ΣΤΗΛΕΣ

Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα της... Μπαρτσελόνα!

Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα της... Μπαρτσελόνα!

Η γαλλική "Equipe" επιχείρησε να χωρέσει την ιστορία της Μπαρτσελόνα τα τελευταία 40 χρόνια μέσα σε... τρεις φανέλες. Διαβάστε για το τι συμβολίζει η κάθε μία από αυτές!

Λίγο πριν από την πρώτη αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Τσέλσι για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και ενόψει του ισπανικού clásico με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η "Equipe" προχώρησε -το περασμένο Σάββατο- σε ένα σπέσιαλ αφιέρωμα για χάρη της Μπαρτσελόνα.

Συγκεκριμένα, η γαλλική εφημερίδα κάλυψε όλο το εξώφυλλό της με τρεις φανέλες της Μπαρτσελόνα και μαύρο φόντο, με τις εμφανίσεις να αντιπροσωπεύουν διαφορετικές εποχές και την καθεμία να έχει ξεχωριστή σημασία.

Η πρώτη είναι από τη δεκαετία του '70 και έχει τη λέξη "Πατήρ" ("Le Pere") στην πλάτη, με το Νο 14 να παραπέμπει στον Γιόχαν Κρόιφ.

Η δεύτερη είναι από τη δεκαετία του '90 και έχει τη λέξη "Υιός" ("Le Fils") στην πλάτη, με το Νο 4 να παραπέμπει σε Πεπ Γκουρδιόλα.

Όσον αφορά στην τρίτη φανέλα, είναι γραμμένη η λέξη "Άγιο Πνεύμα" ("Le St-Esprit), με το Νο 10 να είναι... καπαρωμένο στη σύγχρονη εποχή από τον Λιονέλ Μέσι.

Να σημειωθεί πως το ίδιο μέσο φιλοξένησε επίσης, στο πλαίσιο μίνι αφιερώματος στους "μπλαουγκράνα", συνεντεύξεις από τους Γιόχαν Κρόιφ, Σάντρο Ροσέλ και Τσάβι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ