ΠΟΛΟ

Σούπερ Ολυμπιακός στο Final-4

Σούπερ Ολυμπιακός στο Final-4

Η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού θα διεκδικήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης (24-26/4) στο Final-4 της Euro League. Οι αντίπαλοι του για το "στέμμα".

Το 2005 ήταν η τελευταία φορά που το Final-4 στο Euro League διεξήχθη δίχως Ελληνίδες. Έκτοτε το ελληνικό πόλο δεν χάνει.... ραντεβού.

Δέκα χρόνια μετά ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκριση του στο Final-4 του... Κυπέλλου Πρωταθλητριών, επικρατώντας με 15-10 της Ζέντες στην Ουγγαρία στο δεύτερο αγώνα της προημιτελικής φάσης.

Αντίπαλοι του στο Final-4 της Βουδαπέστης (σ.σ. θέλει τη διοργάνωση) στο τελευταίο 10ήμερο του Απριλίου (24-26/4) θα είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης τις δύο προηγούμενες χρονιές, Σαμπαντέλ, η ρωσική Κίνεφ Κίρισι που απέκλεισε τη Βουλιαγμένη και η ουγγρική UVSE (σ.σ. Ουίπεστ).

Θυμηθείτε πως καλύψαμε LIVE τον προημιτελικό

Η συμμετοχή στο Final-4 του Champions Cup ήταν ο βασικός στόχος της χρονιάς για τη γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού και ο επόμενος είναι η κατάκτηση του. Είναι η τέταρτη συμμετοχή των "ερυθρολεύκων" στην τελική 4άδα της διοργάνωσης μετά το 1996, το 2010 στην Κέρκυρα και το 2013 στο Σαμπαντέλ.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Ζέντες με διαφορά ασφαλείας τεσσάρων γκολ (σ.σ. είχε νικήσει 10-6 στον πρώτο αγώνα στο "Παπαστράτειο". Οι γηπεδούχοι είχαν τη Μπάρμπαρα Μπούικα στη σύνθεση τους, αφού η τέως φουνταριστός του Ολυμπιακού δεν είχε αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι.

Η Ζέντες προηγήθηκε γρήγορα με 2-0 στο πρώτο δίλεπτο του αγώνα. Ο Ολυμπιακός απάντησε με τη Μανωλιουδάκη και την Ασημάκη (2-2). Η πρώτη σκόρερ του παιχνιδιού, Άλκηστη Αβραμίδου.. άνοιξε λογαριασμό για το 3-2 και το 4-3. Το πρώτο οκτάλεπτο έκλεισε με τη Ζέντες να προηγείται με 5-4, όμως ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα.

Στη συνέχεια του αγώνα ο Ολυμπιακός δυνάμωσε την άμυνα του σε συνδυασμό με τις σωστές επεμβάσεις της Διαμαντοπούλου και εγκλώβισε τις γηπεδούχους που στράφηκαν στη Μπούικα, η οποία διαμόρφωσε το 9-9 στο τρίτο οκτάλεπτο.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο η νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού πήρε διαστάσεις θριάμβου με τη Μανωλιουδάκη να φέρνει τη διαφορά στο +3 (4:12 πριν το τέλος). Η Άσλεϊ Σάουθερν διαμόρφωσε το τελικό 15-10 28 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ολοκληρώνοντας τη μεγαλειώδη βραδιά του Ολυμπιακού στο Ζέντες.

Η UVSE επικράτησε 9-7 της Πάντοβα για τη δεύτερη νίκη της στα προημιτελικά. Μετά το "X" στην Ιταλία η Σαμπαντέλ αποκατέστησε την τάξη επί καταλανικού εδάφους, κερδίζοντας με 13-5 την Ιμπέρια.

Τα οκτάλεπτα: 5-4, 2-3, 2-3, 1-5

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΖΕΝΤΕΣ (Λ.Τοτ): Βολονυάι, Γκιόρι, Χέβεσι, Φαν ντερ Σλουτ, Μισκόλτσι 1, Φάρκας, Πόκσι, Κάνταρ, Ρατς, Μπούικα 4, Κόβερ Κις 2, Πένγκο, Γκουντλ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χ.Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου, Ε.Πλευρίτου, Σώρα, Μανωλιουδάκη 2, Αβραμίδου 5, Ασημάκη 2, Μ.Πλευρίτου, Καλογεράκου, Σάουθερν 2, Νιαρχάκου, Σταματοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ