ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Bowling κατά της ΕΓΟ

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Bowling κατά της ΕΓΟ

Η Ομοσπονδία Bowling εξέδωσε ανακοίνωση κατά της ΕΓΟ, τονίζοντας ότι απαγορεύουν σε σωματεία και αθλητές να συμμετέχουν σε αγώνες που δεν έχει δώσει τη συγκατάθεσή της.

Η Ομοσπονδία Bowling εξέδωσε ανακοίνωση και επιτίθεται στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, τονίζοντας ότι απαγορεύουν σε σωματεία και αθλητές να συμμετέχουν σε αγώνες που η Ομοσπονδία δεν έχει δώσει τη συγκατάθεσή της.

Αναλυτικά:

"Η υπομονή έχει και τα όρια της! Και τα όρια αυτά, δεν τα θέτουμε εμείς ή η κοινή λογική, αλλά ο νόμος. Από τη στιγμή που η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (ΕΓΟ) τα ξεπέρασε είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε το συμφέρον του Ελληνικού Μπόουλινγκ.

Ανακοινώνουμε, λοιπόν, σε όλα τα σωματεία και τους αθλητές μας ότι απαγορεύεται ρητά με βάση το Νόμο, το καταστατικό και τον εσωτερικό κανονισμό να συμμετέχουν σε αγώνες που η ομοσπονδία δεν έχει δώσει τη συγκατάθεσή της.

Επομένως όποιο σωματείο, αθλητής ή αθλήτρια συμμετάσχει σε αγώνες «trials» ή σε οποιοδήποτε αγώνα που δεν έχει τη συγκατάθεσή της ΕΟΜ θα κληθεί σε απολογία και θα τιμωρηθεί με βάση τον εσωτερικό κανονισμό!

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Η Ελληνική Ομοσπονδία Μπόουλινγκ απαγορεύει ρητά σε οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει τα αθλητικά δελτία της Ομοσπονδίας, χωρίς να έχει την συγκατάθεση της.

Για να προλάβουμε οποιονδήποτε καλοθελητή, που ενδεχομένως να θέλει να «μηχανορραφήσει» μία υπουργική απόφαση να τονίσουμε το εξής: Η Ελληνική ομοσπονδία Μπόουλινγκ έχει χάσει μόνο την Ειδική αθλητική αναγνώριση και επ’ ουδενί τη νομική της υπόσταση. Άρα η διοίκηση της είναι απόλυτα νόμιμη και έχει κάθε δικαίωμα να διασφαλίζει τα δικαιώματά της. Η ΕΟΜ όχι απλά υπάρχει, αλλά δραστηριοποιείται έντονα προκειμένου να ανακληθεί η υπουργική απόφαση.

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία δεν έχει κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τα αθλητικά δελτία της ΕΟΜ, από τη στιγμή που δεν της ζητήθηκε η συγκατάθεσή της για συνεργασία που θα αποφέρει οφέλη και στις δύο ομοσπονδίες. Πόσο μάλλον για αγώνες «trials», που η ομοσπονδία μας έχει ήδη εκτελέσει βάση του αγωνιστικού της προγράμματος που ψηφίστηκε και εγκρίθηκε το 2014.

Να υπενθυμίσουμε ότι το δελτίο ενός αθλητή είναι η ταυτότητα του στην ομοσπονδία και απαιτείται η υπογραφή του αθλητή, ιατρική γνωμάτευση, η σφραγίδα του συλλόγου και η σφραγίδα της οικείας ομοσπονδίας, για να είναι έγκυρο. Με ποιο δικαίωμα η ΕΓΟ θα χρησιμοποιήσει τα αθλητικά δελτία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπόουλινγκ; Και κυρίως με ποιο δικαίωμα απαιτεί από τους αθλητές να χρησιμοποιήσουν τα δικά μας δελτία για έναν αγώνα που εμείς δεν έχουμε δώσει τη συγκατάθεσή μας.

Δηλαδή με το σκεπτικό της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας θα μπορούσαμε κι εμείς να ζητήσουμε τα Δελτία αθλητών οποιασδήποτε ομοσπονδίας και να διοργανώναμε έναν αγώνα. Για παράδειγμα να ζητήσουμε κι εμείς τα δελτία αθλητών της Γυμναστικής και να κάνουμε ένα Πανελλήνιο τουρνουά… Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Ουγκάντα!!!!

Επειδή τα ψέματα τελειώνουν επαναλαμβάνουμε: Απαγορεύουμε σε οποιονδήποτε, σωματείο, αθλητή και αθλήτρια να χρησιμοποιήσει τα Δελτία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπόουλινγκ για Αγώνες που δεν έχουν την συγκατάθεση της.

Επίσης θα θέλαμε να τονίσουμε ότι: εμείς δεν χτίζουμε παλάτια στην άμμο. Η σιωπή μας μπορεί να θεωρήθηκε από κάποιος ως αδυναμία, αλλά όσοι έπαιξαν στις πλάτες του Μπόουλινγκ θα λογοδοτήσουν, πολύ πιο σύντομα από ό,τι πιστεύουν!!!

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες…"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ