ΓΑΛΛΙΑ

Άλωσε το "Vélodrome" η Λιόν, 3-2 τη Μαρσέιγ

Lyon's Memphis Depay celebrates after his goal during the League One soccer match between Marseille and Lyon at the Velodrome stadium, in marseille, southern France , Sunday, March 18, 2018. (AP Photo/Claude Paris)
Lyon's Memphis Depay celebrates after his goal during the League One soccer match between Marseille and Lyon at the Velodrome stadium, in marseille, southern France , Sunday, March 18, 2018. (AP Photo/Claude Paris) AP

Η Λιόν ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα επιβλήθηκε με 3-2 επί της Μαρσέιγ στο "Vélodrome". Ισοφάρισε στο 84' ο Μήτρογλου, αλλά στο 90' έδωσε τη νίκη στους φιλοξενούμενους ο Ντεπάι.

Ντέρμπι με τα όλα του στη Μασσαλία ανάμεσα σε δύο ομάδες που ήθελαν τη νίκη με φόντο την ευρωπαϊκή τους κόντρα. Πέντε γκολ, πολλές μεγάλες φάσεις εκατέρωθεν και ένταση για αρκετή ώρα στο τέλος της αναμέτρησης.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 13' για τη Μαρσέιγ. Ο Αμαβί έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε απ' όλους και κατέληξε στην άλλη πλευρά στον Παγέτ στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Εκείνος έκανε το κοντρόλ και το σουτ στέλνοντας την λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Λόπες.

Η απάντηση της Λιόν ήταν άμεση, αφού δύο λεπτά αργότερα ο Ραφαέλ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η άμυνα της Μαρσέιγ κοιμήθηκε και αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Μαριάνο. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων κινήθηκε πίσω από τον Ραμί, ο Μανταντά δεν βγήκε και ο Μαριάνο έκανε την προβολή χωρίς να βρει στόχο. Στο 20' ήρθε η ώρα να χαθεί μεγάλη ευκαιρία για την Μαρσέιγ. Οι γηπεδούχοι βγήκαν γρήγορα στην κόντρα με τον Παγέτ να βγαίνει τετ α τετ με τον Λόπες, αλλά το πλασέ του ήταν απογοητευτικό για την κλάση του.

Το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε στο 28' με τον Μανταντά να κάνει μία μεγάλη απόκρουση. Ο Μαριάνο έδωσε ωραία στον Τραορέ, εκείνος τσίμπησε ακόμα καλύτερα την μπάλα, βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα της Μαρσέιγ ο οποίος επιβεβαίωσε τα εξαιρετικά ρεφλέξ του! Τρία λεπτά αργότερα ήρθε το 1-0 για την Μαρσέιγ. Ο Παγέτ εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Ραμί με το κεφάλι τροφοδότησε τον Ρολάντο και εκείνος από κοντά με πλασέ έκανε το 1-0 για τη Μαρσέιγ.

Παρά το εις βάρος της σκορ η Λιόν πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 40΄ο Μανταντά σταμάτησε με τη βοήθεια και του δοκαριού την προσπάθεια του Κορνέ, όμως δύο λεπτά αργότερα δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Ο Ρολάντο έχασε την μπάλα από τον Εντομπελέ στη δεξιά πλευρά της άμυνας της Μαρσέιγ. Ο παίκτης της Λιόν έκανε τη σέντρα, ο Κορνέ ήρθε σε επαφή με την μπάλα αλλά εκείνη πήγαινε παράλληλα προς την εστία πριν βρει στον Ραμί και καταλήξει στα δίχτυα της Μαρσέιγ για το 1-1!

Σκόραρε ο Μήτρογλου, αλλά τελευταίος "μίλησε" ο Ντεπάι

Σαν να μην έφτανε αυτό για τη Μαρσέιγ με την έναρξη σχεδόν του δευτέρου ημιχρόνου είχαμε το 2-1 για τη Λιόν! Ο Τραορέ ταλαιπώρησε δύο παίκτες, την κατάλληλη στιγμή γύρισε στο ύψος της μεγάλης περιοχής στον Αουάρ και εκείνος με φανταστικό πλασέ με τη μία νικά τον Μανταντά! Στο 64' ο Γκαρθία έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Μήτρογλου αντί του αρνητικού Ζερμέν, όμως και πάλι η Λιόν ήταν καλύτερη.

Μάλιστα, αν δεν ήταν ο Μανταντά θα είχε γίνει το 1-3 στο 70! Ο Αουάρ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Τραορέ έκανε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής και ο Μανταντά με μία μεγάλη απόκρουση κράτησε το 1-2! Μετά και από αυτή την ευκαιρία η Μαρσέιγ άρχισε να ανεβάζει στροφές και να πιέζει. Μήτρογλου και Σανσόν έδωσαν ώθηση στους γηπεδούχους και τελικά ο Έλληνας επιθετικός ήταν αυτός που έκανε το 2-2!

Στο 84' ο Παγέτ προσπάθησε να βγάλει κάθετη πάσα, η μπάλα κόντραρε στον Μορέλ και άλλαξε πορεία. Ο Μήτρογλου πετάχτηκε και με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα. Εκεί που θα περίμενε κανείς να πιέσει η Μαρσέιγ για το γκολ της νίκης τελικά εκείνη που το πέτυχε ήταν η Λιόν. Στο 90' ο Λόπες έκανε το γέμισμα, ο Μαριάνο πήρε την πρώτη κεφαλιά στο ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Ντεπάι με τη δεύτερη νικά τον Μανταντά για το 2-3 της Λιόν!

Η τελευταία καλή στιγμή του ματς ανήκε στη Μαρσέιγ όταν στο 92 μετά από σέντρα του Παγέτ ο Μήτρογλου πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα πήγε πάνω στον Λόπες. Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων.

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Σακάι (35' Σαρ), Ραμί, Ρολάντο, Αμαβί, Μαξίμ Λοπέζ, Λουίζ Γκουστάβο, Παγέτ, Τοβέν, Οκάμπος (74' Σανσόν), Ζερμέν (64' Μήτρογλου).

ΛΙΟΝ: Άντονι Λόπες, Ραφαέλ, Μαρσέλο, Μορέλ, Μεντί, Τουσάρ, Εντομπελέ, Αουάρ (76' Φερί), Μπερτράν Τραορέ, Κορνέ (64' Ντεπάι), Μαριάνο Ντίαθ.

Τα αποτελέσματα της 30ής αγωνιστικής:

Παρασκευή

Μονακό - Λιλ 2-1 (43' Ρόνι Λόπες, 61' Γιόβετιτς / 16' Μοθίμπα)

Σάββατο

Μπορντό - Ρεν 0-2 (49' Σαρ, 86' Γκουρκίφ)

Αμιάν - Τρουά 1-1 (38' πέν. Κονατέ / 47' πέν. Νιαν)

Ανζέ - Καέν 3-0 (10' Τε, 43' Τοκό Εκαμπί, 74' Ονιανγκέ)

Μονπελιέ - Ντιζόν 2-2 (59' Σκιρί, 66' Σιό / 26' και 91' Σαΐντ)

Τουλούζ - Στρασμπούρ 2-2 (89' και 91' Σανογκό / 46' Μπλαγιάκ, 94' Μπακαρί)

Κυριακή

Νις - Παρί Σεν-Ζερμέν 1-2 (17' Σεν Μαξιμέν / 21' Ντι Μαρία, 82' Άλβες)

Μες - Ναντ 1-1 (12' Ρου / 23' Ρονζιέ)

Σεντ-Ετιέν - Γκινγκάμπ 2-0 (29' Σούμποτιτς, 79' Καμπελά)

Μαρσέιγ - Λιόν 2-3 (31' Ρολάντο, 84' Μήτρογλου / 42΄ Ραμί (αυτ), 52' Αουάρ, 90' Ντεπάι)

Η βαθμολογία

1. Παρί Σεν-Ζερμέν 83*

2. Μονακό 66

3. Μαρσέιγ 59

4. Λιόν 57

5. Ρεν 45

6. Ναντ 44

7. Μονπελιέ 42

8. Νις 42

9. Σεντ-Ετιέν 39

10. Ντιζόν 38

11. Μπορντό 37

12. Γκινγκάμ 35

13. Καέν 35

14. Ανζέ 35*

15. Στρασμπούρ 32

16. Αμιάν 31

17. Τουλούζ 30

18. Τρουά 29

19. Λιλ 28

20. Μες 21

*ματς περισσότερο Παρί και Ανζέ

**οι 3 πρώτοι στο Champions League (ο 3ος στα προκριματικά)

***ο 4ος στο Europa League, όπως και ο κάτοχος του Coupe de France και ο κάτοχος του Coupe de la Ligue

****υποβιβάζονται οι 2 τελευταίοι, ο 18ος παίζει μπαράζ παραμονής/ανόδου με τον 3ο της Ligue 2

*****στην ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά τα μεταξύ τους ματς, μετά η καλύτερη επίθεση, μετά η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, μετά τα περισσότερα γκολ σε ένα ματς(!) και τελευταίο κριτήριο είναι το fair-play

Ο πίνακας των σκόρερς

24 γκολ

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

19 γκολ

Νεϊμάρ (Παρί Σεν-Ζερμέν)

17 γκολ

Ρανταμέλ Φαλκάο (Μονακό)

Μαριάνο Ντίαθ (Λιόν)

16 γκολ

Ναμπίλ Φεκίρ (Λιόν)

Φλοριάν Τοβέν (Μαρσέιγ)

15 γκολ

Καρλ Τοκό Εκαμπί (Ανζέ)

14 γκολ

Μάριο Μπαλοτέλι (Νις)

13 γκολ

Κιλιάν Εμπαπέ (Παρί Σεν-Ζερμέν)

12 γκολ

Νολάν Ρου (Μες)

Εμιλιάνο Σάλα (Ναντ)

11 γκολ

Ζούλιο Ταβάρες (Ντιζόν)

Photo credits: AP Photo/Claude Paris

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ