NFL

Super Bowl XLVIII Preview: Άμυνα εναντίον επίθεσης

Super Bowl XLVIII Preview: Άμυνα εναντίον επίθεσης

Στο φετινό Super Bowl διασταυρώνουν τα κράνη τους όχι μόνο οι δύο καλύτερες ομάδες του NFL, αλλά και δύο πλήρως αντίθετες αγωνιστικές κοσμοθεωρίες.

Το λέμε και το λέμε και το ξαναλέμε, το ίδιο πράγμα συνεχώς, επειδή όσοι ασχολούμαστε χρόνια με το NFL ξέρουμε πως πραγματικά δεν είναι όσο συχνό θα έπρεπε να είναι ένα τέτοιο πράγμα: Οι δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος βρίσκονται αντιμέτωπες στον τελικό.

Σε άλλα αθλήματα αυτό μπορεί να είναι κοινός τόπος. Ξέρεις λίγο-πολύ ποιες ομάδες θα είναι στο Final 4 της Ευρωλίγκας. Ήξερες τα περασμένα χρόνια ότι η Μπάγερν Μονάχου θα έπαιζε συνεχώς σε τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ. Προφανώς ξέρουμε ποιος θα είναι ο τελικός της Α1. Εντάξει, δεν είναι όλα σαν την Α1, αλλά θέλω να πω, οι εκπλήξεις δεν είναι συνήθως ο κανόνας. Γι’αυτό τις λένε ακόμα εκπλήξεις. #logic

Στο NFL δεν υπάρχουν όλα αυτά.

Πάντα το όλο σύστημα ευνοούσε την ανανέωση των ομάδων στην κορυφή βέβαια, αλλά ειδικά την τελευταία δεκαετία, με τον τρόπο που οι κανονισμοί αλλάζουν προς την προστασία των παικτών και όλο και εντονότερο περιορισμό των αμυντικών και άγριων plays, γίνεται όλο και πιο εμφανές πως η σταθερότητα δεν αξίζει τόσο πολύ όσο οι εκτινάξεις ευφυίας. Η τελευταία φορά που τα #1 των δύο περιφερειών βρέθηκαν στο Super Bowl ήταν το 2010, όταν ο Manning (πάλι αυτός) έφτασε στο δεύτερό του τελικό, χάνοντάς τον όμως από τους Saints.

Έκτοτε, μετράμε τρεις συνεχόμενους πρωταθλητές που ήρθαν από το πουθενά:

Οι Packers το 2011 κέρδισαν εμφατικά το Lombardi έχοντας στριμωχτεί στα πλέι-οφ την τελευταία αγωνιστική, μέσω wild card.

Οι Giants το 2012 ποδοπάτησαν οτιδήποτε βρέθηκε στο δρόμο τους (μεταξύ αυτών τους πρωταθλητές Packers και το 15-1 ρεκόρ τους) έχοντας στριμωχτεί στα πλέι-οφ την τελευταία αγωνιστική κερδίζοντας τους Cowboys.

Οι Ravens πέρσι ήταν τόσο απίθανοι πρωταθλητές που έκαναν και τους δύο προηγούμενους να μοιάζουν απόλυτα φυσιολογικοί. Ακόμα δεν είμαστε σίγουροι πώς συνέβη αυτό πέρσι. Οι Ravens βρέθηκαν στα πλέι-οφ επειδή ο Ray Rice ζούπηξε ένα 1st down από screen pass της απελπισίας σε ένα 4th & 29 εναντίον των Chargers του Norv Turner.

Με αυτό θέλουμε να πούμε: Οι εκπλήξεις στο NFL είναι η νόρμα. Και φέτος, η μεγαλύτερη έκπληξη όλων ήταν πως δεν είχαμε την παραμικρή έκπληξη.

Όταν λέμε πως οι δύο καλύτερες ομάδες του NFL βρίσκονται αντιμέτωπες στο Super Bowl δεν το λέμε απλά επειδή έχουν το #1 της περιφέρειάς τους η κάθε μία. Το λέμε επειδή με κάθε πιθανή μέτρηση, κάθε ρεκόρ, κάθε στατιστικό, κάθε εκτίμηση με γυμνό μάτι, ήταν από την αρχή ως το τέλος, οι δύο καλύτεροι.

  • Seahawks-Broncos ήταν η πρόβλεψή μας για το Super Bowl πριν αρχίσει η σεζόν.
  • Για το Σιάτλ γράφαμε, “Φέτος, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν βλέπουμε πώς θα είναι δυνατόν να μην κερδίσουν το Lombardi.” Για το Ντένβερ γράφαμε, “Τίποτα από αυτά βέβαια δεν έχει σημασία γιατί οι Broncos θα πάνε στο Super Bowl.”
  • Seahawks και Broncos ήταν οι δύο ομάδες που ξεχώριζαν σαν τη μύγα μες στο γάλα μετά από ένα μήνα NFL.
  • Seahawks και Broncos βρίσκονταν στο 1-2 της κατάταξης δυναμικότητας που καταρτίσαμε λίγο μετά τα μέσα της σεζόν.
  • Και εδώ μπορείς να απολαύσεις ένα εντυπωσιακό photostory για το πώς Seahawks και Broncos ξεκοίλιασαν οτιδήποτε βρέθηκε στο δρόμο τους όλη τη φετινή χρονιά.

Όλα αυτά δεν είναι για να κοκορευτούμε για τη σωστή πρόβλεψη, γιατί πραγματικά, οι πάντες έκαναν την ίδια αυτή ακριβώς πρόβλεψη.

Όλα αυτά είναι για να υπογραμμμίσουμε με όσο πιο έντονο τρόπο γίνεται πως φέτος ζήσαμε την σπάνια, σπανιότατη, είδος-προς-εξαφάνιση σεζόν όπου βδομάδα μετά τη βδομάδα, από την αρχή ως το τέλος, δίχως καμία απολύτως στιγμή αμφιβολίας, υπήρχαν δύο ομάδες που ήταν εντελώς εμφανές πως ήταν τα φαβορί. Και πως θα ήταν τρομερά δύσκολο αυτή η μοιραία τους συνάντηση να αναβληθεί.

Οπότε, 5 απολαυστικά ανούσιους μήνες μετά, φτάσαμε εδώ. Στο παιχνίδι που θα μπορούσαμε να έχουμε ορίσει από τον Αύγουστο ως Super Bowl και να έχουμε γλιτώσει καμιά 30αριά ξενύχτια. 5 μήνες μετά, η φανταστική σεζόν του 2013 ξέβρασε το πιο αναπόφευκτο Super Bowl όλων των εποχών.

Αυτή λοιπόν την Κυριακή, 00.30 το βράδυ, Seattle Seahawks και Denver Broncos θα κοντραριστούν όχι απλά για το φετινό Lombardi, αλλά και με το βλέμμα στην Ιστορία. (Το παιχνίδι προβάλλεται σε ζωντανή μετάδοση στην Ελλάδα από το FOX, και θα έχουμε και ζωντανό σχολιασμό εδώ στο SPORT24.) Και ευθύς αμέσως θα εξηγήσουμε το γιατί αυτό το match-up μοιάζει συναρπαστικό, αλλά θα μιλήσουμε και για το κομμάτι Ιστορίας για το οποίο αγωνίζονται οι παίκτες αυτή την Κυριακή.

Επίθεση εναντίον άμυνας

Super Bowl XLVIII Preview: Άμυνα εναντίον επίθεσης

Richard Sherman και Peyton Manning, οι δύο μεγάλοι σταρ των ομάδων τους.

Πολύ συχνά μας αρέσει να απλοποιούμε match-ups, ειδικά σε ένα άθλημα τόσο πολύπλοκο όσο το NFL, βλέποντας κάποια πράγματα πολύ πιο μονοδιάστατα από ό,τι είναι. Τα storylines είναι συγκεκριμένα και το ‘άμυνα εναντίον επίθεσης’ είναι το πιο εύκολο να διακρίνεις. Έχεις μια ομάδα που επιτίθεται εντυπωσιακά, έχεις μια ομάδα που ξέρει να αμύνεται πολύ αποτελεσματικά, άρα το βαφτίζεις. Κι ας υπάρχουν ένα σωρό ακόμα πτυχές.

Σίγουρα υπάρχουν πολλές ακόμα πτυχές στο φετινό match-up του Super Bowl, όμως ποτέ ξανά η απλουστευτική περιγραφή ‘άμυνα εναντίον επίθεσης’ δεν ήταν πιο ταιριαστή. Κι όταν λέω ποτέ, το εννοώ. Ποτέ στην ιστορία.

Ο Bill Barnwell του Grantland κάθισε και έβαλε σε αξιολογική σειρά, βάσει αριθμών (και βάσει σχετικότητας των αριθμών ανά εποχή του αθλήματος), την επίθεση των Broncos και την άμυνα των Seahawks. H έρευνά του είναι εξαιρετική αλλά η σύντομη βερσιόν είναι ότι η επίθεση των Broncos δεν είναι απλά η #1 του φετινού NFL (και όταν λέμε η #1 εννοούμε με μια κωμική διαφορά) αλλά βασικά η καλύτερη στην ιστορία, και η άμυνα των Seahawks δεν είναι απλά η #1 του φετινού NFL αλλά και μες στις 10 καλύτερες στην ιστορία. Και αν έχεις όρεξη για μερικά πολύ προχωρημένα νούμερα, ο Chase Stuart εξηγεί βάσει αριθμών γιατί αυτό το παιχνίδι είναι, χωρίς καμία απολύτως υπερβολή, η μεγαλύτερη μάχης πάσας που έχει παιχτεί όχι μόνο στην ιστορία του Super Bowl, αλλά και γενικότερα στο NFL φτάνοντας μέχρι το 1950.

Με απλά λόγια: Ποτέ μια τόσο αδιανόητα καλή επίθεση πάσας δεν έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μια τόσο αδιανόητα καλή άμυνα πάσας. Και συμβαίνει φέτος, όχι σε ένα τυχαίο παιχνίδι, αλλά στο Super Bowl. Είμαστε τυχεροί που θα δούμε αυτό τον τελικό.

Ο Manning και η επίθεση των Broncos

Super Bowl XLVIII Preview: Άμυνα εναντίον επίθεσης

Ο Peyton Manning κατευθύνει το πιο τρομακτικό σύνολο receivers της λίγκας.

Ο Manning έχει ενορχηστρώσει επιθετική σεζόν όπως κανείς quarterback στην ιστορία, και για όποιον νομίζει πως επαναλαμβάνουμε αυτή την υπερβολή απλά για hype να θυμίσουμε πως μεταξύ άλλων, τα φετινά ρεκόρ του και των Broncos συμπεριλαμβάνουν

  • Περισσότερες γυάρδες από πάσα σε μια σεζόν
  • Περισσότερα touchdowns από πάσα σε μια σεζόν
  • Περισσότερα touchdowns από πάσα σε ένα παιχνίδι
  • Περισσότεροι πόντοι σε μία σεζόν
  • Περισσότερα παιχνίδια 50+ πόντων σε μία σεζόν

Αρκετά καλός λοιπόν.

Έχει επίσης μια πλειάδα επιθετικών όπλων που κάνουν τη δουλειά κάθε secondary τρομερά δύσκολη. Οι βασικοί του ποιοτικοί στόχοι είναι οι Demaryius Thomas, Eric Decker και Wes Welker, όμως με ευκολία μπορεί να στείλει βαθιά και τον tight end Julius Thomas για να ανακατέψει τα πράγματα όπως ουκ ολίγες φορές φέτος.

Το τσίκι τσίκι passing φούτμπολ του Manning σε συνδυασμό με την τάση των Seahawks να μαζεύουν πολλές ποινές σημαίνει πως ακόμα κι αν η βαθιά κάλυψη του Σιατλ του απομακρύνει τα μεγάλα plays, οι Broncos θα έχουν τρόπους να κατεβαίνουν το γήπεδο.

Κι ακόμα κι αυτό με τα μεγάλα plays ποτέ δε μπορείς να το θεωρήσεις δεδομένο, μια φορά αρκεί για να γίνει η ζημιά. Αποκλείεται ο Manning να μη στείλει βαθιές πάσες στο κέντρο ας πούμε επιχειρώντας να τεστάρει τον αντίπαλο safety Earl Thomas. Υποψιάζομαι πως ένα touchdown θα προκύψει με αυτό τον τρόπο.

Άρα; Να τα μαζέψουμε; Έχει ήδη κριθεί το παιχνίδι;

O Sherman και η άμυνα των Seahawks

Super Bowl XLVIII Preview: Άμυνα εναντίον επίθεσης

Η Legion of Boom, φόβος και τρόμος για κάθε αντίπαλη επίθεση.

Όχι. Δηλαδή αν μιλάγαμε για άλλο secondary τότε ναι, αλλά μιλάμε για -και πάλι, όχι υπερβολή, μόνο νούμερα- ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών. Ο Sherman είναι ο καλύτερος cornerback του πρωταθλήματος, στο βαθμό που οι αντίπαλοι πασέρ έχουν απλά σταματήσει να σημαδεύουν προς αυτόν. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος σημαδεύτηκε μόλις 58 φορές και από αυτές οι 8 κατέληξαν σε interceptions. Αν πιεστώ, μπορώ να θυμηθώ ακριβώς ένα blown coverage στην πλευρά του. Στον τελικό της NFC σημαδεύτηκε δύο φορές. Η μία κατέληξε σε penalty υπέρ των Niners κι άλλη κατέληξε στο νικητήριο interception του πρωταθλήματος.

Αυτό σημαίνει πως ολόκληρη η δεξιά πλευρά του γηπέδου είναι άχρηστη; Σαφώς και όχι, δε νομίζω ο Manning να μη δοκιμάσει πράγματα. Νομίζω η πρόκληση είναι υπερβολικά μεγάλη για να παραδώσει έτσι αμαχητί το 1/3 του γηπέδου. Αυτό δεν ξέρω αν θα είναι καλό ή κακό και για ποιον, πάντως εικάζω πως ο Sherman θα έχει ρόλο να παίξει στο παιχνίδι.

Ακόμα μεγαλύτερο θα παίξει κι ο Earl Thomas, που όσο καλός κι αν είναι ο Sherman, ο Thomas είναι μάλλον ο πραγματικά καλύτερος παίχτης των Seahawks. Έχει παρανοϊκά μεγάλη ευθύνη, ελέγχοντας ουσιαστικά όλο το μεσαίο 1/3 του γηπέδου μόνος του, βασιζόμενος στα επιπέδου Troy Polamalu ένστικτά του και τις προχωρημένες αναγνώσεις του. Αν κάποιος μπορεί να τον ξεγελάσει, είναι ωστόσο ο Manning.

Το κλειδί βέβαια για τους Seahawks θα είναι να μη φτάσει καν εκεί το παιχνίδι. Οι Colts ας πούμε κέρδισαν τους Broncos μην αφήνοντας τον Manning ήσυχο δευτερόλεπτο. Του στέλνεις ό,τι έχεις και δεν έχεις ελπίζοντας πως δε θα έχει την ευκαιρία να διαβάσει καλά το γήπεδο. Και οι Seahawks, απλά και μόνο επειδή έχουν την άνεση να παίξουν με λιγότερους στο secondary, μπορούν να θυσιάσουν κόσμο φορτώνοντας την αμυντική τους γραμμή στο κυνήγι του Manning.

Αν αυτό πετύχει, κι ο Manning υπό συνεχή πίεση προσπαθήσει να τεστάρει τον Sherman ή τον Thomas, τότε κοιτάμε προς ένα ματς με 1-2 interceptions.

Το παιχνίδι από την ανάποδη

Super Bowl XLVIII Preview: Άμυνα εναντίον επίθεσης

O Marshawn Lynch μιλάει μόνο μες στο γήπεδο και συνήθως ακούγεται πεντακάθαρα.

Όλο το focus είναι δικαιολογημένα στο τι συμβαίνει όταν έχουν οι Broncos τη μπάλα, αλλά αυτό αγνοεί ένα πολύ βασικό στοιχείο του υπόλοιπου μισού του παιχνιδιού: Τι συμβαίνει όταν επιτίθενται οι Seahawks και αμύνονται οι Broncos; Γιατί αν όλα τα παραπάνω είναι ένα μεγάλο παιχνίδι σκάκι ανάμεσα σε δύο τεράστιες αντίθετες δυνάμεις, τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι όταν το παιχνίδι γυρίζει στο Σιατλ.

Διότι μπορεί η άμυνα των Broncos να είναι μια απλώς μέτρια άμυνα, όμως η επίθεση των Seahawks είναι η 7η φέτος σύμφωνα με τις προχωρημένες μετρήσεις.

(Κι αυτό δεν συνυπολογίζει καν τον παράγοντα Percy Harvin, αλλά για αυτόν θα μιλήσουμε σε λίγο.)

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ενώ είναι ερωτηματικό ποιος θα επικρατήσει στη σκακιέρα όταν επτίθενται οι Broncos, όταν επιτίθενται οι Seahawks τη μεγαλύτερη ζημιά μπορεί εύκολα να την κάνει το Σιάτλ. Είτε με το κουβάλημα του Marshawn Lynch είτε με το ψύχραιμο read option του Russell Wilson. Η μόνη αληθινή αδυναμία του Σιάτλ είναι η ανύπαρκτη επιθετική του γραμμή, όμως οι φετινές απουσίες των Broncos δεν τους επιτρέπουν να είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν ουσιαστικά αυτό το δώρο.

Αν συνυπολογίσει κανείς και τα εξαιρετικά special teams των Seahawks (ο Harvin είναι τρομερός στις επιστροφές, ενώ πρακτικά δεν επιτρέπουν σε αντίπαλη ομάδα να πάρει γυάρδες σε επιστροφές από punts), τότε βλέπουμε πως όντως πρόκειται για μια ομάδα που μπορεί να σε κερδίσει με ένα σωρό τρόπους. Αυτό δε σημαίνει ότι όλα θα τους πάνε καλά, απλώς ότι έχουν περισσότερες εναλλακτικές απέναντι στους Broncos που βασικά κάνουν ένα μόνο πράγμα.

Το κάνουν φυσικά καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο σύνολο στην ιστορία του αθλήματος, οπότε ΟΚ, δεν έχεις και πολλά να τους προσάψεις.

Η αλήθεια είναι πως, όχι μόνο φέτος αλλά και διαχρονικά μιλώντας, οι φετινοί Seahawks είναι ίσως το μόνο secondary ικανό να κερδίσει τους φετινούς Broncos, και οι φετινοί Broncos είναι ίσως η μοναδική passing επίθεση ικανή να κερδίσει τους φετινούς Seahawks. Ωστόσο η εκτίμησή μας παραμένει η ίδια που είχαμε καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς και δε βλέπουμε λόγο να αλλάξουμε τώρα: Το Super Bowl θα κερδίσουν οι Seahawks.

Η μεγάλη μεταβλητή του Super Bowl

Super Bowl XLVIII Preview: Άμυνα εναντίον επίθεσης
2013 GETTY IMAGES

Ο Percy Harvin στο ένα και μοναδικό (και απίστευτο ) catch του στη φετινή κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Αν ο Manning κερδίσει το Super Bowl (και βγει προφανώς και MVP) θα είναι πιθανώς η πιο αποθεωτική αθλητική ιστορία όλων των εποχών, αλλά αν το κερδίσει ο Harvin θα είναι σίγουρα η πιο περίεργη.

Οι Seahawks αντάλλαξαν 3 draft picks με τους Vikings το καλοκαίρι για να πάρουν αυτό το επιθετικό όπλο γνωρίζοντας το ρίσκο των συχνών τραυματισμών του. Πολλοί έχουν καταδικάσει την ανταλλαγή ως αποτυχημένη, αλλά θα πρότεινα να μη βιαζόμαστε τόσο. Όπως είπε κι ο John Schneider των Seahawks, “όταν υπάρχει μια τέτοια προσθήκη διαθέσιμη, ρισκάρεις για να την πάρεις”. Αν στο μέλλον ο Harvin προκύψει υγιής, τότε οι Seahawks έχουν πρακτικά καλύψει μια από τις λιγοστές τους αδυναμίες, τους άχρωμους receivers τους δηλαδή.

Αυτά όμως είναι για το μέλλον. Τώρα τι γίνεται; Φέτος ο Harvin έχασε λόγω εγχείρησης σχεδόν όλη τη χρονιά. Επέστρεψε για το παιχνίδι με τους Vikings όπου ξανατραυματίστηκε, μετά επέστρεψε στο παιχνίδι με τους Saints όπου αποχώρησε με διάσειση, και τώρα είναι ξανά έτοιμος για το Super Bowl. Θα είναι ο πρώτος παίχτης στην ιστορία που θα παίξει σε Super Bowl έχοντας λιγότερα από 3 starts στη διάρκεια της σεζόν. Κι όχι απλά λιγότερα από 3 starts, αλλά κι αυτά περιορισμένα. Ο Percy Harvin φέτος αγωνίστηκε για ακριβώς 19 snaps.

Ποιο είναι όμως το τρομερό; Η παρουσία του είχε επιπτώσεις σε σχεδόν όλα.

Πρόλαβε κι έκανε μια μεγάλη επιστροφή κι ένα μεγάλο catch στο ματς με τους Vikings, ενώ στο ματς με τους Saints είχε πολύ μεγάλο impact ακόμα κι όταν η μπάλα δεν κατευθυνόταν σε εκείνον. Αν ο Harvin παίξει υγιής το φετινό Super Bowl, μπορεί να γύρει τόσο αποφασιστικά τη ζυγαριά ώστε ακόμα και η bold prediction του παραπάνω λινκ να βγάζει απόλυτο νόημα. Και MVP να μη βγει πάντως, ο Harvin είναι σε θέση να παίξει τεράστιο ρόλο στο παιχνίδι.

Το βιβλίο της Ιστορίας

Super Bowl XLVIII Preview: Άμυνα εναντίον επίθεσης

O θρύλος John Elway μιλάει στον θρύλο Peyton Manning, αρχιτέκτονες μια -σαφέστατα- θρυλικής ομάδας.

Τι μπορεί να γράψει η ιστορία ανάλογα του ποιος θα κερδίσει αυτό το Super Bowl;

Ο Peyton Manning επέστρεψε μετά από ένα χρόνο εκτός σε τόσο προχωρημένη ηλικία, άλλαξε ομάδα, είπαν ότι δε θα τα κατάφερνε ποτέ, κι εκείνος ενορχήστρωσε την καλύτερη σεζόν από quarterback στην ιστορία στο δρόμο προς το δεύτερό του τίτλο, στη Νέα Υόρκη, στο γήπεδο που παίζει ο αδερφός του, τα δαχτυλίδια του οποίου πάει να ισοφαρίσει.

Ο John Elway πήρε Super Bowl στις δύο τελευταίες σεζόν του ενώ προοριζόταν για ένας ακόμα Μεγάλος Χωρίς Δαχτυλίδι, έπειτα ανέλαβε την ομάδα, διατείνεται πως “δεν ξέρω τι κάνω”, όμως έπεισε τον Manning να έρθει στο Ντένβερ και έτσι στις πλάτες ενός ακόμα γερασμένου-μάλλον-τελειωμένου quarterback, οι Broncos πάνε να κατακτήσουν το τρίτο τους Super Bowl.

Οι Seattle Seahawks δεν έχουν το βάρος της ιστορίας επάνω τους όπως ο Manning, είναι τα νιάτα απέναντι στην εμπειρία (εκτός από άμυνα εναντίον επίθεσης, να ένα ακόμα angle). Όμως το ότι είναι τόσο νέοι υπονοεί μια άλλη προοπτική. Ας θυμηθούμε λίγο τις δυναστείες κάθε δεκαετίας. ‘60s: Packers. ‘70s: Steelers. ‘80s: 49ers. ‘90s: Cowboys. ‘00s: Patriots. Οι Seahawks μπορούν φέτος να αρχίσουν να χτίζουν τη δική τους των ‘10s.

Ο Pete Carroll απέτυχε στο NFL δύο φορές (Jets, Patriots) προτού θεωρηθεί ανίκανος να προπονήσει επαγγελματική ομάδα φούτμπολ, και πάει στο USC όπου έχτισε αυτή που θεωρείται από πολλούς ακόμα και η καλύτερη ομάδα στην ιστορία του κολλεγιακού. Οι Seahawks του έδωσαν την τρίτη του ευκαιρία για κοουτσάρισμα, εκείνος την άρπαξε, κι ύστερα από δύο σεζόν στο 7-9, πέρσι έφτασε ένα play από τον τελικό της NFC και φέτος απολαμβάνει τους καρπούς του χτισίματος της πληρέστερης ομάδας του NFL. Αν κερδίσει ο Pete o Carroll το Super Bowl, θα είναι η αιώνια απόδειξη πως ποτέ δε μπορείς να ξεγράψεις κανέναν.

Η αλήθεια είναι πως εκτός από τη χαρά του να βλέπεις τις 2 καλύτερες ομάδες στο μεγαλύτερο παιχνίδι της χρονιάς, κι εκτός των προσώπων και των storylines και του φανταστικού match-up άμυνας-επίθεσης και εμπειρίας-νιάτων και όλα αυτά, το φετινό Super Bowl θα έχει να προσφέρει στιγμές (ιστορικού) μεγαλείου όποια κι αν είναι η έκβασή του.

Θα το δούμε όλοι μαζί, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου, σε ζωντανή μετάδοση από το FOX και με live σχολιασμό εδώ στο SPORT24.

TAGS NFL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ