ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην ελίτ της Ευρώπης τέσσερα τμήματα του Ολυμπιακού!

Στην ελίτ της Ευρώπης τέσσερα τμήματα του Ολυμπιακού!

Ο Ολυμπιακός για μια ακόμη χρονιά έχει βάλει ψηλά τον ευρωπαϊκό του πήχη και πρωταγωνιστεί, αποτελώντας τον πρέσβη της χώρας μας σε τρία διαφορετικά αθλήματα σε άνδρες και γυναίκες.

Αν για κάτι είναι υπερήφανοι οι φίλοι του Ολυμπιακού για τον σύλλογό τους, είναι το γεγονός πως υποστηρίζουν ένα πολυαθλητικό σωματείο που πρωταγωνιστεί σε πολλά διαφορετικά αθλήματα και όχι μόνο σε εγχώριο επίπεδο. Οι "ερυθρόλευκοι" για μια ακόμη χρονιά έβαλαν ψηλά τον πήχη και κατάφεραν να φτάσουν ψηλά στην Ευρώπη σε τρία διαφορετικά αθλήματα σε άνδρες και γυναίκες.

Και αν το ποδόσφαιρο είναι το μεγάλο τους μαράζι, αλλά και συνάμα το πιο δύσκολο απ' όλα για να φτάσει πολύ ψηλά, μιας και η διαφορά με το κορυφαίο επίπεδο είναι μεγάλη, στα υπόλοιπα σπορ τα έχουν καταφέρει περίφημα, έστω και αν φέτος δεν έχει έρθει ευρωπαϊκή Κούπα. Υπάρχουν ακόμη δυο ευκαιρίες!

Και εξηγούμαστε. Η αρχή έγινε στο βόλεϊ γυναικών, όπου τα κορίτσια του Ολυμπιακού έγραψαν ιστορία, φτάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους τελικούς του CEV Challenge Cup με αντίπαλο την τουρκική Μπούρσα. Μάλιστα, νίκησαν στον πρώτο αγώνα 3-2 σετ με ανατροπή, αλλά λύγισαν στην Άγκυρα και δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το θαύμα. Η 2η θέση πάντως συνιστά μεγάλη επιτυχία.

CEV CHALLENGE CUP / ÔÅËÉÊÏÓ / ÌÐÏÕÑÓÁ - ÏÓÖÐ / FINAL / BURSA - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports)
CEV CHALLENGE CUP / ÔÅËÉÊÏÓ / ÌÐÏÕÑÓÁ - ÏÓÖÐ / FINAL / BURSA - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στο πόλο γυναικών, τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη έφτασαν στο Final-4 της Euroleague που διεξήχθη στο Κίρισι της Ρωσίας, νίκησαν στον ημιτελικό στα πέναλτι την κάτοχο του τίτλου, την ισπανική Σαμπαντέλ και πέρασαν για μια ακόμη χρονιά στον τελικό, διεκδικώντας την δεύτερη Euroleague της ιστορίας τους. Εντέλει, στον τελικό έχασαν από την διοργανώτρια με 7-6, έχοντας πολλά και δικαιολογημένα παράπονα από την διαιτησία.

Στην ελίτ της Ευρώπης τέσσερα τμήματα του Ολυμπιακού!

Στο πόλο ανδρών, ο Ολυμπιακός έχει προκριθεί στο Final-6 της Ουγγαερίας και θα έχουμε μια επανάληψη του περσινού τελικού του Champions League. Μόνο που αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης Γιουγκ (σ.σ. είχε επικρατήσει στον τελικό με 6-4 επί των ερυθρόλευκων) στην πρώτη αναμέτρηση του τελικού τουρνουά. Αν η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου πετάξει εκτός την περσινή κάτοχο, βάζει γερές βάσεις για το τρόπαιο. Αν περάσει, παίζει με την Προ Ρέκο, ενώ στο άλλο ζευγάρι η Σόλνοκ παίζει με το νικητή του ζευγαριού Έγκερ - Μπρέσια.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÌÐÑÅÓÉÁ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - BRESCIA
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÌÐÑÅÓÉÁ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - BRESCIA EUROKINISSI SPORTS

Τέλος, χθες (2/5) ο μπασκετικός Ολυμπιακός προκρίθηκε για 10η φορά στην ιστορία στο Final-4 της Πόλης και για 6η τα τελευταία 9 χρόνια. Οι Πειραιώτες απέκλεισαν στα playoffs την Αναντολού Εφές στο κατάμεστο ΣΕΦ (87-78), έκαναν το 3-2 στις νίκες και στον ημιτελικό παίζουν με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την οποία έχουν νικήσει τρεις σερί φορές σε Final-4, τις δυο σε ημιτελικό και τη μια σε τελικό, πάλι στην Πόλη το 2012. Ο Ολυμπιακός διεκδικεί το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του!

EUROLEAGUE / ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ FINAL-4 ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
EUROLEAGUE / ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ FINAL-4 ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ