ΑΓΓΛΙΑ

Ο καλοκαιρινός απολογισμός των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ

Ο καλοκαιρινός απολογισμός των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ

Δείτε ποια θα ήταν η κατάταξη του πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ με βάση τα φιλικά που έδωσαν οι ομάδες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους. Ποια θα ήταν πρωταθλήτρια, αλλά και ποιες θα υποβιβάζονταν; (photo)

Η καλοκαιρινή προετοιμασία των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ έλαβε τέλος και πλέον μπαίνουμε στη τελική ευθεία για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ο κάθε σύλλογος πλέον είναι έτοιμος να δώσει το 100% των δυνάμεών του για κάτι καλό σ' ένα από τα πιο δύσκολα (αν όχι το πιο δύσκολο) πρωταθλήματα του κόσμου.

Οι ομάδες έδωσαν αρκετά φιλικά, σχεδόν σε όλη την υφήλιο, από την Αυστραλία μέχρι τις ΗΠΑ και από την Ιαπωνία μέχρι την Καραϊβική.

Τι θα γινόταν όμως αν μετρούσαμε τα φιλικά που έδωσε η καθεμιά από αυτές, όπως θα μετρούσαμε και ένα επίσημο παιχνίδι (3 βαθμοί νίκη - 1 ισοπαλία - 0 ήττα) ; Ποια θα ήταν στην κορυφή, ποιες θα έβγαιναν στο Champions League και ποιες θα αποχαιρετούσαν την κατηγορία; Ας τα δούμε αναλυτικά.

Πρωταθλήτρια της καλοκαιρινής προετοιμασίας, η Γουέστ Χαμ

Ο καλοκαιρινός απολογισμός των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ

Τα "σφυριά" λοιπόν, θα ήταν οι πρωταθλητές. Η ομάδα του Λονδίνου, έδωσε συνολικά 10 φιλικά παιχνίδια μέσα στο καλοκαίρι με απολογισμό 8 νίκες, 2 ήττες και καμία ισοπαλία.

Μεγαλύτερη νίκη της ήταν επί της Κορκ Σίτι με 6-2, ενώ τα ματς που έχασε ήταν από τη γερμανική Μάιντς (1-4) και από την πορτογαλική Μπράγκα (0-1). Αν μετράγαμε τις 8 νίκες της με βαθμούς, τότε θα συγκέντρωνε 24 και θα ολοκλήρωνε το πρωτάθλημα στην πρώτη θέση.

Τα "εισιτήρια για το Champions League"

Ο καλοκαιρινός απολογισμός των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ

Πλην της πρώτης Γουέστ Χαμ, οι άλλες τρεις που θα τερμάτιζαν στην τοπ τετράδα που θα οδηγούσε σε έξοδο στο Champions League, θα ήταν η Σουόνσι, η Λίβερπουλ και η Τσέλσι. Οι "κύκνοι" μάλιστα, ήταν η μόνη αήττητη ομάδα της προετοιμασίας, έχοντας το απόλυτο! (7 νίκες σε 7 παιχνίδια). Πράγμα που σημαίνει πως αν μετράγαμε μόνο τα 7 παιχνίδια της Γουέστ Χαμ, τότε η Σουόνσι θα ήταν η "πρωταθλήτρια".

Βέβαια η δυναμικότητα των ομάδων που αντιμετώπισε ήταν μικρή, με δυνατότερο τεστ, αυτό με την Ρέντινγκ, την οποία κέρδισε 3-0. Λίβερπουλ και Τσέλσι έδωσαν από 7 φιλικά η κάθε μία, με απολογισμό 6 νίκες και 1 ήττα.

Εκτός Άρσεναλ, Σίτι και Γιουνάιτεντ

Ο καλοκαιρινός απολογισμός των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ

Εκτός Ευρώπης θα έμεναν οι Άρσεναλ, καθώς και οι δυο ομάδες του Μάντσεστερ. Οι κανονιέρηδες, τερμάτισαν στην 6η θέση του πίνακα με απολογισμό 5 νίκες 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Από την άλλη, καθόλου καλά δεν τα πήγαν η Σίτι και η Γιουνάιτεντ.

Οι "μπέμπηδες" είχαν απολογισμό 3 νίκες 2 ισοπαλίες και 3 ήττες και έτσι βρέθηκαν στη 12η θέση της "καλοκαιρινής" Πρέμιερ Λιγκ μένοντας εκτός Ευρώπης, ενώ η Σίτι πήγε ακόμα χειρότερα καθώς έκανε 3 νίκες και 4 ήττες και θα γλίτωνε στα σημεία τον υποβιβασμό, τερματίζοντας στην 17η θέση.

Καραγκούνης, Ντι Κάνιο και Μπέιλ για υποβιβασμό

Ο καλοκαιρινός απολογισμός των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ

Με άλλα λόγια, Φούλαμ, Σάντερλαντ και Τότεναμ θα ήταν οι ομάδες που θα αποχαιρετούσαν την Πρέμιερ Λιγκ. Η Φούλαμ είχε απολογισμό 2-2-2, ενώ η Σάντερλαντ έδωσε τα λιγότερα φιλικά από όλες τις ομάδες και ίσως να μην ανταποκρίνεται η θέση που παίρνει στην επίδοσή της (2-1-0), αλλά εδώ μετράνε μόνο οι βαθμοί και όχι ο αριθμός των αγώνων.

Η Τότεναμ, πάλι, με απολογισμό 1 νίκη 3 ισοπαλίες και 2 ήττες θα τερμάτιζε στον πάτο του πρωταθλήματος. Τα ''σπιρούνια'' στερήθηκαν τις υπηρεσίες του Γκάρεθ Μπέιλ, καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας τους, κάτι που σίγουρα επηρέασε και το στυλ παιχνιδιού τους.

Ο πίνακας με την κατάταξη όλων των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ, βάση των φιλικών της καλοκαιρινής τους προετοιμασίας:

Ο καλοκαιρινός απολογισμός των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ
TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ