ΠΟΛΟ

Στο LEN Trophy η Βουλιαγμένη

Στο LEN Trophy η Βουλιαγμένη

Με κόντρα διαιτησία στο Κίρισι η γυναικεία ομάδα της Βουλιαγμένης γνώρισε την ήττα από την Κίνεφ με 8-6 και αποκλείστηκε από το Final-4 της Euro League.

Για πρώτη φορά μετά το 2010 η Βουλιαγμένη δεν θα λάβει μέρος στο Final-4 της Euro League. Η φιναλίστ το 2014 στη διοργάνωση αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Κίνεφ Κίρισι στη Ρωσία.

Η Βουλιαγμένη γνώρισε δεύτερη ήττα από τις Ρωσίδες με 8-6 και έχει δικαιολογημένα παράπονα για τη διαιτησία. Η ευρωπαϊκή χρονιά της ομάδας του Κώστα Δήμου δεν ολοκληρώνεται εδώ, αφού ως χαμένη των προημιτελικών, η Βουλιαγμένη θα παίξει στο Final-4 του LEN Trophy (10-12/4).

Η δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης μετράει τέσσερις συμμετοχές στην 4άδα του LEN Trophy με έναν τίτλο το 2003 στον τελικό με τη Σκιφ Μόσχας. Αντίπαλοι της είναι οι ιταλικές Ιμπέρια και Πάντοβα, καθώς και η ουγγρική Ζέντες που ηττήθηκε ξανά από τον Ολυμπιακό.

Με το εις βάρος της 9-10 από τον πρώτο αγώνα στο "Παπαστράτειο" ταξίδεψε η Βουλιαγμένη στο Κίρισι. Χρειαζόταν δηλαδή νίκη με διαφορά δύο γκολ για να περάσει στο Final-4 της Euro League.

Προηγήθηκε με 2-1 στο πρώτο οκτάλεπτο με την Άντι Μελιδώνη, η οποία επέστρεψε φέτος στην ενεργό δράση για να βοηθήσει στα ευρωπαίκά ματς. Οι διαιτητές... βοήθησαν την Κίνεφ που περνούσε... δύσκολες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, φορτώνοντας με αποβολές την ελληνική ομάδα και παράλληλα έκλειναν τα ματια στο σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων.

Ακόμα και έτσι η Βουλιαγμένη βρισκόταν κοντά στην Κίνεφ και ισοφάιρσε σε 3-3 στο δεύτερο οκτάλεπτο με πέναλτι της Αγγελικής Γερόλυμου.

"Κομβικό" σημείο για την εξέλιξη του αγώνα ήταν η χαμένη επίθεση στην παίκτρια παραπάνω για τη Βουλιαγμένη και το γκολ της Κίνεφ στην κόντρα με τις γηπεδούχους να προηγούνται με δύο γκολ (7-5) για πρώτη φορά.

Η Βουλιαγμένη μείωσε και πάλι στο ξεκίνημα του τελευταίου οκταλεπτου (7-6) με πέναλτι της Γερόλυμου, αλλά η Κίνεφ σκόραρε από την περιφέρεια για το 8-6. Η ελληνική ομάδα έχασε την ευκαιρία να μειώσει και ίσως να ξαναμπεί στο παιχνίδι με χαμένο πέναλτι της Αντιγόνης Ρουμπέση.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-1, 3-2, 1-1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΚΙΝΕΦ ΚΙΡΙΣΙ (Α.Ναρίτσα): Κάρουακ, Ζούμπκοβα 1, Προκόφιεβα 1, Σιμάνοβιτς 3, Κουρότσκινα, Κρίμερ, Μπαλάι, Κιρίλτσεβα, Ιακούσεβα 1, Χοχριάκοβα 1, Ιβάνοβα, Ρίζκοβα, Ιούσκοβα.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Κ.Δήμου): Κούβδου, Τσουκαλά, Χυδηριώτη, Μάμογλου, Πρωτοπαπά, Ξενάκη, Μαυρωτά, Ρουμπέση, Γερόλυμου 2, Διαμαντοπούλου 1, Μελιδώνη 1, Κοντογιάννη, Κοτσιώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ