NFL

Θρίαμβος για New York Jets στην πρεμιέρα του NFL

EAST RUTHERFORD, NJ - SEPTEMBER 11:  Sean Lee #50 of the Dallas Cowboys returns an interception of 37-yards in the fourth quarter against the New York Jets during their NFL Season Opening Game at MetLife Stadium on September 11, 2011 in East Rutherford, New Jersey.  (Photo by Elsa/Getty Images)
EAST RUTHERFORD, NJ - SEPTEMBER 11: Sean Lee #50 of the Dallas Cowboys returns an interception of 37-yards in the fourth quarter against the New York Jets during their NFL Season Opening Game at MetLife Stadium on September 11, 2011 in East Rutherford, New Jersey. (Photo by Elsa/Getty Images) GETTY IMAGES

Οι New York Jets επικράτησαν των Dallas Cowboys στην πρεμιέρα του NFL. Διαβάστε τι έγινε στην πρώτη αγωνιστική και δείτε την καλύτερη φάση της ημέρας.

Τη μέρα της επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου, το πολύ συναισθηματικό άνοιγμα του παιχνιδιού των New York Jets απέναντι στους Dallas Cowboys (την “ομάδα της Αμερικής”) ακολούθησε ένα αγωνιώδες παιχνίδι που βρήκε νικήτρια την ομάδα της Νέας Υόρκης με ανατροπή στο τελευταίο λεπτό.

Μεγάλες ήττες για Colts και Steelers, σούπερ θέαμα από τους δύο τελευταίους πρωταθλητές στο Green Bay Packers-New Orleans Saints που βρήκε νικητές τους τωρινούς κατόχους Packers, στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν.

Θυμίζουμε πως μπορείς ακόμα να διαβάσεις τους κανονισμούς του NFL, και μια παρουσίαση όλων των ομάδων του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι της αγωνιστικής

Green Bay Packers - New Orleans Saints 42-34

(Passer: Drew Brees, NO, 419 yds / Rusher: James Starks, GB, 57 yds / Receiver: Deverly Henderson, NO, 100 yds)
Quarters: 21-7, 7-10, 7-10, 7-7


Ξεπερνώντας κάθε προσοδκία ακόμα και όσων περιμέναμε ένα ούτως ή άλλως θεαματικό παιχνίδι, οι δύο τελευταίοι πρωταθλητές επιδόθηκαν σε επιθετικό κρεσέντο που δε βλέπεις εύκολα σε ματς τόσο υψηλού επιπέδου. Ο Aaron Rodgers των Packers θύμισε την πρακτικά τέλεια απόδοσή του στο περσινό παιχνίδι των πλέι-οφ με τους Falcons, δίνοντας την εντύπωση πως κάθε επίθεση της ομάδας του θα μεταφραζόταν σε touchdown.

Μετά από ένα παιδικό λάθος της επίθεσης των Saints στην πρώτη περίοδο (που ουσιαστικά αποτέλεσε και την τελική διαφορά στο σκορ), οι Packers πήραν ένα προβάδισμα ανάμεσα στα 1-2 touchdowns, αφήνοντας τους Saints στη θέση του κυνηγού για όλο το παιχνίδι. Ο Drew Brees, αγγίζοντας μια σχεδόν τέλεια απόδοση, οδήγησε με ψυχραιμία και σιγουριά την επίθεση της ομάδας του σε συνεχή σκοραρίσματα.

Εντυπωσιακότερο εν τέλει, ήταν το πώς κατέβηκε το γήπεδο μέσα σε ένα λεπτό, στο τελευταίο drive του παιχνιδιού, δίχως καν να έχει την πολυτέλεια των time-out, φέρνοντας τους Saints μια ανάσα από την ισοφάριση σε νεκρό χρόνο - όμως η συγκινητική άμυνα των Packers άντεξε το σφυροκόπημα επάνω στη γραμμή του end zone της, για να επικρατήσουν έτσι οι κάτοχοι του τίτλου σε ένα ματς-χάρμα οφθαλμών.

Οι δύο quarterbacks τελείωσαν το παιχνίδι με πολύ μεγάλα νούμερα, όπως είναι φυσικό, αλλά δεν ευθύνονται για όλα τα εντυπωσιακά plays: O Cobb των Packers επέστρεψε ένα kickoff των Saints για ένα touchdown 108 γυαρδών (!), ακριβώς τη στιγμή που οι Saints έδειχναν πως είχαν την ψυχολογία να ισοφαρίσουν.

O πρωταγωνιστής

Cam Newton, quarterback των Carolina Panthers


Όλοι πριν τη σέντρα του πρωταθλήματος, με δύο πρόσωπα ασχολούνταν. Με τον Peyton Manning και το αν τελικά θα ξεκινούσε (περισσότερα γι’αυτό σε λίγο) και με τον rookie QB Cam Newton, στο ντεμπούτο του στο NFL ύστερα από την επιλογή του ως #1 στο ντραφτ από τους Carolina Panthers. Ο Newton προέρχεται ούτως ή άλλως από οικογένεια με παράδοση στο άθλημα (πατέρας και αδερφός έχουν παίξει παλιότερα στο NFL), αλλά όλα δείχνουν πως θα τους ξεπεράσει.

Από τα κολεγιακά του χρόνια είχε ήδη κερδίσει το Heisman Trophy (βραβεία με πολύ μεγάλο πρεστίζ που απονέμεται στους πιο ξεχωριστούς παίχτες του κολεγιακού πρωταθλήματος) αλλά αυτό δεν αποτελούσε εγγύηση για επιτυχία στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Όχι πως αποτελεί κάτι τέτοιο η χθεσινή του εξωγήινη επίδοση, αλλά σίγουρα δείχνει πως το hype για τον 22χρονο QB από την Τζόρτζια δεν είναι ψεύτικο:

O Newton έκανε 422 γυάρδες (με 2 touchdowns, 1 interception και 24/37 ολοκληρωμένες πάσες), επίδοση που όχι απλά ξεπέρασε, αλλά συνέτριψε το προηγούμενο καλύτερο ντεμπούτο για rookie QB στην ιστορία του NFL. To ρεκόρ εκείνο, με ‘μόλις’ 302 γυάρδες, το είχε κάνει ο Peyton Manning, πίσω στο μακρινό 1998.

Η απουσία

Peyton Manning, quarterback των Indianapolis Colts


Τη μέρα που έχανε το ρεκόρ του από τον Cam Newton, o μεγάλος Peyton Manning (ο μόνος άνθρωπος στην ιστορία που έχει ανακηρυχθεί 4 φορές MVP του πρωταθλήματος) είδε να διακόπτεται το τρομερό σερί του 208 διαδοχικών παιχνιδιών - κοινώς, από το ντεμπούτο του κι έπειτα δεν είχε χάσει ούτε έναν αγώνα. Φέτος όμως, ύστερα από μια διπλή επέμπβαση στον αυχένα, αναγκάστηκε να δει τον αγώνα από το σπίτι του.

Και δυστυχώς, δε θα είναι η τελευταία φορά. Οι εκτιμήσεις μιλάνε μέχρι και για χαμένη σεζόν για τον Manning, με κάποιους αναλυτές να έχουν φτάσει μέχρι να αναρωτιούνται αν οι Colts θα είναι αναγκασμένοι να του αποπληρώσουν το πλουσιοπάροχο νέο του συμβόλαιο, “σε περίπτωση που έχει παίξει το τελευταίο του down.”

Μεγάλο κρίμα να λείπει ένας τέτοιος παίχτης από τα γήπεδα. Πόσο μάλλον αν είσαι οι δυστυχείς Colts, που χωρίς τον QB τους μοιάζουν φέτος ανήμποροι να κυνηγήσουν μια 10η διαδοχική είσοδο στα πλέι-οφ. Ένα ακόμα μεγάλο ρεκόρ, έτοιμο να διακοπεί...

Η 1η αγωνιστική

New York Jets - Dallas Cowboys 27-24

(Passer: Tony Romo, DAL, 342 yds / Rusher: Felix Jones, DAL, 44 yds / Receiver: Jason Witten, DAL, 110 yds)
Quarters: 0-7, 7-3, 3-7, 17-7


Το παιχνίδι δε θα το θυμόμαστε για την χάρη ή για την τεχνική του (αναμενόμενο τη στιγμή που συγκρούστηκαν οι αντίπαλες άμυνες των αδερφών Rex και Rob Ryan), αλλά για τη φοβερή ανατροπή του 4ου quarter. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Cowboys, που χάνουν παιχνίδι ενώ βρίσκονται μπροστά 14 πόντους στο 4ο quarter. Νά’ναι καλά ο (ως εκείνο το σημείο σοβαρός) Tony Romo που έριξε ένα interception χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, με τους Jets να το εκμεταλλεύονται και να παίρνουν τη νίκη με field goal του Nick Folk από τις 50 γυάρδες, 27’’ πριν το τέλος.

Baltimore Ravens - Pittsburgh Steelers 35-7

(Passer: Ben Roethlisberger, PIT, 280 yds / Rusher: Ray Rice, BAL, 107 yds / Receiver: Mike Wallace, PIT, 107 yds)
Quarters: 14-0, 7-7, 11-0, 3-0

Καμία steel curtain σε αυτό το παιχνίδι, αν και η αλήθεια είναι πως τη νίη τη χάρισε η επίθεση των Steelers, που κατάφερε σε αυτό το το παιχνίδι να κάνει ίδιο αριθμών λαθών και πόντων (από 7). Οι Ravens είναι πολύ σκληρή ομάδα που δε συγχωρεί, εκμεταλλεύτηκε όλα τα δώρα της αρμάδας του Big Ben και πήραν μεγάλη -και κυρίως εύκολο- νίκη απέναντι στους αντιπάλους τους στην AFC North.

Houston Texans - Indianapolis Colts 34-7


(Passer: Matt Schaub, HOU, 220 yds / Rusher: Ben Tate, HOU, 116 yds / Receiver: Reggie Wayne, IND, 106 yds)
Quarters: 17-0, 17-0, 0-0, 0-7

Δίχως τον Manning η Colts έμοιαζαν ξαφνικά με τους περσινούς Carolina Panthers. Ομάδα για λύπηση, με έναν QB ανάγκης (τον βετεράνο Kerry Colins) να μην μπορεί να διατηρήσει καν την κατοχή της μπάλας, οι περσινοί νικητές της AFC South ήδη από το ημίχρονο διασύρονταν με 34-0 από τους Texans, που δείχνουν πως φέτος είναι αποφασισμένοι να μπουν στα πλέι-οφ.

Chicago Bears - Atlanta Falcons 30-12

(Passer: Matt Ryan, ATL, 319 yds / Rusher: Michael Turner, ATL, 100 yds / Receiver: Matt Forte, CHI, 90 yds)
Quarters: 10-3, 6-0, 14-3, 6-0

Μεγάλη μάχη ανάμεσα σε δύο ομάδες που πολύ πιθανώς να διεκδικήσουν το ίδιο wild-card εισιτήριο για τα πλέι-οφ. Όπως και το περιμέναμε, οι Falcons δεν υπήρξαν ποτέ σε αυτό το ματς.

St. Louis Rams - Philadelphia Eagles 13-31

(Passer: Sam Bradford, STL, 188 yds / Rusher: LeSean McCoy, PHI, 122 yds / Receiver: DeSean Jackson, PHI, 102 yds)
Quarters: 7-14, 3-3, 3-7, 0-7

Η ‘Dream Team’ των καλοκαιρινών μεταγραφών δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στο συμπαθές σωματείο St. Louis Rams. Δεν είναι ένδειξη επιτυχίας αυτή απαραιτήτως, αλλά όπως και να το κάνεις, ένα πρώτο ματς που κυλάει τόσο εύκολα, καλό δείγμα είναι.

Tampa Bay Buccaneers - Detroit Lions 20-27


(Passer: Matt Stafford, DET, 305 yds / Rusher: Jahvid Best, DET, 72 yds / Receiver: Calvin Johnson, DET, 88 yds)
Quarters: 10-6, 3-14, 0-7, 7-0

Δύο δυνατές ομάδες-ερωτηματικά για φέτος σχετικά με το αν κάποια θα καταφέρει να κάνει την υπέρβαση για τα πλέι-οφ. Πολύ καλοί οι Lions, άργησαν να ξυπνήσουν οι Bucs, που έκαναν απέλπιδα προσπάθεια για ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφεραν.

Arizona Cardinals - Carolina Panthers 28-21

(Passer: Cam Newton, CAR, 422 yds / Rusher: Beanie Wells, ARI, 90 yds / Receiver: Steve Smith, CAR, 178 yds)
Quarters: 7-7, 0-7, 7-7, 14-0

Δύο από τις χειρότερες ομάδες του περσινού πρωταθλήματος έδωσαν ένα από τα δύο πιο εντυπωσιακά ματς την πρώτης αγωνιστικής του φετινού. Διαρκής εναλλαγή στο σκορ, όμορφα touchdowns, αγωνία ως την τελευταία επίθεση, φοβερές επιδόσεις από δύο νέους QBs για τις δύο ομάδες. Περιμένουμε να τους δούμε και με δυνατότερους αντιπάλους.

San Diego Chargers - Minnesota Vikings 24-17

(Passer: Philip Rivers, SD, 335 yds / Rusher: Adrian Peterson, MIN, 98 yds / Receiver: Antonio Gates, SD, 74 yds)
Quarters: 7-7, 0-10, 7-0, 10-0

Οι Chargers παρά τα λάθη που έκαναν κατάφεραν να ανατρέψουν το παιχνίδι και να πάρουν τη νίκη, παρόλο που δεν έπεισαν όσο περιμέναμε. Και οι δύο ομάδες πάντως έχουν την προσοχή μας για τη συνέχεια.

Miami Dolphins - New England Patriots 24-38

(Passer: Tom Brady, NE, 517 yds / Rusher: Danny Woodhead, NE, 69 yds / Receiver: Wes Welker, NE, 160 yds)
Quarters: 7-7, 0-7, 10-14, 7-10

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα φανταστικό drive των Dolphins, όπου ο Chad Henne έφτασε γρήγορα στο end zone με τον Anthony Fasano να κάνει catch με το ένα χέρι (!), αλλά όλη η ιστορία του ματς ήταν αυτό που ακολούθησε από τον Tom Brady και τους Patriots. Ο MVP του NFL, Brady, μοίρασε τη μπάλα για ένα εξωφρενικό σύνολο 517 γυαρδών (!!) που φυσικά είναι όχι μόνο προσωπικό ρεκόρ και ρεκόρ των Patriots, αλλά είναι η 5η καλύτερη επίδοση QB στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Οι Dolphins δεν παραδόθηκαν, πάλεψαν τον αγώνα, με αποτέλεσμα ο Brady σε συνδυασμό με τον Henne να μοιράσουν αθροιστικά 933 γυάρδες, που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για το NFL. Το παιχνίδι ουσιαστικά το καθάρισε ο wide receiver των Patriots Wes Welker στην 4η περίοδο, όταν δέχθηκε μια πάσα του Brady από το end zone της ομάδας του και έτρεξε 99 γυάρδες κάνοντας touchdown.

Cleveland Browns - Cincinnati Bengals 17-27
San Franscisco 49ers - Seattle Seahawks 33-17
Washington Redskins - New York Giants 28-14
Jacksonville Jaguars - Tennessee Titans 16-14
Kansas City Chiefs - Buffalo Bills 7-41
Miami Dolphins - New England Patriots 24-38
Denvers Broncos - Oakland Raiders 20-23

Η φάση

Με το σκορ στο 10-3 υπέρ της ομάδας του, ο Tony Romo των Cowboys βρήκε με μακρινή πάσα 36 γυαρδών των Miles Austin μέσα στο end zone. Το πρόβλημα; Βρήκε μαζί και τον cornerback των Jets ο οποίος προσπαθούσε να τον καλύψει. Οι δυο παίκτες πήραν ταυτόχρονα την κατοχή της μπάλας και έπεσαν στο έδαφος, σαν μία μάζα. Παρόλο που ο Austin δεν κατάφερε να ξεφορτωθεί όμως τον Cromartie, δόθηκε touchdown για τους Cowboys. Η εξήγηση, είναι ότι σύμφωνα με μια επιμελώς κρυμμένη παράγραφο στον κανονισμό του NFL, κοινή κατοχή σε μια φάση σφυρίζεται υπέρ του επιτιθέμενου. Δες το εντυπωσιακό catch ΕΔΩ

Επόμενη αγωνιστική

Ξεχωρίζει το ντέρμπι Saints-Bears, με δύο από τις μεγάλες ομάδες της NFC να συγκρούονται και τους Saints να απειλούνται να μείνουν με 0-2 νωρίς-νωρίς στη χρονιά. Πολύ δυνατό αναμένεται και το παιχνίδι Falcons-Eagles, όπου οι μεν Falcons χρειάζονται τη νίκη για να μη μείνουν κι αυτοί στο 0-2, οι δε “Dream Team” των Eagles δοκιμάζεται απέναντι στον πρώτο μεγάλο αντίπαλο.

TAGS NFL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ