CHAMPIONS LEAGUE

Άλβες: "Δεν είχε θάρρος η Τσέλσι"

Άλβες: "Δεν είχε θάρρος η Τσέλσι"

Ο Ντάνι Άλβες έριξε και άλλο αλάτι στις πληγές της Τσέλσι από τον προ τριετίας αποκλεισμό από τη Μπαρτσελόνα, κατηγορώντας τους Λονδρέζους για φόβο και έλλειψη θάρρους.

Τσέλσι και Μπαρτσελόνα συνθέτουν ένα από τα πλέον κλασικά ζευγάρια στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ (οι αναμετρήσεις τους έχουν αφήσει εποχή είτε για αγωνιστικούς είτε για εξωαγωνιστικούς λόγους), με τον κόσμο να έχει ακόμα στο μυαλό του τις δύο τους κόντρες στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 2009.

Τότε, η Τσέλσι βρέθηκε αγκαλιά με την πρόκριση αλλά της "πήρε τη μπουκιά από το στόμα" ο Ινιέστα, με τους Λονδρέζους να αφήνουν πάντως το χορτάρι του "Στάμφορντ Μπριτζ" με φριχτά παράπονα για τη διαιτησία του Νορβηγού Έβρεμπο.

Διαβάστε για το clásico της Ευρώπης, Μπάγερν Μονάχου vs Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Γκους Χίντινκ είχε χαρακτηρίσει τον διαιτητή ως τον χειρότερο που είχε σφυρίξει ποτέ παιχνίδι του, ενώ οι Ντρογκμπά και Μποζίνγκουα είχαν τιμωρηθεί με αγωνιστικές αποκλεισμό για τις -όχι και τόσο κομψές- διαμαρτυρίες τους λίγο πριν ο διαιτητής φτάσει στη φυσούνα.

Τρία χρόνια πάντως μετά και παραμονή του πρώτου μεταξύ τους ημιτελικού (18/4, 21:45), Μπαρτσελόνα και Τσέλσι φαίνεται πως έχουν "όρεξη" για νέο κύκλο αντιπαράθεσης.

Αρκεί να ρίξει κανείς μία ματιά στις δηλώσεις του Ντάνι Άλβες για το παιχνίδι, μέσω συνέντευξης στην εφημερίδα "Guardian", με τον Βραζιλιάνο να κατηγορεί τους Λονδρέζους για έλλειψη θάρρους στο περιβόητο ματς του 2009.

"Δεν υπάρχει αμφιβολία πως εκείνο ήταν το πιο δύσκολο ματς που έχουμε δώσει με ό,τι διακυβευόταν σε αυτό.

Ο κόσμος λέει ότι η Τσέλσι θα μπορούσε να νικήσει αν δεν ήταν ο διαιτητής αλλά αυτό δεν είναι δικό μας πρόβλημα.

Δεν ελέγχουμε τους διαιτητές. Ήρθαμε στην Αγγλία για να παίξουμε ποδόσφαιρο, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να προσπαθήσουμε να φτάσουμε στον τελικό.

Τι μπορούμε να κάνουμε για τον διαιτητή;", τόνισε αρχικά ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ των "μπλαουγκράνα", και συνέχισε με ανάλογο επιθετικό ύφος:

"Η Τσέλσι δεν έφτασε τότε στον τελικό λόγω φόβου. Η ομάδα που έχει παίκτη παραπάνω, που παίζει στην έδρα της και προηγείται στο σκορ θα έπρεπε να είχε επιτεθεί περισσότερο.

Εάν δεν έχεις επιθετική προσέγγιση στο παιχνίδι όπως η Μπαρτσελόνα, μένεις πίσω και φυσικά αποκλείεσαι

Θα πρέπει να βγεις μπροστά. Μένεις πίσω: χαμένοι. Βγαίνεις στην επίθεση: νικητές. Πιστεύω ότι η Τσέλσι δεν είχε το κουράγιο να κάνει ένα βήμα μπροστά και να μας επιτεθεί. Το πλήρωσαν".

Δείτε το 5ο μέρος του αφιερώματος για το Τσάμπιονς Λιγκ, με τα 10 μεγαλύτερα παιχνίδια της διοργάνωσης.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ