CHAMPIONS LEAGUE

Η Μίλαν (;) και η άλλη

Η Μίλαν (;) και η άλλη

Τα δύο πρώτα εισιτήρια των "8" του Champions League δίνονται το βράδυ της Τρίτης, με την Άρσεναλ να πρέπει να γράψει ιστορία για να αποκλείσει την Μίλαν και την Ζενίτ να πηγαίνει στην Λισαβόνα με προβάδισμα ψυχολογικό, πέραν από αυτό της νίκης στο πρώτο ματς

Μετά τα πρώτα ματς στην φάση των "16" του Champions League η Μίλαν ήταν αυτή που είχε κερδίσει τις εντυπώσεις με το 4-0 επί της Άρσεναλ και το βράδυ της Τρίτης καλείται να "σφραγίσει" και το εισιτήριο της πρόκρισης στα προημιτελικά.

Αν το καταφέρει μάλιστα θα είναι η πρώτη της φορά μετά το 2006-2007, χρονιά που πήρε και το τρόπαιο στην Αθήνα (τελικό με Λίβερπουλ).

Στο άλλο ζευγάρι η Μπενφίκα καλείται να ανατρέψει την ήττα με 2-3 από την Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη, σε μία περίοδο... ντεφορμαρίσματος για τους "αετούς".

Άρσεναλ - Μίλαν (21:45)

Στα 2 τελευταία εντός έδρας ματς της η Άρσεναλ έβαλε 7 γκολ στην Μπλάκμπερν και 5 στην Τότεναμ και πρέπει κάτι ανάλογο να κάνει και κόντρα στην Μίλαν για να περάσει στους "8" του Champions League.

Οι "ροσονέρι" είχαν νικήσει με 4-0 στο πρώτο ματς στο Μιλάνο, ενώ κανείς ποτέ στην ιστορία του Champions League δεν έχει ανατρέψει σε ρεβάνς διαφορά 4 τερμάτων.

Στον προημιτελικό της σεζόν 2003-2004 οι Ιταλοί είχαν νικήσει με 4-1 την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και αποκλείστηκαν χάνοντας με 0-4 στην Ισπανία, αλλά τώρα δεν έχουν δεχτεί γκολ στην έδρα τους, κάτι που κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο των Άγγλων.

Η Μίλαν πάντως αν περάσει θα κάνει ένα βήμα προόδου, καθώς και στις 3 τελευταίες διοργανώσεις που πήρε μέρος (δεν πήρε το 2008-2009) αποκλείστηκε στους "16" και μάλιστα από αγγλική ομάδα.

Αγωνιστικά, εκτός από τους κλασσικούς... Αντρέ Σάντος, Σκιλασί, Ράμσεϊ, Κοκελέν, Μέρτεζακερ και Γουΐλσιρ, ο Αρσέν Βενγκέρ θα στερηθεί τους Ντιαμπί, Αρτέτα και Μπεναγιούν, ενώ αμφίβολοι είναι οι Γκιμπς, Ροζίτσκι και Ντζουρού.

Από την άλλη ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν θα έχει στην διάθεσή του τους Πάτο, Μπόατενγκ, Ζέεντορφ, Μάξι Λόπες, Νέστα, Μέρκελ και τον τιμωρημένο, Αμπροζίνι.

Ο Ακουϊλάνι είναι στην αποστολή, αλλά με μόνο 2 προπονήσεις δύσκολα θα παίξει βασικός. Ο Αλέγκρι έχει μόνο 3 μέσους διαθέσιμους (ο Μουντάρι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής), τους Φαν Μπόμελ, Νοτσερίνο και Εμάνιουελσον, έτσι θα παίξει μάλλον με 3 επιθετικούς, τους Ρομπίνιο, Ιμπραχίμοβιτς και Ελ Σααραουΐ.

Οι πιθανές συνθέσεις

ΑΡΣΕΝΑΛ: Στσέζνι, Σανιά, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Γκιμπς, Σονγκ, Ροζίτσκι, Τσάμπερλεϊν, Γουόλκοτ, Ζερβινιό, Φαν Πέρσι.

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε, Μεξές, Τιάγκο Σίλβα, Αντονίνι, Φαν Μπόμελ, Νοτσερίνο, Εμάνιουελσον, Ρομπίνιο, Ιμπραχίμοβιτς, Ελ Σααραουΐ.

Μπενφίκα - Ζενίτ (21:45)

Ο προπονητής της Ζενίτ, Λουτσιάνο Σπαλέτι, τόνισε πως αυτό το ματς είναι το σπουδαιότερο στην ιστορία της Ζενίτ, η οποία καλείται να υπερασπιστεί την νίκη της με 3-2 στο πρώτο ματς στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Ζόρζε Ζεζούς από την άλλη προσπαθεί να μαζέψει τα... κομμάτια της ομάδας του, καθώς η Μπενφίκα προέρχεται από 3 σερί αποτυχίες στο πρωτάθλημα (4 μαζί με την ήττα στην Ρωσία στο 1ο ματς) και μάλιστα η τελευταία ήταν ήττα από την Πόρτο μέσα στην Λισαβόνα.

Θα έχει μάλιστα και δύο απουσίες βασικών, του τραυματία, Εσεκιέλ Γκαράι, στην άμυνα και του τιμωρημένου (και τραυματία), Πάμπλο Αϊμάρ, στο κέντρο.

Η Ζενίτ έχει 18 ματς χωρίς ήττα, με την τελευταία να είναι την 1η αγωνιστική του CL από το ΑΠΟΕΛ.

Ο Σπαλέτι φυσικά δεν υπολογίζει τον Αρσάβιν, τον οποίο απέκτησε δανεικό από την Άρσεναλ και έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα στην πολύ σημαντική ισοπαλία (2-2) με την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Ζενίτ διατήρησε το +6 στην κορυφή, αλλά βέβαια από την άλλη η Μπενφίκα είχε +5 στην Πορτογαλία και μέσα σε 3 αγωνιστικές έγινε -3!

Αγωνιστικά, επιστρέφουν για τον Σπαλέτι οι Κρίσιτο και Μαλαφέεβ, ενώ τραυματίες είναι οι Μπουχαρόβ και Ντάνι.

Οι πιθανές συνθέσεις

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Έμερσον, Λουϊζάο, Μιγκέλ Βίτορ, Μάξι Περέιρα, Χάβι Γκαρθία, Βιτσέλ, Γκαϊτάν, Νολίτο, Ροντρίγκο, Όσκαρ Καρντόσο.

ΖΕΝΙΤ: Μαλαφέεβ, Ανιουκόβ, Μπρούνο Άλβες, Χουμπότσαν, Κρίσιτο, Ντενίσοβ, Σιρόκοβ, Ζιριάνοβ, Φαϊζούλιν, Λάζοβιτς, Κερζακόβ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ρεβάνς:

Τρίτη (06/03)

Μπενφίκα - Ζενίτ (21:45) [ 2-3 ]

Άρσεναλ - Μίλαν (21:45) [ 0-4 ]

Τετάρτη (07/03)

ΑΠΟΕΛ - Λιόν (21:45) [ 0-1 ]

Μπαρτσελόνα - Λεβερκούζεν (21:45) [ 3-1 ]

Τρίτη (13/03)

Ίντερ - Μαρσέιγ (21:45) [ 0-1 ]

Μπάγερν - Βασιλεία (21:45) [ 0-1 ]

Τετάρτη (14/03)

Τσέλσι - Νάπολι (21:45) [ 1-3 ]

Ρεάλ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21:45) [ 1-1 ]

Ο πίνακας των σκόρερς

7 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

6 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

5 γκολ

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Μπαφετιμπί Γκομίς (Λιόν)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Ρομάν Σιρόκοβ (Ζενίτ)

Έντινσον Καβάνι (Νάπολι)

4 γκολ

Χοσέ Καγεχόν (Ρεάλ)

Πέδρο (Μπαρτσελόνα)

Όσκαρ Καρντόσο (Μπενφίκα)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Χουλκ (Πόρτο)

Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ