ΠΟΛΟ

Στον τελικό τα κορίτσια του Ολυμπιακού με επική ανατροπή!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΤΟΒΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΤΟΒΑ EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 1-5 από τη Σαμπαντέλ, αλλά οδήγησε τον ημιτελικό της Euroleague στα πέναλτι (7-7), όπου με ηρωίδα τη Χρυσή Διαμαντοπούλου, πήρε την πρόκριση για το μεγάλο τελικό απέναντι στη ρωσική Κίνεφ.

Ένα ακόμα μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού για τα κορίτσια του Ολυμπιακού, που το απόγευμα του Σαββάτου (29/04, 18:00, LIVE από το Sport24.gr) αντιμετωπίζουν στο Κίρισι της Ρωσίας τη διοργανώτρια Κίνεφ, στον τελικό της Euroleague.

Οι "ερυθρόλευκες" πήραν το εισιτήριο με ένα εντυπωσιακό comeback στον ημιτελικό του Final Four, όπου αντιμετώπισαν την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, Σαμπαντέλ. Οι Καταλανές έκαναν ένα εκπληκτικό δεύτερο οκτάλεπτο, χάρη στο οποίο βρέθηκαν στο +4 (5-1) στο ημίχρονο. Ωστόσο, τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη δεν πανικοβλήθηκαν και με καθαρό μυαλό και σωστές επιθέσεις επέστρεψαν στον αγώνα, οδηγώντας τον στα πέναλτι (7-7), με γκολ της Μπιανκόνι, 21'' πριν τη λήξη.

Στη διαδικασία των πέναλτι, οι παίκτριες του Ολυμπιακού ήταν αλάνθαστες απέναντι στην Εστέρ, ενώ η Χρυσή Διαμαντοπούλου ήταν αυτή που ουσιαστικά χάρισε την πρόκριση στις πρωταθλήτριες Ελλάδος, αποκρούοντας δύο πέναλτι των Ισπανίδων, και συγκεκριμένα των Νιούσουλ και Εσπάρ.

Αυτή ήταν μόλις η πρώτη ήττα της Σαμπαντέλ σε ημιτελικό, αφού από το 2011 και μετά, σε 5 παρουσίες της σε Final Four, μετρούσε 9 νίκες και μόλις 1 ήττα, εκείνη στον τελικό του 2015, πάλι από τον Ολυμπιακό!

Το LIVE της αναμέτρησης

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 4-0, 1-4, 1-2

Τα πέναλτι: 2-4

Οι σκόρερ:

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ (Βιδάλ): Μπ. Ορτίθ 3, Φόρκα 3, Ντομενέκ 1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παυλίδης): Μπιανκόνι 2, Σμιτ 2, Αβραμίδου 2, Β. Πλευρίτου 1

Ξεκούραστα στον τελικό η Κίνεφ

Κυριαρχώντας στα δύο πρώτα οκτάλεπτα, η διοργανώτρια Κίνεφ πήρε εύκολα την πρόκριση για τον τελικό, καθώς επικράτησε της έτερης καταλανικής ομάδας, της Ματαρό, με 11-8. Για τις Ρωσίδες, που στο ημίχρονο βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με 9-4, η Προκόφιεβα ήταν αυτή που ξεχώρισε, αφού πέτυχε 4 γκολ.

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 4-2, 2-3, 0-1

Οι σκόρερ:

ΚΙΝΕΦ: Προκόφιεβα 4, Ζούμπκοβα 2, Γκλίζινα 2, Κουρότσκινα 1, Κιρίλτσεβα 1, Κρίμερ 1

ΜΑΤΑΡΟ: Μεσεγκέρ 3, Λόπεθ 2, Ντανς 2, Μπακ 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ