NFL

Νίκη με επική ανατροπή για τους Dallas Cowboys

Νίκη με επική ανατροπή για τους Dallas Cowboys

Σπουδαίο ματς με συναρπαστική εξέλιξη ήταν το παιχνίδι των Dallas Cowboys με τους Σαν Φρανσίσκο, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του NFL. Διαβάστε την ανασκόπηση

Στη 2η αγωνιστική του NFL η “Dream Team” των Eagles γνώρισε την ήττα σε ένα παιχνίδι γεμάτο ανατροπές, τα περισσότερα φαβορί προχώρησαν με μεγάλη άνεση (Jets, Saints, Steelers οι οποίοι μάλιστα δεν δέχτηκαν ούτε πόντο).

Μάλιστα, πολλά παιχνίδια έκρυβαν σπουδαίες ανατροπές (όπου το 0-17 έγινε 24-20!), και οι Dallas Cowboys επέστρεψαν από το καναβάτσο για την πρώτη τους νίκη, επικρατώντας με εξίσου αγωνιώδη τρόπο, όπως είχαν χάσει στην πρώτη αγωνιστική.

Θυμίζουμε πως μπορείτε πάντα να διαβάσετε τους κανονισμούς του NFL εδώ, και να δείτε την παρουσίαση όλων των ομάδων του πρωταθλήματος εδώ.

Το παιχνίδι της αγωνιστικής


San Francisco 49ers - Dallas Cowboys 24-27 (OT)
(Passer: Tony Romo, DAL, 345 yds / Rusher: Frank Gore, SF, 47 yds / Receiver: Miles Austin, 143 yds)
Quarters: 0-0, 14-7, 7-7, 3-10, 0-3

Ένα παιχνίδι που τα είχε όλα έγινε στο Σαν Φρανσίσκο, με τους Cowboys να θέλουν απεγνωσμένα την πρώτη τους νίκη (για να μη δουν άλλη μια χρονιά να ξεκινάει στραβά) και τον QB Tony Romo συγκεκριμένα να ζητά την εξιλέωση μετά τα τραγικά του λάθη στο τέλος του ματς της προηγούμενης εβδομάδας και την ήττα από τους Jets. Οι 49ers χωρίς να ιδρώσουν πολύ, είχαν καταφέρει λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου να είναι ήδη μπροστά με 2 touchdowns, με τον Romo πολύ αβέβαιο στο ρόλο του, να μη μοιάζει ικανός να οδηγήσει τους Cowboys στην ανατροπή.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο περίπλοκα μετά από τον τραυματισμό (;) του σε μια φαινομενικά ανύποπτη φάση. Στη θέση του μπήκε ο βετεράνος Jon Kitna (που είχε τραβήξει την ομάδα στο μεγαλύτερο μέρος της περσινής, προβληματικής σεζόν όταν ο Romo ήταν πάλι τραυματίας) και στο πρώτο του drive έριξε τρομερά άστοχο interception. Καμία ελπίδα; Όχι ακριβώς, γιατί οι Cowboys έκαναν κι εκείνοι interception και αυτή τη φορά ο Kitna πάσαρε για touchdown με σχετική ευκολία. Οι 49ers πέρασαν ξανά μπροστά, πριν τελικά ξαναμπεί στο παιχνίδι ο Romo, δίχως να είναι σαφές ποια είναι τελικά η κατάστασή του.

Ρόλο ηγέτη έπαιζε σε όλο αυτό το αβέβαιο διάστημα έμοιαζε εν τέλει να έχει ο wide receiver Miles Austin, που όποιον QB και να είχε πίσω του, κατάφερνε να σπάει τις μέσες των αντίπαλων αμυντικών και να μαζεύει ό,τι πάσα πέρναγε από την ευρύτερη περιοχή του ελέγχου του. (Ο Austin έκανε και τα 3 touchdowns των Cowboys.)

Μέσα από αυτή την σχιζοφρενική κατάσταση (και με την ομάδα να μοιάζει να κατεβαίνει πιο εύκολα το γήπεδο με τον Kitna παρά με τον Romo), οι Cowboys ξαναβρέθηκαν 10 πόντους πίσω, λίγα λεπτά πριν τη λήξη. Ο Romo τότε ξαφνικά μεταμορφώθηκε σε Tom Brady, κατάπιε το γήπεδο για ένα touchdown, και στη λήξη του παιχνιδιού έφερε την ομάδα στις 48 γυάρδες, από όπου ο rookie kicker Dan Bailey (που νωρίτερα είχε χάσει σουτ από τις 21 γυάρδες) ισοφάρισε, έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, όπου και το κέρδισε πάλι με ένα field goal, πολύ πιο κοντινό αυτή τη φορά, ύστερα από ένα τρομερό τρέξιμο 77 γυαρδών του Jesse Holley.

Φανταστική ανατροπή, αγωνιώδες τελείωμα και θεαματικά plays, για μια ομάδα που αν αυτές οι 2 πρώτες αγωνιστικές είναι καμία ένδειξη, σίγουρα να την εμπιστευτείς δε μπορείς, αλλά τα παιχνίδια της θα τα απολαύσεις.

Οι πρωταγωνιστές


Kyle Orton και Tim Tebow, quarterbacks των Denver Broncos


Αν τα πράγματα μοιάζουν περίεργα με τους QBs στους Cowboys, τι να πουν και οι Denver Broncos, όπου η πίεση του κόσμου έχει φέρει την κατάσταση στο απροχώρητο. Την προηγούμενη εβδομάδα οι Broncos ηττήθηκαν με 3 πόντους από τους Oakland Raiders, ξεσηκώνοντας τους οπαδούς της ομάδας του Ντένβερ. Ήδη η κατάσταση ήταν έκρυθμη από το καλοκαίρι, όταν η πλειοψηφία των οπαδών ήθελαν (απαιτούσαν, για την ακρίβεια), βασικός QB να γίνει ο Tebow, ο οποίος είναι νεαρός, χαρισματικός, φιλική media-κή περσόνα, και με πολύ καλές επιδόσεις στο κολεγιακό φούτμπολ.

Όμως ο προπονητής John Fox συνεχίζει να εμπιστεύεται τον Orton, παρόλο που το καλοκαίρι είχε φτάσει η πώλησή του να θεωρείται έως και δεδομένη. Η ομάδα έκανε ήττα στην πρεμιέρα, και οι οπαδοί ξέσπασαν υπέρ του Tebow. (Που τονίζουμε, δεν έχει απολύτως τίποτα να επιδείξει στο NFL, ούτε οι επιδόσεις του στην περίοδο προετοιμασίας δικαίωσαν την πίστη του κόσμου στο πρόσωπό του.) Θέλησαν μέχρι και να πληρώσουν για δύο διαφημίσεις σε billboards υπέρ της χρήσης του Tebow από τον Fox! Στον αγώνα με τους Bengals χθες, οι οπαδοί φώναζαν εν χορώ του όνομα του νεαρού QB.

Ωστόσο βασικός, φυσικά, ο Orton. Ο οποίος πέτυχε 2-3 αρκετά δύσκολα plays (έκανε και λάθη βέβαια) και τελικά οδήγησε τους Broncos στην πρώτη τους φετινή νίκη, έστω κι αγχωτική. Όρεξη για πανηγύρι βέβαια δεν είχε κανείς, γιατί μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα ακόμα και οι νίκες μοιάζουν με πυρομαχικά σε έναν εμφύλιο πόλεμο. Μια ωραία, ευτυχισμένη οικογένεια εκεί στο Ντένβερ...

Η 2η αγωνιστική



Detroit Lions - Kansas City Chiefs 48-3

(Passer: Matthew Stafford, DET, 294 yds / Rusher: Jahvid Best, DET, 57 yds / Receiver: Dwayne Bowe, KC, 101 yds)
Quarters: 7-3, 13-0, 7-0, 21-0

Οι Lions συνεχίζουν να κερδίζουν, σε ένα σερί νικών που είχε ξεκινήσει από το τελευταίο ένα τρίτο της περσινής σεζόν. Αθόρυβα αθόρυβα, αλλά έχουν πια ξεχάσει πώς είναι η ήττα. Και όχι ότι οι Chiefs (μια από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος, βάσει της εικόνας ως τώρα) αποτελούν σαφές κριτήριο, αλλά η εκτός έδρας νίκη στην Τάμπα την προηγούμενη βδομάδα είναι - και τελικά η ουσία είναι πως οι Lions ως σύνολο έχουν πιάσει έναν ομαδικό ρυθμό αξιοζήλευτο.



Carolina Panthers - Green Bay Packers 23-30
(Passer: Cam Newton, CAR, 432 yds / Rusher: James Starks, GB, 85 yds / Receiver: Steve Smith, CAR, 156 yds)
Quarters: 10-0, 3-7, 0-16, 10-7

O Cam Newton συνεχίζει να κάνει τεράστια νούμερα και η ομάδα του συνεχίζει να μην κερδίζει. To #1 του φετινού draft έκανε 2ο παιχνίδι με πάσες για περισσότερες από 400 γυάρδες (ταυτόχρονα οι δύο μοναδικές φορές που το έχει πετύχει αυτό rookie QB), αλλά είναι επιρρεπής στα λάθη (3 interceptions δεν είναι και λίγα) και οι Panthers αναπτύσσονται με φοβερά προβλέψιμο τρόπο - μόνο πάσες και τίποτα άλλο. Τώρα χτίζονται φυσικά ως ομάδα, και να και έχουν δύο ήττες μοιάζουν ξανά υπολογίσιμοι.

Το να χάσεις από τους Packers δεν το λες και τραγωδία δηλαδή, πόσο μάλλον αν τους έχεις προηγουμένως στριμώξει - οι Panthers προηγήθηκαν με 13-0 στο παιχνίδι. Έχουν πολύ μέλλον, και αυτοί και ο Newton.



New Orleans Saints - Chicago Bears 30-13

(Passer: Drew Brees, NO, 270 yds / Rusher: Mark Ingram, NO, 51 yds / Receiver: Matt Forte, CHI, 117 yds)
Quarters: 3-7, 13-3, 7-3, 7-0

Θεωρητικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο από τις πιο ισχυρές ομάδες της NFC, στην πραγματικότητα το καθάρισαν πολύ εύκολα οι Saints μετά το σκοράρισμα που δέχτηκαν από τους Bears με το καλημέρα. Ο QB των Bears, Jay Cutler δέχτηκε 6 sacks, ουσιαστικά βρίσκοντας απέναντί του μια άμυνα που (πλην του αρχικού drive) δεν του επέτρεψε να ξαναφτάσει έστω κοντά στο touchdown, και να μην καταφέρει να εκμεταλλευτεί τον Matt Forte που είχε τρελά κέφια.

Από την άλλη, ο Drew Brees έκανε ξανά τα πάντα να μοιάζουν απλούστατα, σημάδεψε 8 διαφορετικούς receivers (τέτοιου είδους πλουραλισμός πάντοτε διαλύει τις αντίπαλες άμυνες), έριξε την πιο όμορφη touchdown πάσ της αγωνιστικής (79 γυάρδες στον Henderson) και χωρίς πολλές δυσκολίες οδήγησε τους Saints στην πρώτη τους φετινή νίκη.



Minnesotta Vikings - Tampa Bay Buccaneers 20-24
(Passer: Josh Freeman, TB, 243 yds / Rusher: Adrian Peterson, MIN, 120 yds / Receiver: Preston Parker, TV, 98 yds)
Quarters: 7-0, 10-0, 0-10, 3-14
Για δεύτερο ματς, οι Buccaneers έρχονται από (πολύ) πίσω κυνηγώντας την ανατροπή, αλλά σε αντίθεση με την πρεμιέρα και την ήττα από τους Lions, εδώ την πέτυχαν. Στο ημίχρονο ήταν πίσω 17-0, και τελικά το γύρισαν 20-24, εκτός έδρας μάλιστα, με τον Josh Freeman να κάνει -και πάλι- τρομερό φινάλε στο παιχνίδι. Είναι νέα ομάδα η Τάμπα, αλλά αν αρχίσουν να μη φοβούνται τόσο πολύ, τα πλέι-οφ θα τα πιάσουν φέτος.



Buffalo Bills - Oakland Raiders 38-35
(Passer: Jason Campbell, OAK, 323 yds / Rusher: Fred Jackson, BUF, 117yds / Receiver: Denarius Moore, OAK, 146 yds)
Quarters: 0-0, 3-21, 14-0, 21-14

Απλά καταπληκτικό παιχνίδι ανάμεσα σε δυο ομάδες που δε θα τους έριχνες δεύτερη ματιά, αλλά μοιάζουν φέτος αξιόμαχες, ειδικά οι Bills. (Οι οποίοι να σημειωθεί πως πέρσι ήταν η 2η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος και φέτος ξεκίνησαν με ένα διόλου ευκαταφρόνητο 2-0.)

Ο Ryan Fitzpatrick δεν είχε βρει λύσεις για την ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο, αφήνοντας τους Bills χωρίς touchdown και 3-21 πίσω στο σκορ. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο, οι Bills κατάφεραν κάτι αδιανόητο, να σκοράρουν touchdown σε κάθε επίθεσή τους! Γύρισαν το παιχνίδι ανάποδα, οι Raiders αντιστάθηκαν και ξαναπήραν στιγμιαία το προβάδισμα, όμως ο τροχός είχε γυρίσει και με τη φόρα που είχε το Μπάφαλο, αν έπαιζαν άλλο ένα quarter η διαφορά θα έφτανε τα 3 touchdowns.




Indianapolis Colts - Cleveland Browns 19-27
(Passer: Colt McCoy, CLE, 211 yds / Rusher: Peyton Hillis, CLE, 94 yds / Receiver: Reggie Wayne, IND, 66 yds)
Quarters: 3-0, 6-14, 3-0, 7-13

Colts για λύπηση, με εντός έδρας ήττα από μια από τις μετριότερες ομάδες του NFL μετά την κατραπακιά από τους Texans την πρώτη αγωνιστική. Η ομάδα με τα 9 συνεχόμενα πλέι-οφ δείχνει ότι χωρίς τον Manning απλά δεν είναι ανταγωνιστική (πόση διαφορά μπορεί να κάνει ένας τόσο μεγάλος παίχτης) και όπως πάνε τα πράγματα θα είναι θαύμα αν τερματίσει με αξιοπρεπές έστω ρεκόρ.




Washington Redskins - Arizona Cardinals - Carolina Panthers 22-21
(Passer: Rex Grossman, WAS, 291 yds / Rusher: Tim Hightower, WAS, 96 yds / Receiver: Larry Fitzgerald, ARI, 133 yds)
Quarters: 0-7, 10-0, 0-7, 12-7

Κλειστό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που πέρσι τα είχαν πάει χάλια αλλά φέτος έχουν ελπίδες για αξιοπρεπέστερη παρουσία. Οι Redskins, ενισχυμένοι πολύ με την παρουσία του φοβερού rusher Tim Hightower (τον οποίον ξέρουν πώς να εκμεταλλευτούν για να τρέξουν τη μπάλα όταν δυσκολεύεται ο άνισος QB Rex Grossman), πήραν μια ακόμα αγχωτική νίκη μετά εκείνη επί των Giants την περασμένη βδομάδα.

Πολύ δυνατό φίνις στον αγώνα, με τη διαφορά των 8 πόντων να απαιτεί 2-point conversion από τους Redskins, το οποίο έχασαν, η διαφορά έμεινε στους δύο, αλλά μέσα σε ελάχιστον χρόνο πήραν πίσω τη μπάλα και πρόλαβαν να κατέβουν ξανά το γήπεδο μέχρι το πεδίο βολής για ένα (νικηφόρο) field goal. Στο 2-0 τώρα, κι ας μην έχουν πείσει.



Atlanta Falcons - Philadelphia Eagles 35-31
(Passer: Michael Vick, PHI, 242 yds / Rusher: Michael Turner, ATL, 114 yds / Receiver: Jeremy Maclin, PHI, 171 yds)
Quarters: 7-0, 7-10, 7-21, 14-0
To πρώτο μεγάλο τεστ για τους Eagles ήταν στην γερή έδρα των Falcons, περσινών νικητών του NFC South. Κι ένα παιχνίδι που έμοιαζε να πηγαίνει στα νερά των γηπεδούχων, άλλαξε πορεία όταν πήρε φόρα ο Vick - οι Eagles έκαναν ένα σερί 0-21, είχαν διαφορά ασφαλείας (δύο κατοχών δηλαδή), αλλά τότε ο Vick τραυματίστηκε σε μια ανύποπτη φάση και εγκατέλειψε τον αγώνα.

Ο Vick είναι εξαιρετικά ταλαντούχος QB, αλλά το πρόβλημά του είναι ότι δεν ξέρει να προστατεύει τον εαυτό του όπως θα έπρεπε. Δεν κάνει καμία συντήρηση δυνάμεων, τρέχει πολλές φορές αχρειάστα, δεν ψάχνει πάντα συμπαίκτες παρά προτιμά να κουβαλάει ο ίδιος τη μπάλα κλπ. Εδώ παγιδεύτηκε σε ένα τάκλιν της σειράς, έπαθε μια διάσειση, κι είδε το υπόλοιπο παιχνίδι από τα αποδυτήρια - είδε συγκεκριμένα τον τρίτο QB της ομάδας του, ονόματι Kafka (επειδή ο αναπληρωματικός, Vince Young, ήταν κι εκείνος τραυματίας) να προσπαθεί αλλά να μη μπορεί να διατηρήσει το προβάδισμα. Και όταν οι Falcons πέρασαν ξανά μπροστά -το παιχνίδι ήταν γεμάτο εναλλαγές στο σκορ- να μη μπορεί να κάνει νικητήριο drive.

Οι Falcons βέβαια πάλι δεν έπεισαν, αλλά το θέμα τώρα είναι κατά πόσο είναι ανησυχητικός ο τραυματισμός του Vick. Δίχως αυτόν, η φετινή ιστορία των Eagles αλλάζει.




Τα υπόλοιπα σκορ

New York Giants - St. Louis Rams 28-16
New England Patriots - San Diego Chargers 35-21
Pittsburgh Steelers - Seattle Seahawks 24-0
New York Jets - Jacksonville Jaguars 32-3
Tennessee Titans - Baltimore Ravens 26-13
Denver Broncos - Cincinnati Bengals 24-22
Miami Dolphins - Houston Texans 13-23


Επόμενη αγωνιστική


Δύο από τις πιο παραδοσιακές έχθρες του NFL την επόμενη αγωνιστική, με τους Bears να φιλοξενούν τους Packers μετά τον περσινό τελικό της περιφέρειας, που έστειλε τους φιλοξενούμενους και τότε Packers στο Super Bowl. Οι Bears θα δείξουν τώρα αν έχουν φέτος την δυνατότητα να κυνηγήσουν μεγαλεία - πάντως το ένστικτό μας λέει πως όχι. Και στην Φιλαδέλφεια, οι Eagles φιλοξενούν τους Giants, σε ένα ζευγάρι που πέρσι μέχρι τελευταία αγωνιστική διεκδικούσε την είσοδο στα πλέι-οφ (την έχασαν τελικά και οι δύο, από τους Packers). Επίσης αξιοσημείωτο, το παιχνίδι Colts-Steelers, που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν μια παραδοσιακή τιτανομαχία, και φέτος δίχως Manning απλά το κοιτάς και προσεύχεσαι για τους Colts.

TAGS NFL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ