ΑΓΓΛΙΑ

Η καλοκαιρινή προετοιμασία του Ντι Κάνιο

Η καλοκαιρινή προετοιμασία του Ντι Κάνιο

Γνωστός για την αυστηρότητα και την πειθαρχία που τον διακατέχει είναι ο προπονητής της Σάντερλαντ, Πάολο Ντι Κάνιο. Ο Ιταλός φέτος "ξεθέωσε" τους παίκτες του στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Διαβάστε το καθημερινό πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών της αγγλικής ομάδας.

Η καλοκαιρινή προετοιμασία φέτος ήταν διαφορετική για τους παίκτες της Σάντερλαντ. Αυτός που ευθύνεται για το αν μη τι άλλο ξεχωριστό καλοκαίρι των Άγγλων, είναι ο προπονητής τους, Πάολο Ντι Κάνιο. Ο ίδιος σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε πως: "Θα δείτε την πιο αθλητική Σάντερλαντ από ποτέ. Η φυσική κατάσταση πρέπει να είναι η βάση για κάθε ποδοσφαιριστή".

Και πως να μην το καταφέρει, αφού τον τελευταίο ενάμιση μήνα, οι παίκτες ακολουθούσαν αυστηρά το πρόγραμμα του Ιταλού.

Το πρόγραμμα που έφτιαξε περιελάμβανε προπονήσεις από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα (με μικρά διαλείμματα ενδιάμεσα), με ιδιαίτερο βάρος να δίνεται στη φυσική κατάσταση τα πρωινά και ασκήσεις με μπάλα το απόγευμα.

Η καλοκαιρινή προετοιμασία του Ντι Κάνιο

Λέγεται μάλιστα, πως ο Ντι Κάνιο έβαλε και στοίχημα με ορισμένους παίκτες πως αν δεν είναι σε σημείο να ανταγωνιστούν την τοπ τετράδα σε φυσική κατάσταση θα τους δώσει ένα χρηματικό ποσό. Είναι φανερό πως ο Ιταλός τεχνικός στηρίζει πολλά σ' αυτό τον τομέα, ειδικά σε ματς που θα είναι ισόπαλα και θα χρειάζεται έξτρα προσπάθεια στα τελευταία λεπτά για να κλέψει βαθμούς.

Ένα άλλο πρόβλημα που έπρεπε να αντιμετωπίσει ήταν οι πολλές εθνικότητες που είχε στο ρόστερ του. Έτσι, αποφάσισε να διαμορφώσει αυτός τα "ζευγάρια" των δωματίων στα ξενοδοχεία. Τέρμα τα παρεΐστικα δωμάτια. Ο Ντι Κάνιο τους χώρισε βάζοντας έναν Άγγλο μαζί με κάποιον ξένο, ούτως ώστε να συνηθίζουν όλοι τα αγγλικά.

Η καλοκαιρινή προετοιμασία του Ντι Κάνιο

Οι παίκτες του βέβαια, κάθε άλλο παρά ενοχλημένοι έδειξαν με την καλοκαιρινή τους προετοιμασία. Ο αρχηγός των "μαυρόγατων" Τζον Ο' Σέι δήλωσε πως: "Ο Ντι Κάνιο διψάει για επιτυχίες. Εμείς νιώθουμε ότι είμαστε στην καλύτερη φυσική κατάσταση και ίσως τελικά να μας έκανε καλό αυτή η σκληρή προετοιμασία. Ανυπομονώ να ξεκινήσει το πρωτάθλημα".

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το καθημερινό πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών της Σάντερλαντ στη διάρκεια της καλοκαιρινής τους προετοιμασίας:

8.00 : Ξύπνημα.

9.00 : Οδήγηση μέχρι το προπονητικό κέντρο.

9.30 : Πρωινό από το κυλικείο. Δημητριακά ή φρούτα. Απαγορεύονται σάντουιτς με ζαμπόν ή μπέικον.

10.30 : Ξεκινά η διπλή προπόνηση. Τρέξιμο σε μικρές και μεγάλες αποστάσεις και αερόβιες ασκήσεις. Όλοι οι χρόνοι και οι ταχύτητες του κάθε παίκτη μετρούνται από ειδικό σύστημα.

11.45 : Μικρό διάλειμμα.

12.00 : Γυμναστήριο για μυϊκή ενδυνάμωση και πιλάτες.

13.00 : Ντους και αλλαγή ρούχων.

13.30 : Μεσημεριανό. Περιλαμβάνει ζυμαρικά ή ρύζι με κοτόπουλο και σάλτσα τομάτας.

14.30 : Ξεκούραση στο ξενοδοχείο ή στο προπονητικό κέντρο. Ύπνος ή παιχνίδι όπως πινγκ - πονγκ.

16.00 : Προπόνηση με μπάλα στο γήπεδο. Εργασία πάνω σε τακτικές, ειδικές ασκήσεις για αμυντικούς και επιθετικούς.

18.00 : Ντους και επιστροφή στο σπίτι.

20.00 : Ξεκούραση μπροστά στην τηλεόραση και στη συνέχεια ύπνος.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ