγάλη ομάδα από τη Λάρισα και τον Ηρακλή. Η Λαμία θα έχει συνέχεια, είτε με τον Παπαϊωάννου, είτε με κάποιον άλλον. Είμαι εγγυητής της συνέχειας, Η πρόκριση στα πλέι οφ δεν χάθηκε την Κυριακή (05/04). Χάθηκε στο ματς με την Καλαμαριά. Κάποιοι το κατάλαβαν, κάποιοι όχι και έλεγαν τι λέει αυτός...Γιατί χάθηκε το γνωρίζω. Αιτία ήταν ένας ποδοσφαιριστής, ένας που θέλει να κάνει τον τεχνικό και δύο, τρεις μέσα από τη Λαμία. Υπήρχαν Δούρειοι Ίπποι, αλλά ας μην το ξανασυζητήσουμε. Τους ξέρουμε, μην δηλητηριάσουμε άλλο το κλίμα''.

Για το αν νιώθει αηδιασμένος: ''Όχι. Ξέρουμε πώς είναι το ποδόσφαιρο, αλλά δεν περίμενα να γελοιοποιηθεί έτσι, τόσο φανερά. Δεν βγαίνω πικραμένος από το ποδόσφαιρο. Άργησα να καταλάβω κάποιους που το έπαιζαν φίλοι της ομάδας. Την πάτησα. Μαθήματα είναι αυτά. Η Λαμία είναι πιο μεγάλη από το να έμπαινε στα πλέι οφ. Δέχομαι τηλεφωνήματα από όλη την Ελλάδα, γιατί η Λαμία έχει φιλάθλους παντού που την παρακολουθούν. Θα δούμε την επόμενη μέρα. Να κάτσουν ήσυχα στα σπίτια τους όσοι είχαν ασχοληθεί στο παρελθόν, γιατί την πήγαν 35 χρόνια πίσω, την εξαφάνισαν. Να μην ασχολούνται.

Την άλλη μέρα θα σκεφτούμε αυτοί που έχουμε ιδανικά και αξίες. Αξίες σαν άτομα στη σκέψη και την πράξη. Να δούμε πώς και τι θα είναι καλύτερο. Αν δει κάποιος το ματς με την Καλαμαριά θα καταλάβει πολλά. Υπάρχει παρασκήνιο. Το ξέρουμε, το έχουμε εμπεδώσει τι έχει γίνει. Και ο απλός φίλαθλος καταλαβαίνει. Φώναζα πίσω από τον πάγκο για έναν συγκεκριμένο παίκτη και με έβλεπαν 500 άτομα. Φώναζα να αλλάξει κάτι στο γήπεδο και δεν άλλαζε''.

Για τον Παύλο Δερμιτζάκη: '' Ήρθε σαν προπονητής. Αυτός κρίνει τις αξίες του, όπως και ο κόσμος. Δεν τον έχω τελειώσει. Μετά το ματς μου είπε ότι παραιτείται, αλλά δεν έφυγε. Δεν ξέρω μέχρι πότε θα κάτσει. Βλέπετε, έχει και φίλους στη Λαμία που κάθονται μαζί στις καφετέριες, διασκεδάζουν μέχρι αργά το βράδυ... Μπορεί να του αρέσει η πόλη της Λαμίας και οι φίλοι του εδώ''.

Για το αν είναι άπειρος και αν έχει κάνει λάθη: ' 'Έχω εμπειρία. Οκτώ, εννέα χρόνια ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Να μην πω με ποιες ομάδες είχα ασχοληθεί. Κάποιοι από τη Λαμία το παίζουν έμπειροι. Αν δεν είχα εμπειρία δεν θα κάναμε αυτή την πορεία. Όσο περνά ο καιρός, βέβαια, μαθαίνω και άλλα. Έχω κάνει λάθος επιλογές, όπως στην αλλαγή προπονητή. Ο Τεννές δεν έφυγε γιατί τον έδιωξα. Είχα θέμα με τον συνεργάτη του. Ο Μπάμπης είναι υπερπροστατευτικός προς τους άλλους και θεώρησε ότι έπρεπε να προφυλάξει τους συνεργάτες του και αποχώρησε. Το λάθος ήταν από τότε που έγινε η αλλαγή προπονητή. Δεν έβγαιναν προηγουμένως διάφορα θέματα στην ομάδα.

Εγώ έχω εταιρεία και τρέχω για να φάνε ψωμί 600 οικογένειες. Ο Μπάμπης βοηθούσε με την εμπειρία του στο κενό στα διοικητικά. Μετά τα κενά υπήρχαν και στο αθλητικό κομμάτι. Μπήκαν στον χώρο άνθρωποι από γύρω - γύρω, που δεν ήταν μπροστά. Έκαναν παρέα με τους παίκτες. Δουλειά των παικτών δεν ήταν να διαφημίζουν καφετέριες ή το πρόσωπό τους. Είναι επαγγελματίες και πληρώνονται με βαριά συμβόλαια. Δυστυχώς δεν έκανα τίποτα, αλλά μάθαμε τους φίλους της Λαμίας. Ποτέ δεν μίλησα με άσχημα λόγια για τον Τεννέ. Πάνω στον θυμό του είχε πει κάτι. Όλοι μπορούμε να το κάνουμε''.

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής του Τεννέ: ''Τι να πούμε; Εδώ δεν ξέρουμε την επόμενη μέρα. Η χώρα αυτή τη στιγμή είναι σε δύσκολη θέση. Εγώ μπορεί αύριο να είμαι κάτοικος Λαμίας ή Σαουδικής Αραβίας. Το ποδόσφαιρο αν θέλουν θα το βάλουν στο σωστό δρόμο. Ένας πρόεδρος ή ένας υπουργός δεν μπορούν να το βάλουν στη σειρά. Όσο και να παλέψει ο υπουργός. Αν δεν βοηθήσουμε κι εμείς τι να κάνει από μόνος του;».

Για τις εγγυήσεις της επόμενης μέρας: ''Ναι, την εγγυούμαι. Σαν πρόεδρος δεν το νομίζω, η απόφαση έχει παρθεί. Δεν θα εγγυηθώ ότι θα υπάρχουν συμβόλαια ενός εκατ. Τα πολύ ακριβά συμβόλαια δεν κάνουν καλό στην ομάδα. Η Λαμία είχε φέτος εξαιρετικό ρόστερ και παίκτες, αλλά της έλειπαν οι εργάτες. Αυτό το πολύ μικρό κομμάτι. Όλοι τσακωνόμαστε αν θα μπούμε στην αποστολή ή στην ενδεκάδα και οι εργάτες χάνονταν''.

Για το αν η Λαμία χρειάζεται έντεκα Φατιόν: ' 'Έδωσε και την ψυχή του, αλλά και άλλα παιδιά το έκαναν και τους αξίζουν συγχαρητήρια''.

Για την επόμενη μέρα: ''Να μην τρίβουν κάποιοι τα χέρια τους ότι θα πάρουν την ομάδα και θα αρχίσουν τα πλιάτσικα. Να το σβήσουν από το μυαλό τους. Προτιμώ την ομάδα στη Γ' Εθνική παρά σε αυτά τα χέρια πάλι. Η Λαμία με ψηλά το κεφάλι είναι πιο δυνατή από χθες. Συνεχίζουμε, με σοβαρές κινήσεις και πιστεύω ότι θα έχουμε πιο δυνατή και πιο ανταγωνιστική ομάδα. Τη Λαμία πλέον τη σέβονται σαν ομάδα. Πρόεδροι υπάρχουν πολλοί. Ομάδες και φίλαθλοι δεν βρίσκονται''.

Για τις υπόλοιπες ομάδες: ' 'Δεν μπορώ να μην δώσω συγχαρητήρια στην Καρδίτσα που μπήκε στα πλέι άουτ, γιατί έπαιξε όλα τα ματς στα ίσα. Τελικά φάνηκε ποιες ομάδες έχουν δυναμική, φιλάθλους και ιστορία. Μακάρι να σωθεί, γιατί το ποδόσφαιρο την χρειάζεται. Συλλυπητήρια στην Καλαμαριά και στους φίλους που έχει, γιατί έχει κρυφούς φίλους. Ας έρθει το διοικητικό της συμβούλιο να τους φιλοξενήσουμε. Έχω ιδανικά και η οικογένειά μου δεν πουλιέται εύκολα''.

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ