NFL

Οι Broncos, οι Seahawks και οι άλλοι 30

Οι Broncos, οι Seahawks και οι άλλοι 30

Τέσσερις αγωνιστικές μετά, αρχίζουμε να βγάζουμε κάποια ασφαλή, και κάποια όχι τόσο ασφαλή συμπεράσματα.

Πράγματα που συνέβησαν στο NFL όσο απουσιάζαμε:

  • Εκείνο το Super Bowl ανάμεσα στους Broncos και τους Seahawks που προβλέπαμε πριν την έναρξη της σεζόν; Πραγματικά μοιάζει καλό στοίχημα αυτή τη στιγμή παιδιά.
  • Οι Saints έχουν όντως άμυνα.
  • Οι Jaguars παραμένουν η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος.
  • Οι Chiefs του Alex Smith παραμένουν υπόδειγμα σταθερότητας.
  • Οι Patriots του Tom Brady παραμένουν υπόδειγμα αποτελεσματικότητας.
  • Το NFC North είναι το πιο ζόρικο division της λίγκας.
  • Το NFC East το πιο περιττό.
  • Οι Buccaneers κερδίζουν τον τίτλο της πιο δυσλειτουργικής ομάδας του πρωταθλήματος. Συγχαρητήρια Jets, είστε ελεύθεροι!

Τώρα, ας αφήσουμε τα προφανή κι ας πάμε παρακάτω. Επειδή έχουμε να τα πούμε από την 1η αγωνιστική για ένα συνδυασμό λόγων τεχνικής φύσεως και ανωτέρας βίας, αντί να μιλήσουμε με σκορ ( εδώ είναι) έχει μάλλον πιο πολύ νόημα να πιάσουμε ένα ένα τα divisions για να δούμε πού βρισκόμαστε, καθώς ολοκληρώνουμε το ¼ της σεζόν. Κι από την επόμενη αγωνιστική περνάμε ξανά στο κανονικό μας πρόγραμμα.

NFC North

Οι Broncos, οι Seahawks και οι άλλοι 30
  1. Detroits Lions 3-1
  2. Chicago Bears 3-1
  3. Green Bay Packers 1-2
  4. Minnesota Vikings 1-3

Δεν έχουμε ξεκινήσει ποτέ τίποτα από αυτό το division αλλά αυτή τη στιγμή δε μοιάζει να υπάρχει μεγαλύτερο (ποιοτικό) σασπένς πουθενά αλλού στο NFL. Πρέπει να πω ότι μου αρέσουν πάρα πολύ οι Lions αυτή τη στιγμή. Ο Reggie Bush τους έχει δώσει μια διάσταση στο παιχνίδι στο έδαφος που τους έλειπε. Δεν έχουν ακόμα σιγουριά ή συνέπεια, αλλά είναι πολύ αμφίρροπο το division. Σημαντικό ότι έχουν ξεκινήσει με 2-0 επί των εσωτερικών αντιπάλων τους.

Οι Bears προκύπτει πως τελικά δεν έχουν καλή άμυνα, το οποίο θα είναι προβληματικό στην πορεία, οι Packers έχουν προβλήματα αλλά έχουν και τον Rodgers, οπότε γενικά είναι ασφαλές να πούμε ότι εδώ θα γίνει σφαγή μέχρι το τέλος. Μοιάζει πολύ νωρίς να μιλάμε για παιχνίδι ζωής ή θανάτου στην 5η αγωνιστική, αλλά αυτό ακριβώς έχουμε την ερχόμενη Κυριακή για τους Packers, οι οποίοι υποδέχονται τους Lions και πρέπει απολύτως και αδιαπραγμάτευτα να νικήσουν ειδάλλως θα μείνουν 2.5 παιχνίδια πίσω από αντίπαλο που θα έχει 3-0 εντός του division, κοινώς άντε να τον φτάσεις μετά.

NFC North εναντίον των υπολοίπων: 5-4

NFC South

Οι Broncos, οι Seahawks και οι άλλοι 30
  1. New Orleans Saints 4-0
  2. Carolina Panthers 1-2
  3. Atlanta Falcons 1-3
  4. Tampa Bay Buccaneers 0-4

Οι Saints έχουν την 3η καλύτερη άμυνα της NFC. Την 3η. Καλύτερη. Άμυνα. Της NFC. Οι Saints. Της Νέας Ορλεάνης. Αν αυτή η ομάδα κατεβαίνει στο γήπεδο με μια άμυνα που ξέρεις πως θα κάνει σημαντικά stops, θα φάει λίγους πόντους και θα δημιουργήσει ανατροπές κατοχής, τότε προφανώς ο Drew Brees και η στρατιά από receivers του, θα μπορεί να κανονίσει τη δουλειά. Οι Saints με την επιστροφή του Sean Payton και την έλευση του Rob Ryan είναι ξανά διεκδικητές του τίτλου, και όλα δείχνουν πως θα επανακτήσουν με ευκολία το division τους. (Έχουν δύο δύσκολα σερί παιχνιδιών, ένα τώρα κι ένα προς τα τέλη Νοέμβρη, αλλά δύσκολα θα πέσουν κάτω από το 12-4.)

Η αληθινή είδηση όμως βρίσκεται παρακάτω. Αφήνοντας για λίγο τους Bucs που είναι καταστροφικοί ακόμα και για τα δικά τους δεδομένα, ας ασχοληθούμε λίγο με τις άλλες δύο καλές ομάδες του division. Όλοι εστιάζουν στο ότι η Ατλάντα είναι μια προφανώς καλή ομάδα που θα επανακάμψει, κι αυτό ισχύει, όμως δεν είναι αρκετοί αυτοί που εστιάζουν στο ότι οι Panthers είναι μια ακόμα καλύτερη ομάδα που έχει πάρα πολλές πιθανότητες να αρπάξει τη 2η θέση. Έπαιξαν στα ίσα τους Seahawks, έχασαν από τους Bills ένα δικό τους παιχνίδι χάρη σε λάθη του προπονητή τους, και γκρέμισαν τους Giants. Έχουν φανταστική αμυντική γραμμή, έχουν δυνατό παιχνίδι στο έδαφος, και έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν την οποιαδήποτε ομάδα του πρωταθλήματος.

Η Ατλάντα ύστερα από τη δύσκολη αρχή έχει τώρα ένα σερί εύκολων παιχνιδιών που λογικά θα τη φέρει στο 4-3 ως τα τέλη Οκτώβρη, αλλά κοίτα εκεί, στην 9η αγωνιστική τι παιχνίδι έχει. Panthers-Atlanta. Το λες και πλέι-οφ για τα πλέι-οφ.

NFC South εναντίον υπολοίπων: 4-7

NFC West

Οι Broncos, οι Seahawks και οι άλλοι 30
  1. Seattle Seahawks 4-0
  2. San Francisco 49ers 2-2
  3. Arizona Cardinals 2-2
  4. St. Louis Rams 1-3

Έχουν γίνει οι επιμέρους εκπλήξεις, αλλά σε γενικές γραμμές αυτό εξελίσσεται όπως το περιμέναμε, σίγουρα τουλάχιστον όσο αφορά την κατάταξη. Οι Seahawks παίρνουν εμφατικές νίκες εντός έδρας κι έχουν τρομερή άμυνα, αλλά αυτές δεν είναι οι δύο καθοριστικές παρατηρήσεις. Αντιθέτως, έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον να εστιάσουμε στο ότι γύρισαν και πήραν παιχνίδι που εμφανώς έχαναν (από τους Texans, 23-20 στην παράταση), κάτι που έκαναν και πέρσι στα πλέι-οφ, και παραλίγο να κάνουν και 2η φορά. Αυτό δείχνει ομάδα με χαρακτήρα που μπορεί να γυρίσει παιχνίδια.

Επιπλέον, έχουν κάνει 2 νίκες εκτός έδρας, εναντίον σκληρών ομάδων, σε παιχνίδι προγραμματισμένο στη νωρίς ώρα όπου διαχρονικά έχουν τραγική απόδοση. Με όλα αυτά θέλω να πω πως το Σιάτλ έχει ήδη υπερβεί κάποια εμπόδια που δεν ήμασταν σίγουροι αν θα μπορούσε. Αν υπερβαίνει αυτού του είδους τα εμπόδια, θα καταφέρει να πάρει το #1 seed, που είναι γι’αυτούς το ζητούμενο αυτή τη στιγμή. Κι αν πάρουν το #1 seed, ποιος ακριβώς θα πάει να τους κερδίσει μες στο Σιάτλ στα πλέι-οφ;

Κατά τα άλλα οι Rams είναι χειρότεροι από πέρσι, οι Cardinals καλύτεροι και οι 49ers ασταθέστεροι. Όχι ότι ανησυχώ γι’αυτούς, αλλά η αλήθεια είναι πως έχουν φέρει τους εαυτούς τους σε ήδη μειονεκτική θέση, και την ώρα που οι Seahawks μοιάζουν να έχουν στήσει μια ομάδα που να μπορεί να κερδίσει παιχνίδια με κάθε πιθανό τρόπο, οι Niners ακόμα τα βρίσκουν σκούρα όταν παγιδεύεται ο Kaepernick.

NFC West εναντίον υπολοίπων: 6-4

NFC East

Οι Broncos, οι Seahawks και οι άλλοι 30
  1. Dallas Cowboys 2-2
  2. Philadelphia Eagles 1-3
  3. Washington Redskins 1-3
  4. New York Giants 4-0

Οι Eagles δεν έχουν άμυνα και μπόρεσαν να κερδίσουν μόνο τους Redskins για ένα ημίχρονο, οι Redskins δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα σωστά και χρειάστηκαν ένα meltdown του Matt Flynn για να κερδίσουν ακόμα και τους Raiders από τους οποίους έχαναν 14-0, οι Giants είναι μια από τις 3 χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή.

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ έχουμε αμφιβολίες ότι θα μπορέσουν οι Cowboys να χάσουν αυτό το division. Ειλικρινά, πετάχτε αυτό το division στη θάλασσα, να βουλιάξει. Κι αν δεν το κερδίσει ούτε φέτος το Ντάλλας, πλημμυρίστε το κι αυτό.

NFC East εναντίον υπολοίπων: 2-10 (ΔΥΟ ΔΕΚΑ)

Μια συγκεντρωτική ματιά στην NFC

Αυτή τη στιγμή τα πλέι-οφ θα έμοιαζαν έτσι:

1. Saints (4-0)

2. Seahawks (4-0)

3. Lions (3-1)

4. Cowboys (2-2)

5. Bears (3-1)

6. 49ers (2-2)

Τρεις ακόμα ομάδες μοιάζουν αυτή τη στιγμή να έχουν σοβαρό ρόλο να παίξουν στη διεκδίκηση των πλέι-οφ, και είναι οι Packers (1-2), οι Panthers (1-2) και οι Falcons (1-3).

Στο preview της σεζόν είχαμε εκτιμήσει πως η κούρσα της NFC θα είναι μεταξύ Saints και Seahawks για το #1 seed, κάτι που στο NFL δεν είναι πάντα καθοριστικός παράγοντας, αλλά ίσως είναι όταν μιλάμε για δύο από τις δυνατότερες έδρες του πρωταθλήματος. Και προφανώς μια νίκη μπορεί να αλλάξει τα πάντα, όμως η ανταγωνιστικότητα του NFC North το κάνει αυτομάτως δυσκολότερο για τον όποιον νικητή του να μπορέσει να φτάσει όσο ψηλά μπορούν να φτάσουν οι τωρινοί 1-2.

Αν οι δύο πιο δύσκολες έδρες πάνε όντως για τα δύο πρώτα seeds, σημαίνει πως οποιοσδήποτε από τους από κάτω θα πρέπει πιθανότατα να τις σπάσει και τις δύο για να πάει στο Super Bowl. Δε μοιάζει και τρομερά πιθανό αυτό, ε;

Οι Saints υποδέχονται τους Seahawks την 11η αγωνιστική.

AFC North

Οι Broncos, οι Seahawks και οι άλλοι 30
  1. Baltimore Ravens 2-2
  2. Cleveland Browns 2-2
  3. Cincinnati Bengals 2-2
  4. Pittsburgh Steelers 0-4

Δεν έχω ιδέα. Εκτός του ότι οι Steelers είναι άθλιοι, δεν έχω ιδέα. Οι Browns αντάλλαξαν το περσινό πρώτο pick τους και έβαλαν τον μονίμως αναπληρωματικό Brian Hoyer για quarterback κι έκτοτε έχουν κάνει 2 νίκες, τη μία σκοράροντας 31 πόντους και την άλλη κρατώντας τους Bengals στους 6 πόντους. Τι να πω; Να πάρουμε σοβαρά τους Browns; Ας τους πάρουμε, γιατί όχι. Για να διασκεδάζουμε είμαστε εδώ. Και, ειλικρινά, δε μοιάζουν χειρότεροι ούτε από τους Bengals που είναι του ύψους ή του βάθους, ούτε από τους Ravens που κάνουν το χειρότερό τους πρωτάθλημα επί Harbaugh. Κι έχουν κι ευκολότερο πρόγραμμα.

Μιλάμε για ένα division που μοιάζει έτοιμο να κριθεί στο 8-8. Όποιος θέλει να ρισκάρει πρόβλεψη, ας το κάνει. Η πρόβλεψη που έχω εγώ είναι ότι δε θα έχει σημασία, γιατί όποιος κι αν το κερδίσει, ακόμα κι αν ω του θαύματος περάσει τον πρώτο γύρο των πλέι-οφ, μετά θα πάει να παίξει στο Ντένβερ.

*πέφτει γονυπετής, κάνει το σταυρό του, φιλάει εικόνισμα του Peyton Manning*

AFC North εναντίον υπολοίπων: 3-7

AFC South

Οι Broncos, οι Seahawks και οι άλλοι 30
  1. Indianapolis Colts 3-1
  2. Tennessee Titans 3-1
  3. Houston Texans 2-2
  4. Jacksonville Jaguars 0-4

Αυτό μπορεί να είναι και το πιο fun division αυτή τη στιγμή. Απρόβλεπτο αλλά με ικανό τρόπο. Έχεις ας πούμε το ξεκάθαρο φαβορί τους Texans, μια ομάδα που επίσης ξεκάθαρα, έχει χτυπήσει το ταβάνι της, να αγκομαχά απέναντι στους πάντες, επιτρέποντας στους άλλους δύο να αρχίσουν να κάνουν όνειρα.

Και καλά οι Colts, που έχουν τον Andrew Luck που όπως είπαμε είναι η νέα μας θρησκεία εδώ στο τμήμα NFL του SPORT24, αλλά οι Titans; Πολύ κρίμα που τραυματίστηκε ο Jake Locker που ως τώρα έκανε ένα αξιοθαύμαστο πρωτάθλημα και τώρα θα πρέπει να πορευτούν για λίγα παιχνίδια με τον Ryan Fitzpatrick. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα αναπάντεχα ορθάνοιχτο division. Οι Colts κέρδισαν με τρομερή ευκολία τους 49ers και η μόνη τους ήττα ήταν πολύ κοντινή και ήρθε στο τέλος ενός παιχνιδιού απέναντι σε έναν απροσδόκητο καλό αντίπαλο (Dolphins).

Πάρα πολύ κοντινό, πάρα πολύ νωρίς.

AFC South εναντίον υπολοίπων: 6-6 (αλλά τα 0-3 από αυτά είναι των Jaguars)

AFC West

Οι Broncos, οι Seahawks και οι άλλοι 30
  1. Denver Broncos 4-0
  2. Kansas City Chiefs 4-0
  3. San Diego Chargers 2-2
  4. Oakland Raiders 1-3

Οι Chiefs δεν κάνουν λάθη και έχουν ήδη καπαρωμένο το #5 seed όντας το πιο εύκολα προβλέψιμο success story της χρονιάς, οι Chargers δεν είναι φρικτοί αλλά δε νομίζω πως έχει πολλή σημασία σε αυτό το division, και οι Raiders δείχνουν κάποια σημάδια ζωής ότι μετά το τέλος αυτής της ξεγραμμένης σεζόν θα μπορέσουν επιτέλους να αρχίσουν ένα σωστό rebuilding. Δώστε προσοχή, γιατί όπως συνέβη πέρσι με το NFC West χωρίς να το καταλάβουμε, του χρόνου τέτοια εποχή θα μιλάμε για το πόσο καλό έγινε το AFC West χωρίς κανείς να το πάρει χαμπάρι.

Βέβαια τίποτα από όλα αυτά δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή επειδή Peyton Manning.

Ερώτηση. Μπορούν οι Broncos να πάνε 16-0; Επειδή αυτός μοιάζει να είναι ο μοναδικός ουσιαστικός στόχος τους μέχρι να αρχίσουν τα πλέι-οφ. Είναι μια ομάδα φτιαγμένη αυτή τη στιγμή στην εντέλεια ώστε να διασύρει οποιονδήποτε δεν είναι καλύτερός της, οπότε βάσει αυτής της συλλογιστικής, τα μόνα παιχνίδια που έστω θα παρουσιάσουν μια κάποια πρόκληση, είναι τα δύο εναντίον των Chiefs (που εντάξει, καλοί και άγιοι οι φετινοί Chiefs, αλλά το Ντένβερ θα τα κερδίσει) και τα δύο που παίζουν σε Χιούστον και Βοστώνη. Από Texans και Patriots προήλθαν οι 2 από τις 3 περσινές ήττες των Broncos, αλλά αυτό συνέβη μες στις 5 πρώτες βδομάδες του Manning ύστερα από απουσία μιας σεζόν και πραγματοποίηση 4 επεμβάσεων στο λαιμό.

Φέτος ο Manning είναι καλύτερος, οι Broncos είναι απλά τρομακτικοί, και οι Texans κι οι Patriots είναι χειρότεροι. Θα έλεγα αν έπρεπε να διαλέξω, πως θα κερδίσουν στο Χιούστον, και πως το παιχνίδι στη Μασσαχουσέτη θα είναι μια επική μάχη Manning εναντίον Brady όπου οι Patriots θα παίξουν για την τιμή του 16-0 που πέτυχαν πριν 6 χρόνια.

Το Patriots-Broncos είναι στη 12η αγωνιστική, στις 24 Νοεμβρίου.

AFC West εναντίον υπολοίπων: 10-4

AFC East

Οι Broncos, οι Seahawks και οι άλλοι 30
  1. New England Patriots 4-0
  2. Miami Dolphins 3-1
  3. New York Jets 2-2
  4. Buffalo Bills 2-2

Οι Dolphins χάνοντας πάραμαπάραπολύ από τους Saints έδειξαν πως δεν είναι διεκδικητές ακόμα (λογικό), αλλά με την ως τώρα πορεία τους έχουν δείξει ανεξαρτήτως, πως είναι μια καλή και υπολογίσιμη ομάδα, κάτι που το περιμέναμε να συμβεί ύστερα από δύο συνεχείς σεζόν υπό την ταμπέλα ‘κρυφά καλή ομάδα’. Θα δυσκολέψουν τους όχι σίγουρους φετινούς Patriots, που όμως παραμένουν το φαβορί επειδή είναι οι Patriots. Όταν είναι, δε, υγιείς και οι Amendola/Gronkowski, τότε οι Pats θα σταθεροποιηθούν κιόλας λίγο.

AFC East εναντίον υπολοίπων: 8-2 (!!!!!!)

Μια συγκεντρωτική ματιά στην AFC

Αυτή τη στιγμή τα πλέι-οφ θα έμοιαζαν έτσι:

1. New England Patriots (4-0)

2. Denver Broncos (4-0)

3. Indianapolis Colts (3-1)

4. Baltimore Ravens (2-2)

5. Kansas City Chiefs (4-0)

6. Miami Dolphins (3-1)

Ακόμα στη διεκδίκηση περιμένουμε να εμπλακούν οι Titans (3-1), Texans (2-2), Browns (2-2) και Bengals (2-2). Να πούμε και Chargers (2-2); Ας πούμε και Chargers. Εδώ βάλαμε τους Browns, στον Phillip Rivers θα κολλήσουμε;

Όπως φαίνεται από αυτή την κατάταξη, το ντέρμπι Patriots-Broncos δε θα έχει μόνο ρόλο γοήτρου, αλλά είναι πιθανό να παίξει ρόλο στο ποιος θα πάρει το #1 seed. (Αν και δε το βλέπω, για να είμαι ειλικρινής. Οι Pats έχουν 3-4 ήττες να κάνουν.) Τελοσπάντων, η διαφορά επιπέδου ανάμεσα στους Broncos και στην υπόλοιπη AFC μοιάζει τόσο χαοτική αυτή τη στιγμή που θα μπορούσαν κάλλιστα να αφήσουν το υπόλοιπο NFL να παίζει, περιμένοντας να έρθει ο Φλεβάρης για να τους ειδοποιήσουν ποιος θα είναι ο αντίπαλός τους στο Super Bowl. Μπορείς ήδη να φανταστείς προπονητές σαν τον Pete Carroll ή τον Jim Harbaugh ή τον Sean Payton να ξεκλέβουν χρόνο για να μελετήσουν film από τα παιχνίδια του Ντένβερ.

Βέβαια τέτοιου είδους σιγουράκια υπάρχουν μόνο και μόνο για να γίνεται πιο απολαυστική η αποκαθήλωσή τους, αλλά ειλικρινά… Ποιος; Ο Alex Smith; Ο Tom Brady χωρίς receivers; Ο Joe Flacco ξανά; Ποιος;

(Ο ANDREW LUCK. Απλά το αφήνω αυτό εδώ να υπάρχει.)

Πριν πάμε παρακάτω, απλά να αναφέρω την πολύ ισχυρή πιθανότητα βάσει της εικόνας της AFC αυτή τη στιγμή, να κερδίσουν οι Browns το North και να παίξουν πλέι-οφ παιχνίδι υποδεχόμενοι τους Chiefs. Ξανά: Υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα αυτή τη στιγμή, να δούμε φέτος πλέι-οφ παιχνίδι Cleveland Browns - Kansas City Chiefs. Αυτά από μένα.

Ωστόσο, κάποιες σκηνές από την 4η αγωνιστική

Δεν θα εστιάσουμε πολύ σε συγκεκριμένα παιχνίδια αυτή τη βδομάδα, αλλά μερικά πράγματα που έγιναν δε μπορούμε να τα αφήσουμε ασχολίαστα. Να πέσουν τα γκιφάκια.

Vikings-Steelers 34-27

Ο Adrian Peterson έκανε απόβαση στο Λονδίνο.

Texans-Seahawks 20-23 (OT)

H άμυνα των Seahawks, ο αγριεμένος Marshawn Lynch και ο Richard Sherman που κλέβει το παιχνίδι από τους Texans.

Bills-Ravens 23-20

Ετοίμασε ποπ κορν και κάτσε αναπαυτικά για ένα μοντάζ των πέντε interceptions του Joe Flacco. Πέντε.

Lions-Bears 40-32

Οι Lions είναι πάρα πολύ καλοί αυτοί τη στιγμή, τόσο καλοί που ο Matt Stafford μπορεί ακόμα και να κάνει touchdown πάσες στον εαυτό του #jesus

Titans-Jets 38-13

Οι Jets είναι περίπου το αντίθετο. Εδώ ο Geno Smith διασκευάζει το buttfumble του Mark Sanchez. (Ο οποίος μιας και τον αναφέραμε, μπαίνει χειρουργείο και χάνει τη σεζόν άρα ουσιαστικά ολοκλήρωσε την καριέρα του.)

Falcons-Patriots 23-30

Δε νιώθεις πως έχουμε δει τους Falcons να χάνουν 72 παιχνίδια με τον ακριβώς ίδιο τρόπο; Πόσα χαραμισμένα 4th&κάτιs;

Saints-Dolphins 38-17

Τίποτα, ας δούμε δυο φάσεις από την επίθεση των Saints επειδή τα κάνουν ωραία οι άτιμοι.

Broncos-Eagles 52-20

Το Ντένβερ παίζει πέτρα μολύβι ψαλίδι χαρτί αναμεταξύ τους επειδή είναι προφανώς πιο ενδιαφέρον από τα πραγματικά παιχνίδια που παίζουν.

Και μια σκηνή από την προηγούμενη

Επειδή δεν προλάβαμε να γράψουμε δε σημαίνει πως θα αφήσουμε να χαθεί στη λήθη αυτό το αριστούργημα, με τον Phillip Rivers να κλωτσάει τη μπάλα επειδή γιατί όχι.

Ένα μικρό αντίο στον L.C. Greenwood

Pittsburgh Steelers' defensive end L.C. Greenwood is seen in 1973.  (AP Photo/Harry Cabluck)
Pittsburgh Steelers' defensive end L.C. Greenwood is seen in 1973. (AP Photo/Harry Cabluck) AP

O L.C. Greenwood, defensive end της θρυλικής Steel Curtain που επανακαθόρισε την έννοια της άμυνας στο NFL, πέθανε αυτή τη βδομάδα στα 67 από νεφρική ανεπάρκεια. Να 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον Greenwood:

1. Επελέγη μόλις στον 10ο γύρο του draft το 1969.

2. Το L.C. δεν σημαίνει τίποτα.

3. Στη διάρκεια της καριέρας του έκανε 21 χειρουργικές επεμβάσεις στην πλάτη του.

5. Ήταν μέλος της front line της απροσπέλαστης Steel Curtain που τρομοκράτησε το NFL στα '70s, οδηγώντας τους μεγάλους Steelers του Chuck Noll σε 4 δαχτυλίδια μέσα σε 6 χρόνια.

6. Φόραγε το #68 των Pittsburgh Steelers για 13 χρόνια, από το '69 ως το '81.

7. Επελέγη στην All-Decade NFL Team των '70s.

8. Δεν έγινε ποτέ μέλος του Hall of Fame, αλλά δοκίμασε να το πεις αυτό σε κάποιον από τους απαρηγόρητους αντιπάλους του.

9. Στη διάρκεια ενός παιχνιδιού το 1972 είδε τα πάνω 2/3 του μεσαίου του δαχτύλου εντελώς παραμορφωμένα, έφτιαξε το δάχτυλο επί τόπου όπως μπορούσε και συνέχισε το παιχνίδι. Ύστερα αποφάσισε πως δε θα το έφτιαχνε ποτέ, παρά μόνο μετά την αποχώρησή του από το φούτμπολ. "Ποιο το νόημα να το κάνω πριν;" ( πηγή, via)

10. Δε θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως το μοντέρνο NFL γεννήθηκε μέσα από τις γροθιές και τα σμπαραλιασμένα κορμιά που άφηνε στο διάβα της η Steel Curtain.

Να άλλα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον Greenwood:

Οι Broncos, οι Seahawks και οι άλλοι 30

Με τον θάνατο του Greenwood, το τελευταίο εν ζωή μέλος της Steel Curtain είναι ο Mean Joe Green. Που αν το καλοσκεφτείς, βγάζει τόσο νόημα.

H 5η αγωνιστική

Η σειρά με την οποία είμαστε ενθουσιασμένοι για τα παιχνίδια της επόμενης αγωνιστικής.

14. Rams-Jaguars, πονάω και που το σκέφτομαι.

12. Raiders-Chargers, αυτό το πήγαν 6.30 δική μας ώρα, δηλαδή 23.30 Αμερικής, ώστε να μην το δει απολύτως κανείς να εξυπηρετηθεί η έδρα του Ώκλαντ που θα φιλοξενεί παιχνίδι μπέιζμπολ λίγες ώρες νωρίτερα.

8. Cardinals-Panthers, βάλε τον Carson Palmer απέναντι στην αμυντική γραμμή των Panthers και κάτσε να δεις τι θα γίνει.

7. Cowboys-Broncos, ο Tony Romo είναι πάντα απολαυστικός, ο Manning πάντα τρομακτικός, σίγουρα, όλοι ξέρουμε ποιος θα κερδίσει αλλά τουλάχιστον θα το διασκεδάσουμε.

6. Bengals-Patriots, αν οι Bengals βγουν καλοί αυτό θα είναι εντυπωσιακό ματς.

5. Titans-Chiefs, το κρυφά φανταστικό παιχνίδι που δε διαννοούμασταν ποτέ πως θα περιμέναμε όταν ξεκινούσε αυτή η σεζόν.

4. 49ers-Texans, την ερχόμενη Δευτέρα ένας διεκδικητής θα ξυπνήσει στο 2-3.

3. Colts-Seahawks, τα δύο απόλυτα πουλέν της στήλης (ο Andrew Luck, οι Seahawks) διασταυρώνονται για να δούμε από τι είναι φτιαγμένοι. (Οι Colts δηλαδή. Οι Seahawks δε θέλουμε να ξέρουμε από τι είναι φτιαγμένοι.)

2. Bears-Saints, δεν παίζει να μην είναι φεστιβάλ πόντων αυτό το ματς, και οι Bears αν μη τι άλλο εγγυώνται αγωνιώδες/καταστροφικό φινάλε.

1. Packers-Lions, τώρα ή ποτέ για τους Packers απέναντι στην πιο διασκεδαστική ομάδα του NFL και πρωτοπόρους στο πιο καυτό division αυτή τη στιγμή.

Πόσο φανταστική μοιάζει αυτή η αγωνιστική δεν πρόσεξες κι εσύ μόλις τώρα; Ναι, λογικό, γιατί έχουν bye οι Steelers, οι Vikings, οι Redskins και οι Buccaneers, δηλαδή περίπου το 80% της φρίκης του φετινού NFL. Μπορούμε να τους δίνουμε bye για όλες τις ερχόμενες βδομάδες;

TAGS NFL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ