EUROPA LEAGUE

ΠΑΟΚ-Ρουμπίν Καζάν 1-1

ΠΑΟΚ-Ρουμπίν Καζάν 1-1

Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε πρώτος μετά το ισόπαλο 1-1 με την Ρουμπίν Καζάν στην Τούμπα. Στους "32" πέρασαν και οι Ρώσοι που έπαιζαν από το 13' με παίκτη λιγότερο. Δείτε τα δύο γκολ και τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης.

"Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα". Αυτή ακριβώς η ατάκα μπορεί να περιγράψει πλήρως τα συναισθήματα των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για το ισόπαλο 1-1 με την Ρουμπίν Καζάν στην Τούμπα.

Και αυτό γιατί ο Δικέφαλος κατέκτησε την πρώτη θέση του Α' ομίλου και θα είναι αύριο (16/12, 14:00) στους ισχυρούς της κλήρωσης με την ρεβάνς στην Τούμπα, την ώρα που η Ρουμπίν προκρίθηκε και αυτή στους "32" του Europa League.

Χαρακτηριστικό είναι πώς μπορεί ο ΠΑΟΚ να προηγήθηκε μόλις στο 15' με πέναλτι του Βιεϊρίνια, με τους Ρώσους να μένουν με 10 παίκτες, ωστόσο λίγες ήταν οι στιγμές που έδειξε διάθεση να "καθαρίσει" το ματς.

Ειδικά μετά το 60' (και με την Ρουμπίν από το 48' να έχει ισοφαρίσει με τον Βαλντές), η μπίλια έδειχνε να κάθεται στο 1-1, όπως και έγινε...

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Ρουμπίν Καζάν

Η Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορζάτο

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Γλύκος, Έτο, Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Γκαρσία, Αρίας (83' Λάζαρ), Ίβιτς (80' Φωτάκης), Γεωργιάδης (73' Σαλπιγγίδης), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.

Ρουμπίν Καζάν (Μπερντίεβ): Ριζίκοφ, Ανσάλντι, Μάρτινς (61' Μπιστρόφ), Νέμοφ, Νομπόα, Βαλντέζ (89' Ντιαντιούν), Καλέσιν (14' Αρλάουσκις), Μπογκέτι, Καραντενίζ, Νάτσο, Σαρόνοφ.

Σκόρερ: 15' (πεν.) Βιεϊρίνια - 48' Βαλντές

Κίτρινες: 10' Λίνο

Κόκκινες: 13' Ριζίκοφ


Ανασκόπηση

Ο Μπόλονι παρέταξε τον ΠΑΟΚ με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από το δοκάρια εμπιστεύτηκε τον νεαρό Γλύκο, και στην άμυνα (από αριστερά προς τα δεξιά) τους Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζά, Έτο. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Γκαρσία και Αρίας, ενώ η τριάδα μπροστά τους οι Γεωργιάδης (αριστερά), Ίβιτς, Βιεϊρίνια (δεξιά), με τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης.

Από τη μεριά του ο Μπερντίεβ είδε τα σχέδια του να ανατρέπονται πολύ νωρίς με την αποβολή του Ριζίκοφ. Μέχρι τη στιγμή όπου ο Γεωργιάδης κέρδισε το πέναλτι και την αποβολή του Ρώσου τερματοφύλακα (13'), το ματς κυλούσε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Από εκείνο το σημείο και μετά όμως άλλαξε η μορφή του αγώνα. Ο Βιεϊρίνια άνοιξε το σκορ και ο τεχνικός των Ρώσων, γύρισε το 4-2-2 σε 3-5-1, βγάζοντας από το ματς τον δεξί μπακ (Καλέσιν) και αφήνοντας στην κορυφή μόνο του τον Βαλντέζ.

Ο έλεγχος της αναμέτρησης μετά την φάση του πέναλτι και το γκολ πέρασε αποκλειστικά στα πόδια των παικτών του Μπόλονι, αφού πήραν την κατοχή της μπάλας με τους Ρώσους να κλείνονται στο μισό γήπεδο. Στα επόμενα λεπτά μέχρι το 30' ο Δικέφαλος είχε διάθεση να πιέσει χωρίς ωστόσο να καταφέρει να δημιουργήσει κάποια καλή φάση. Στη συνέχεια κατέβασε ταχύτητα και κράτησε εύκολα το 1-0 μέχρι το ημίχρονο, αφού η Ρουμπίν δεν είχε αποφασίσει να ρισκάρει καθώς ακόμα έπαιρνε την πρόκριση στην διαφορά των γκολ με την Τότεναμ.

Ωστόσο πιθανότατα στο ημίχρονο έγινε γνωστό στους παίκτες της Ρουμπίν ότι η Τότεναμ είχε φτάσει στο 0-3 και ήθελε άλλα 2 γκολ για να τερματίσει δεύτερη, σε περίπτωση που νικούσε ο ΠΑΟΚ. Έτσι μπήκαν μετά την ανάπαυλα αποφασισμένοι να ρισκάρουν και να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, μια τύχη που τους χαμογέλασε πολύ νωρίς. Μόλις στο 48' με το γκολ του Βαλντές που έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

Μετά την ισοφάριση της Ρούμπιν, ο ΠΑΟΚ φάνηκε να ξυπνάει έχοντας δύο καλές στιγμές με τους Βιεϊρίνια (53') και Γεωργιάδη (57'). Στη συνέχεια όμως, και με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, η εικόνα άρχιζε να θυμίζει ξανά το πρώτο ημίχρονο. Μια ανούσια κατοχή των γηπεδούχων που οδηγούσε με... μαθηματική ακρίβεια στο τελικό 1-1.

Ο ΠΑΟΚ με αυτό το σκορ εξασφάλιζε την πρωτιά του ομίλου, ενώ η Ρουμπίν έπαιρνε και αυτή το εισιτήριο για τους "32". Έτσι ο Δικέφαλος δεν κυνήγησε ένα δεύτερο γκολ, με κίνδυνο να δεχθεί αυτός τέρμα και να πάει δεύτερος, ενώ οι Ρώσοι δεν είχαν λόγο να πάνε για το 1-2 που θα τους έφερνε πρώτους, με κίνδυνο να να βρεθούν πίσω στο σκορ και να περιμένουν τι θα κάνει η Τότεναμ.

Με λίγα λόγια, οι δύο ομάδες "βολεύτηκαν" σε αυτό το 1-1 που άφηνε ικανοποιημένες και τις δύο και εκτός Ευρώπης την Τότεναμ. Αποτέλεσμα ήταν μετά το 60' να παρακολουθήσουμε ένα ανιαρό μας, με την μοναδική καλή στιγμή να την συναντάμε στο 89' και την κεφαλιά του Φωτάκη που πέρασε μόλις άουτ.

Η' αν προτιμάτε... και έζησαν οι Ρώσοι καλά κι ο ΠΑΟΚ πρώτος και καλύτερος!

Το κλειδί της αναμέτρησης

Το κίνητρο της Ρουμπίν να πάρει την ισοπαλία όταν η Τότεναμ άρχιζε να βάζει το ένα γκολ μετά το άλλο στους Ρόβερς. Αν ο ΠΑΟΚ είχε κίνητρο-πρόκρισης με νίκη επί των Ρώσων δύσκολα θα έχανε το τρίποντο με 1-0 και με παίκτη παραπάνω από το 15'. Έτσι αφού κατάφεραν και έκαναν το 1-1 οι παίκτες της Ρουμπίν με το ξεκίνημα της επανάληψης, το ματς κύλησε στη συνέχεια χωρίς συγκινήσεις.

Η Συνέντευξη Τύπου

Μπόλονι: "Ξεκινήσαμε καλά, πετύχαμε το γκολ. Σίγουρα το να ξεκινήσεις νωρίς με ένα γκολ, η κυριαρχία σου είναι μεγαλύτερη, αλλά δεν είχαμε τη δυνατότητα να πετύχουμε ακόμη ένα γκολ και να τελειώσουμε το παιχνίδι". Διαβάστε περισσότερα εδώ, όπως και την πρόταση που έχει στα χέρια του ο Λάσλο Μπόλονι από Σαουδική Αραβία!

Μπερντίεβ: "Ήταν ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια της φετινής χρονιάς. Όχι μόνο το παιχνίδι, αλλά και η προετοιμασία. Δεν περιμέναμε να μείνουμε με δέκα παίκτες, αλλά τελικά πετύχαμε το στόχο μας και προχωράμε". Διαβάστε περισσότερα εδώ

Το φιλμ

13' Εκπληκτική ντρίμπλα του Γεωργιάδη στον Νεμόβ και ανατροπή του στη συνέχεια από τον Ριζικόβ, πέναλτι και κόκκινη κάρτα!

15' GOOOOOAL 1-0: Ο Βιεϊρίνια ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι και ανοίγει το σκορ!

48' GOOOOOAL 1-1: Σέντρα του Καραντενίζ από τα δεξιά, ο Βαλντές αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι κεραυνοβολεί τον Γλύκο.

53' Κάθετη πάσα του Ιβιτς στον Βιεϊρίνια ο οποίος πλασάρει αλλά αποκρούει ο Αρλάουσκις.

57' Καλό σουτ του Γεωργιάδη μέσα από την περιοχή, δύσκολη απόκρουση του Αρλάουσκις.

89' Κεφαλιά του ανενόχλητου Φωτάκη μέσα στην περιοχή, η μπάλα μόλις άουτ.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ