ΒΟΛΕΪ

Μάχη μέχρι τελευταίο πόντο

Μάχη μέχρι τελευταίο πόντο

Το Σάββατο στις 19.00 θα έχουμε το τελευταίο σερβίς στην κανονική περίοδο της Α1 βόλεϊ των ανδρών όπου όλες οι θέσεις (με εξαίρεση την πέμπτη) είναι ανοικτές με το πρόγραμμα να έχει μεγάλα παιχνίδια.

Η ώρα της κρίσης έφτασε για τις ομάδες της Α1 βόλεϊ των ανδρών. Το Σάββατο στις 19.00 θα διεξαχθούν έξι παιχνίδια τα οποία θα κρίνουν και την τελική κατάταξη σχεδόν όλων των ομάδων που συμμετέχουν στη Volleyleague.

Το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα όλων των εποχών αναζητά τον πρώτο της κανονικής περιόδου, αλλά και άλλων 10 θέσεων καθώς εκτός από την ΑΕΚ που θα πάρει σίγουρα την 5η θέση τα πάντα είναι ρευστά για την τελική κατάταξη και όλες οι ομάδες ενδιαφέρονται άμεσα από τα αποτελέσματα όλης της αγωνιστικής.

Επίσης, ορατό είναι το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας στην πρώτη θέση. Από τη σεζόν 2001-02 οπότε και καθιερώθηκε το νέο σύστημα βαθμολόγησης με τα τρίποντα (3-0 και 3-1 σετ), τα δίποντα (νίκη 3-2 σετ) και έναν βαθμό (ήττα 3-2 σετ) δεν έχει υπάρξει διπλή ή τριπλή ισοβαθμία στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.

Τη σεζόν 1996-97 (αντί 2006-07) έπεσαν πάνω στο νήμα τέσσερις ομάδες (Ολυμπιακός, Άρης, Παναθηναϊκός, Ορεστιάδα) με τον Ολυμπιακό να κατακτά την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο λόγω καλύτερου συντελεστή σετ αλλά τον Άρη να κατακτά τον τίτλο. Τριπλή ισοβαθμία είχαμε τη σεζόν 1997-98 (αντί 2007-08) μεταξύ Ορεστιάδας, Ολυμπιακού και Άρη. Η Ορεστιάδα τερμάτισε στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου αλλά ο Ολυμπιακός πήρε τον τίτλο.

Αναλυτικά το τι γίνεται σε κάθε ζευγάρι....

Μάχη μέχρι τελευταίο πόντο
INTIME SPORTS

Ολυμπιακός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στην Κυψέλη με 3-1 σετ. Σε 21 αγώνες έχει 16 νίκες και 50 βαθμούς και είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Πλούσιο είναι το ιατρικό δελτίο και ο Δημήτρης Καζάζης προσπαθεί να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση ώστε να μην ρισκάρει για τα πλέι άουτ και παράλληλα να έχει ετοιμοπόλεμους τους παίκτες του στα πλέι οφ.

Δεν θα αγωνιστεί ο Βασίλης Κουρνέτας που στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έπαθε τράβηγμα στους προσαγωγούς, αντίθετα επιστρέφει ο Γιώργος Στεφάνου στη θέση του λίμπερο παρότι δεν είναι 100% έτοιμος. Συντήρηση κάνουν ο Καλντέιρα και ο Γιορντάνοφ που έχουν ενοχλήσεις στο γόνατο και στον ώμο αντίστοιχα.

«Θέλουμε πρώτη θέση»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης δήλωσε: «Θέλουμε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο για να επιβραβευτούμε για την καλή πορεία που κάναμε στον Β΄ γύρο. Δεν ασχολούμαστε με άλλα αποτελέσματα και άλλα σενάρια εκτός από την πρώτη θέση. Η ομάδα αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών αλλά ξέρουμε και πως να τα αντιμετωπίσουμε. Ο Κουρνέτας δεν θα αγωνιστεί γιατί δεν θέλουμε να ρισκάρουμε. Ο Στεφάνου έχει πιθανότητες 60-40 να αγωνιστει. Ο Εθνικός θα έρθει αποφασισμένος για τη νίκη. Έχει ξεπεράσει την κρίση του και ο Μιγιαήλοβιτς με τον Ράιτς δείχνουν βελτιωμένοι. Θα γίνει σκληρός αγώνας».

Από πρώτος μέχρι τρίτος

Στην Αθήνα βρίσκεται ήδη η αποστολή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και μάλιστα όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του Σάκη Μουστακίδη. Σε 21 αγώνες ο Εθνικός έχει 17 νίκες και 47 βαθμούς και είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με νίκη 3-0 ή 3-1 σετ καταλαμβάνει την πρώτη θέση καθώς έχει πλεονέκτημα σε ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό. Ο Εθνικός σε διπλή ισοβαθμία ή με την Κηφισιά ή με τον Α.Ο.Φοίνικα Σύρου έχει πλεονέκτημα. Επίσης έχει πλεονέκτημα σε τριπλή ισοβαθμία με Κηφισιά και Φοίνικα.

«Για πάρουμε τίτλο πρέπει να νικήσουμε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό»

Ο προπονητής του Εθνικού δήλωσε για το ντέρμπι: «Είναι από τα ματς της χρονιάς. Είτε τώρα, είτε αργότερα θα πρέπει να νικήσουμε τον Ολυμπιακό στην έδρα του ώστε να πάρουμε τον τίτλο. Αυτό το ξέρουμε καλά και είμαστε έτοιμοι το μήνα που απομένει να τα δώσουμε όλα για να κάνουμε την υπέρβαση. Γνωρίζω για τα προβλήματα που έχει ο Ολυμπιακός. Αν μιλούσαμε για άλλη ομάδα θα είχαν αξία αυτές οι αναφορές στα προβλήματα. Όταν μιλάμε για τον Ολυμπιακό δεν παίζουν ρόλο. Κοιτάμε την ομάδα μας. Δε μπαίνουμε στη λογική των σεναρίων. Θέλουμε την πρώτη θέση αλλά και όποια θέση και να πάρουμε στην κατάταξη από Δευτέρα θα ξεκινήσει η τελική φάση. Εκεί όλα θα είναι διαφορετικά και θα μετρήσουν άλλα πράγματα».

Μάχη μέχρι τελευταίο πόντο
INTIME SPORTS

Άρης - Παναθηναϊκός

«Τελικός επιβίωσης» θα γίνει στη Μίκρα με τον Άρη να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (5/4, 19.00, Διαιτητές: Μπαντιανίδης, Δεληκωστίδης, Novasports-1) σε αγώνα που πιθανότατα θα κρίνει μία θέση στην 8αδα που ισοδυναμεί με παραμονή.

Ο Άρης σε 21 αγώνες έχει 6 νίκες και 6 χαμένα τάι μπρέικ που τον έχουν φέρει στους 22 βαθμούς μαζί με τον Παμβοχαϊκό. Μετράει 8 συνεχόμενες ήττες, δεν έχει νικήσει ακόμα με τον Βαγγέλη Κουτσονίκα στον πάγκο του και η τελευταία νίκη ήταν με τη Λαμία στην έδρα του στις 18 Ιανουαρίου 2014.

Ακόμα ο Άρης κρατάει την τύχη του στα χέρια του καθώς εάν νικήσει με 3-0 ή 3-1 σετ θα κρατήσει την 8η θέση ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα ΠΑΟΚ – Παμβοχαϊκός καθώς σε ισοβαθμία με τον Παμβοχαϊκό έχει πλεονέκτημα.

Ο Παναθηναϊκός για να μπει στην 8αδα θα πρέπει να νικήσει 3-0 ή 3-1 τον Άρη και παράλληλα ο Παμβοχαϊκός να χάσει με 3-0 ή 3-1 από τον ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει περίπτωση να ισοβαθμήσουν ο Παναθηναϊκός με τον Άρη, όπως δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε τριπλή ισοβαθμία Άρη, Παμβοχαϊκού και Παναθηναϊκού. Σε ισοβαθμία του Παναθηναϊκού με τον Παμβοχαϊκό η ομάδα του Βραχατίου έχει πλεονέκτημα θέσης.

Μάχη μέχρι τελευταίο πόντο
INTIME SPORTS

ΠΑΟΚ - ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η αναμέτρηση μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παμβοχαϊκού στην Πυλαία το Σάββατο (5/4, 19.00, Διαιτητές: Γεωργουλέας, Κουτσούλας, Novasports-1) με τις δύο ομάδες να δίνουν την ύστατη μάχη για είσοδο σε 6αδα και 8αδα αντίστοιχα.

Ο ΠΑΟΚ θέλει το τρίποντο ώστε με πιθανή ήττα της Λαμίας στην Κηφισιά με 3-0 ή 3-1 σετ να πάρει πάνω στο νήμα την 6η θέση. Ο Παμβοχαϊκός θέλει τη νίκη για να προσπεράσει τον Άρη εφόσον οι κιτρινόμαυροι χάσουν από τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά, ο ΠΑΟΚ θέλει μόνο νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ για να έχει ελπίδα κατάκτησης της 6ης θέσης στην περίπτωση που ο Γ.Σ.Λαμία χάσει με 3-0 ή 3-1 σετ από την Κηφισιά στο Ζηρίνειο. Σε ισοβαθμία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία η ομάδα της Φθιώτιδας έχει πλεονέκτημα. Ο Παμβοχαϊκός ισοβαθμεί με τον Άρη και θέλει να τον ξεπεράσει για να πάρει πάνω στο νήμα την 8η θέση. Άρα θέλει νίκη επί του ΠΑΟΚ 3-0 ή 3-1 και ο Άρης να χάσει βαθμό από τον Παναθηναϊκό ή εάν ο Παμβοχαϊκός νικήσει 3-2 σετ ο Άρης να χάσει με οποιοδήποτε σκορ από τους «πράσινους».

Εάν ο Παμβοχαϊκός πάρει έστω κι έναν βαθμό από τον ΠΑΟΚ θα ζητάει νίκη του Παναθηναϊκού με 3-0 ή 3-1 σετ. Σε αυτή την περίπτωση θα ισοβαθμήσουν ο Παμβοχαϊκός με τον Παναθηναϊκό με την ομάδα του Βραχατίου να έχει πλεονέκτημα στη μεταξύ τους ισοβαθμίας. Ο Παμβοχαϊκός εάν ισοβαθμήσει με τον Άρη η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει πλεονέκτημα έδρας.

Στον ΠΑΟΚ ο Γιώργος Γιάτσης έχει ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες του.

Μάχη μέχρι τελευταίο πόντο
INTIME SPORTS

Κηφισιά - Λαμία

Στο Ζηρίνειο ο Α.Ο.Κηφισιάς θα υποδεχτεί το Σάββατο (5/4, 19.00, Διαιτητές: Ονόπας, Χανδρινός, Novasports-1) τον Γ.Σ.Λαμία σε ένα από τα έξι ντέρμπι που περιλαμβάνει η 22η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ.

Η Κηφισιά θέλει τη νίκη για πάρει πάνω στο νήμα την 2η θέση είτε από τον Εθνικό είτε σε ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό. Ο Γ.Σ.Λαμία θέλει έναν βαθμό ώστε να εξασφαλίσει την 6η θέση στη κανονική περίοδο ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό.

Να σημειωθεί πως η Κηφισιά δεν έχει ελπίδες για την πρώτη θέση. Εάν η Κηφισιά νικήσει τη Λαμία 3-0 ή, 3-1 σετ και ο Εθνικός νικήσει τον Ολυμπιακό με το ίδιο σκορ θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία Εθνικού, Κηφισιάς και Ολυμπιακού και η σειρά κατάταξης θα είναι: 1.Εθνικός, 2.Κηφισιά, 3.Ολυμπιακός. Εάν ο Εθνικός ηττηθεί από τον Ολυμπιακό θα πρέπει η Κηφισιά να τον ξεπεράσει στη βαθμολογία καθώς στη μεταξύ τους ισοβαθμία η ακριτική ομάδα έχει πλεονέκτημα. Επίσης σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας Εθνικού, Κηφισιάς και Φοίνικα η κατάταξη θα είναι: 2.Εθνικός, 3.Κηφισιά, 4.Φοίνικας. Επίσης η Λαμία θέλει έναν βαθμό από την Κηφισιά για να εξασφαλίσει την 6η θέση καθώς έχει πλεονέκτημα σε ισοβαθμία με τον δικέφαλο.

Χάνει τη σεζόν ο Δημητριάδης

Ο Γ.Σ.Λαμία χτυπήθηκε από την ατυχία του Μανώλη Δημητριάδη ο οποίος σύμφωνα με τις τελευταίες γνωματεύσεις έχει πάθει διάταση στον έσω πλάγιο, γλιτώνει το χειρουργείο στο μηνίσκο αλλά για να αποφύγει τα χειρότερα θα μείνει εκτός δράσης για τρεις εβδομάδες χάνοντας και τα πλέι οφ.

Μάχη μέχρι τελευταίο πόντο
INTIME SPORTS

Νίκη Αιγινίου - Φοίνικας Σύρου

Στο Αιγίνιο θα αναμετρηθούν το Σάββατο (5/4, 19.00, Διαιτητές: Γεωργιάδης, Βασιλειάδης, Novasports-1)δύο ομάδες με εντελώς διαφορετικούς στόχους. Η Νίκη Αιγίνιου θέλει τη νίκη για να βελτιώσει τη θέση της για τα πλέι άουτ, ενώ ο Φοίνικας Σύρου θέλει μόνο τρίποντο και ήττες του Εθνικού και της Κηφισιάς για να πλασαριστεί είτε στην 2η είτε στην 3η θέση.

O Φοίνικας σε ισοβαθμία είτε με την Κηφισιά, είτε με τον Εθνικό έχει μειονέκτημα. Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας Εθνικού, Κηφισιάς και Φοίνικα η κατάταξη θα είναι: 2.Εθνικός, 3.Κηφισιά, 4.Φοίνικας.

Η Νίκη Αιγινίου προέρχεται από δύο νίκες με 3-2 σετ επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και της Λαμίας εκτός έδρας και έχει τονωθεί αγωνιστικά και ψυχολογικά. Σε 21 αγώνες έχει 7 νίκες και 17 βαθμούς και ισοβαθμεί στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μαζί με την Παναχαϊκή.

Μάχη μέχρι τελευταίο πόντο
INTIME SPORTS

Παναχαϊκή - ΑΕΚ

Στο γυμναστήριο της Παναχαϊκής στην Αγυά της Πάτρας η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί το Σάββατο (5/4, 19.00, Διαιτητών: Γεωργουλέας, Κουτσούλας, Novasports-1) την ΑΕΚ σε αναμέτρηση που έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον μόνο για τους γηπεδούχους.

Η Παναχαϊκή θέλει τη νίκη για να ξεφύγει από την τελευταία θέση των πλέι άουτ και κυρίως να πλησιάσει τις ομάδες που προπορεύονται και θα μείνουν εκτός 8αδας. Υπενθυμίζεται πως στα πλέι άουτ οι τέσσερις τελευταίες ομάδες θα μεταφέρουν την βαθμολογία τους και η Παναχαϊκή θέλει να έχει τη μικρότερη δυνατή διαφορά. Η ΑΕΚ είτε χάσει είτε νικήσει θα τερματίσει στην 5η θέση και παίζει για το γόητρο.

Μεγάλη απώλεια (αγωνιστική και ψυχολογική) για την Παναχαϊκή ο Μένιος Ρουμελιώτης που στον τελευταίο αγώνα που έδωσε η ομάδα του με τον Παμβοχαϊκό στο Βραχάτι έπαθε νέα εξάρθρωση ώμου και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Τη θέση του θα πάρει ο Κώστας Βασιλάκος που κατά σύμπτωση ήταν λίμπερο και στον αγώνα του Α΄γύρου στη Γλυφάδα όπου η ΑΕΚ επικράτησε 3-1 σετ.

Η ΑΕΚ θα συνεχίσει το υπόλοιπο της σεζόν χωρίς τον Πέτρο Πέτρογλου ο οποίος δε μπόρεσε να ξεπεράσει το πρόβλημα με την τενοντίτιδα στην ποδοκνημική. Τον αντικαθιστά ο Γιάννης Ρουμελιωτάκης ο οποίος μάλιστα στον αγώνα του Α΄γύρου ήταν τραυματίας.

Volleyleague ΟΠΑΠ 2013-14

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Γυμναστήριο Αιγινίου 19.00: Μ.Α.Σ. Νίκη Αιγινίου - Α.Ο. Φοίνικας Σύρου

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Βασιλειάδης. Παρατηρητής: Αντωνούλης. Επόπτες:Χριστοφορίδης, Κατσιούλης. Γραμματεία: Συρομάχου

Γυμναστήριο Ζηρίνειο 19.00: Α.Ο. Κηφισιάς - Γ.Σ. Λαμίας

Διαιτητές: Ονόπας, Χανδρινός. Παρατηρητής: Βασιλειάδης. Επόπτες: Ράντσιου, Χαμπιλού. Γραμματεία: Εμμανοηλίδη

Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» Ρέντη 19.00: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Βουδούρης. Παρατηρητής: Ανδρονικίδης, Επόπτες: Αντωνόπουλος, Χρηστίδης Αλ. Γραμματεία: Λιάκου

Γυμναστήριο Μίκρας 19.00: Α.Σ. Αρης - Παναθηναϊκός Α.Ο.

Διαιτητές: Μπαντιανίδης, Δεληκωστίδης. Παρατηρητής: Λαδάς. Επόπτες: Μαυρίδης, Στεργιόπουλος. Γραμματεία: Χρ. Παναγιωτίδου

Γυμναστήριο Παναχαϊκής 19.00: Γ.Ε. Παναχαϊκή - ΑΕΚ

Διαιτητών: Γεωργουλέας, Κουτσούλας. Παρατηρητής: Ιορδανίδης. Επόπτες: Γλωσσίδης, Λιναρδάτος. Γραμματεία: Δανιά

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena Πυλαία 19.00: Π.Α.Ο.Κ. - Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Τζεπκινλής. Παρατηρητής: Μιχελινάκης. Επόπτες: Μπουκουβάλα, Δρανίτσας. Γραμματεία: Λάμπρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ