ΒΟΛΕΪ

Καλμαζίδης: "Οι εποχές Μίλκοβιτς έχουν περάσει"

Καλμαζίδης: "Οι εποχές Μίλκοβιτς έχουν περάσει"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Καλμαζίδης, μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό, τόνισε πως έχει πίστη στην ομάδα, ενώ επισήμανε πως θα κινηθεί για νέους και ελπιδοφόρους παίκτες.

Σε συνέντευξή του στο RedPlanet.gr , ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε πως σημαντικό ρόλο στην απόφασή του να παραμείνει στον πάγκο των "ερυθρολεύκων" έπαιξε ο κόσμος του Ολυμπιακού, αλλά και τα περιθώρια βελτίωσης που έχει η ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Καλμαζίδης στο RedPlanet.gr:

Το γεγονός πως συμφώνησες να παραμείνεις στον Ολυμπιακό σημαίνει πως πιστεύεις ότι αυτή η ομάδα έχει περιθώρια βελτίωσης;

"Βεβαίως το πιστεύω. Οι νεαροί μας παίκτες, ειδικότερα, μπορούν να βελτιωθούν κι άλλο. Η βελτίωση μπορεί να μην φανεί από την επόμενη σεζόν, σίγουρα όμως θα εμφανιστεί σε βάθος χρόνου. Μεγάλο ρόλο έπαιξε ο κόσμος την χρονιά που πέρασε γιατί καταλαβαίνει πως αυτή η ομάδα του Ολυμπιακού δίνει κάτι το ξεχωριστό, κάτι διαφορετικό. Την νέα σεζόν θα χρειαστούμε ακόμη μεγαλύτερη υπομονή και στήριξη από τον κόσμο. Η βελτίωση πιστεύω δεν θα είναι μόνο αγωνιστική".

Εκτός από το χρηματικό, πήρες και κάποιες εγγυήσεις για την στελέχωση της ομάδας με παίκτες που θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στον πρωταθλητισμό;

"Δεδομένου πως θα έχουμε κάποιες απώλειες, θα πρέπει να βρούμε λύσεις. Θα δούμε σε ποιες θέσεις θα χρειαστούμε ενίσχυση και θα κοιτάξουμε για Έλληνες παίκτες, αλλά όλοι γνωρίζουμε πως λίγοι μπορούν να αντέξουν την πίεση της φανέλας του Ολυμπιακού.

Οι παίκτες που θα έρθουν πρέπει να ταιριάζουν στο πολύ καλό κλίμα της ομάδας. Είμαστε μια παρέα, τα περισσότερα παιδιά είναι νέα και όποιος έρθει θα πρέπει να ενταχθεί σε αυτό που έχουμε δημιουργήσει. Αυτό που καταφέραμε πέρσι, με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, δεν είναι ο κανόνας αλλά η εξαίρεση. Γι' αυτό λέω και πάλι ότι του χρόνου θα χρειαστεί να έχουμε όλοι υπομονή".

Δεδομένων των οικονομικών δυσχερειών, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για ξένους - λαβράκια;

"Πρέπει να βάλουμε όλοι καλά στο μυαλό μας ότι οι εποχές "Μίλκοβιτς" έχουν περάσει. Όπως είπατε θα κινηθούμε για ξένους λαβράκια, νεαρούς και εξελίξιμους με δίψα για καταξίωση. Βέβαια αυτό εμπεριέχει το ανάλογο ρίσκο. Δεν ξέρεις ποτέ αν ο παίκτης θα σου βγει, αν θα αντέξει την πίεση.

Για να είσαι σίγουρος πρέπει να πας σε έμπειρο και φτασμένο παίκτη, να τον πληρώσεις καλά και να τον πάρεις. Οι εποχές είναι δύσκολες όμως κι εμείς θα ψάξουμε για νεαρούς με θέληση να μάθουν και να βελτιωθούν στον Ολυμπιακό".

Τι μπορούμε να περιμένουμε του χρόνου από τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας;

"Την Ευρώπη θα την αντιμετωπίσουμε κυρίως σαν συλλογή εμπειριών, ειδικά για τα νέα παιδιά. Είναι ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ευρωπαϊκούς αγώνες, να αποκτήσουν παραστάσεις και να "χτίσουν" σιγά - σιγά το όνομα τους. Η Ευρώπη εξάλλου χρειάζεται και τύχη.

Εξαρτάται και από την κλήρωση στους ομίλους, ποιοι αντίπαλοι θα σου τύχουν, η σειρά των αγώνων κτλ. Αργά ή γρήγορα θα βρεθεί στο δρόμο σου μια ιταλική ομάδα και τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ