ΣΤΗΛΕΣ

Οι 10 απίστευτες γκάφες του Μπαλοτέλι!

Οι 10 απίστευτες γκάφες του Μπαλοτέλι!

Ο Μάριο Μπαλοτέλι είναι η πιο θεόμουρλη ποδοσφαιρική φιγούρα στο Νησί και το Sport24.gr σας παρουσιάζει 10 στιγμές του στη Μάντσεστερ Σίτι που έχουν αφήσει εποχή (videos)!

Παραμονή ενός εκ των σημαντικότερων αγώνων στη σύγχρονη ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι, κόντρα στη συμπολίτισσα και πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν μπορεί να πιστέψει στα αυτιά του...

Ο Μάριο Μπαλοτέλι, τον οποίο είχε επαινέσει δημόσια την Παρασκευή λέγοντας ότι σιγά σιγά αλλάζει νοοτροπία και ωριμάζει εντός και εκτός γηπέδου, απέδειξε για μία ακόμα φορά πως το παρατσούκλι "bad boy" με το οποίο τον βάφτισαν στη Γηραιά Αλβιώνα μόνο τυχαίο δεν είναι.

Ο "Σούπερ Μάριο" έβαλε φωτιά στο σπίτι του, παίζοντας με πυροτεχνήματα στο μπάνιο (!) με φίλους του και ουσιαστικά έβαλε φωτιά στον προπονητή του, ο οποίος δεν ξέρει αν μπορεί να στηριχτεί πάνω του για το μεγάλο σημερινό ντέρμπι (15:30, Live στο Sport24.gr), καθώς στο ματς αυτό το τελευταίο που θέλει είναι να δει έναν Μπαλοτέλι με τα μυαλά πάνω από το κεφάλι.

Και να ήταν το πρώτο περίεργο συμβάν με τον 21χρονο Ιταλό επιθετικό; Ο επονομαζόμενος και "Tούρμπο Μάριο" έχει κάνει... τούρμπο άπαντες στη Μάντσεστερ Σίτι στον έναν γεμάτο χρόνο παρουσίας του στην ομάδα, με τα ανδραγαθήματά του να σχηματίζουν μία τεράστια αλυσίδα που ξεκινάει από το "Σίτι οφ Μάντσεστερ και καταλήγει στο... "Ολντ Τράφορντ".

Οι 10 απίστευτες γκάφες του Μπαλοτέλι!

Ο Μπαλοτέλι με τον Σέι Γκίβεν της Άστον Βίλα στο τελευταίο ματς της Σίτι

Καυγάδες με αντιπάλους (Ρίο Φέρντιναντ) αλλά και συμπαίκτες (Τζερόμ Μπόατενγκ), προκλητικές δηλώσεις για συναδέλφους και απαγορευμένα T-shirt, καθώς και επιδείξεις ποδοσφαιρικής εγωπάθειας περιλαμβάνει το εκρηκτικό μεσογειακό και αφρικανικό ταμπεραμέντο του (Ιταλός με γκανέζικες ρίζες), και το Sport24.gr τις ξετυλίγει μέσα από 10 συλλεκτικές στιγμές του στη Μάντσεστερ Σίτι.

Γιατί όπως εύστοχα (και προφητικά) είχε δηλώσει ο Ζοζέ Μουρίνιο όταν τον είχε στην Ίντερ "το παιδί έχει εκπληκτικές ικανότητες αλλά ορισμένες στιγμές δεν ξέρει πως να χρησιμοποιεί το μυαλό του".

Απολαύστε ένα ιδιαίτερο countdown με τις 10 απίστευτες στιγμές του Μπαλοτέλι στη Μάντσεστερ Σίτι:

Ο Μπαλοτέλι και οι γυναικείες φυλακές

Τον περασμένο Οκτώβριο μία φυλακή γυναικών στη Μπρέσια είχε την... τιμητική της, με τον Μάριο Μπαλοτέλι να την επισκέπται μαζί με το μικρότερο αδερφό του. "Ήταν απόγευμα όταν είδαμε μία υπερπολυτελέστατη Mercedes να περνάει την κεντρική πύλη. Μέσα ήταν δύο αγόρια, μετά από μερικά λεπτά καταλάβαμε πως ο ένας ήταν ο Μπαλοτέλι. Στο τέλος και οι δύο φοβήθηκαν. Είπαν ότι είδαν την πυλη ανοιχτή και ότι δεν μπορούσαν να φανταστούν πως θα χρειαστούν ειδική άδεια για να επισκεφτούν τη φυλακή. Τους ιντρίγκαρε μάλιστα το γεγονός πως η φυλακή είναι γυναικεία", είχε δηλώσει τότε ένας σωφρονιστικός υπάλληλος για την άφιξη του "Σούπερ Μάριο" στη φυλακή γυναικών στη Μπρέσια.

Golden boy ή Crazy boy;

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Μπαλοτέλι κερδίζει το βραβείο "Golden Boy" ("Χρυσό Αγόρι"), τιμητική διάκριση που απονέμει -από το 2003 και μετά- η τορινέζικη εφημερίδα "Tuttosport" στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της Ευρώπης ηλικίας κάτω των 21 ετών. Στις δηλώσεις που κάνει μετά τη βράβευσή του υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζε καν τον Τζακ Γουίλσιρ της Άρσεναλ, που ήταν συνυποψήφιος για τον τίτλο. Επιπλέον ισχυρίζεται ότι από τους προηγούμενους κατόχους του βραβείου, μόνο ο Μέσι είναι καλύτερος από εκείνον. Και να σκεφτείτε ότι τα προηγούμενα χρόνια είχαν πάρει το βραβείο οι "άγνωστοι" Φαν ντερ Φάαρτ (2003), Ρούνεΐ (2004), Μέσι (2005), Φάμπρεγας (2006), Αγουέρο (2007), Άντερσον (2008) και Πάτο (2009)...

Τα χρήματα (και η τρέλα) δεν κρύβονται

Λίγο μόλις καιρό μετά τη μετακίνησή του από την Ίντερ στη Μάντσεστερ Σίτι, έχει τροχαίο ατύχημα, με την Audi R8 του Μπαλοτέλι να συγκρούεται με ένα αυτοκίνητο BMW. Στον έλεγχο αλκοτέστ που του γίνεται αποδεικνύεται ότι δεν είναι μεθυσμένος, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι δεν έχει συνηθίσει ακόμα να οδηγεί έχοντας το τιμόνι στη δεξιά πλευρά και όχι στην αριστερή μέχρι πρότινος. Σε ερώτηση δε των αστυνομικών, που έφτασαν στον τόπο του ατυχήματος, για το λόγο που είχε 20.000 λίρες πάνω του, απάντησε αφοπλιστικά: "Θέλετε απάντηση; Επειδή είμαι πλούσιος".

Η γυναίκα (Σίτι) και το... αίσθημα (Μίλαν)

Τι και αν ο Μάριο Μπαλοτέλι βγάζει το παντεσπάνι του στη Μάντσεστερ Σίτι; Κατά τη διάρκεια νοσηλείας του τον Σεπτέμβριο του 2010 σε ιταλική κλινική (μετά από χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε για τραυματισμό), ο Ιταλός φορ τραγουδάει τον ύμνο της Μίλαν στο παράθυρο του δωματίου του ενώ αποχαιρετάει τους εκπροσώπους του Τύπου με τη φράση "Forza Milan".

Manchester City F(ight) C(lub)

Ένα σκληρό τάκλιν του Τζερόμ Μπόατενγκ κατά τη διάρκεια προπόνησης της Σίτι είναι αρκετό για να εξοργίσει τον -γενικά οξύθυμο- Μπαλοτέλι, με τους δύο παίκτες να έρχονται στα χέρια και να επεμβαίνουν οι ψυχραιμότεροι για να τους ηρεμήσουν. Με δεδομένο πως ο Μπόατενγκ πήρε μεταγραφή το καλοκαίρι στη Μπάγερν Μονάχου, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει έναν πονοκέφαλο λιγότερο αναφορικά με τους δυναμικούς παίκτες που ενδέχεται να τσακωθούν με τον Μπαλοτέλι.

Guns and (no) Roses

Η "πρώτη" της Μάντσεστερ Σίτι για τη φετινή σεζόν βρίσκει τον Μάριο Μπαλοτέλι στο επίκεντρο αλλά και στο στόχαστρο της κριτικής για τη νέα προκλητική εμφάνισή του. Τι έκανε; Πήγε στην προπόνηση της ομάδας του φορώντας ένα λευκό μπλουζάκι που είχε σχεδιασμένα πάνω του: πιστόλι, καραμπίνα, μαχαίρι και ένα γυναικείο στόμα στα αίματα! "Προωθεί τη βία", τον κατηγόρησαν την επομένη αρκετές αγγλικές εφημερίδες.

Dart attack

Το να προκαλείς ντόρο γύρω από το όνομά σου με αυτά που κάνεις στο γήπεδο αποτελεί σίγουρα ένα θέμα, όμως ο Μπαλοτέλι δεν περιορίζεται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Ρωτήστε και διάφορα παιδιά Ακαδημιών της Μάντσεστερ Σίτι, που είδαν τον περασμένο Μάρτιο τον "Σούπερ Μάριο" να τους πετάει βελάκια (!) από παράθυρο πρώτου ορόφου στο προπονητικό κέντρο των "πολιτών" στο Κάρινγκτον... Η διοίκηση πάντως αποφάσισε σε εκείνη την περίπτωση να μην του επιβάλλει πρόστιμο.

Έκανε τον Ρίο... θηρίο

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει μόλις νικήσει με 1-0 τη μισητή συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ στον ημιτελικό του FA Cup και άπαντες στο γαλάζιο στρατόπεδο πανηγυρίζουν την ιστορική πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης μετά από 30 χρόνια, όμως ο Μάριο Μπαλοτέλι καταφέρνει να κάνει το γήπεδο... ρινγκ ακόμα και σε στιγμής γιορτής. Και αυτό γιατί επιλέγει να ανοίξει διάλογο με την κερκίδα των φίλων της Γιουνάιτεντ πανηγυρίζοντας μπροστά τους, ενώ στη συνέχεια κλείνει το... μάτι στον Ρίο Φέρντιναντ θέλοντας να τον πικάρει για το αποτέλεσμα του ντέρμπι.

Ντύσιμο, τι δύσκολο πράγμα...

Ίσως η πιο ξεκαρδιστική μη αγωνιστική στιγμή στην ιστορία του Europa League. Πριν από τον αγώνα με τη Ντιναμό Κιέβου στο "Σίτι οφ Μάντσεστερ" για τη φάση των ομίλων, ο Μπαλοτέλι γίνεται ρεζίλι καθώς η τηλεοπτική κάμερα τον δείχνει να μη μπορεί να φορέσει ένα μπλουζάκι προπόνησης. Ο Ιταλός ταλαιπωρεί τον εαυτό και διασκεδάζει τους τηλεθεατές που τον παρακολουθούν σε μία στιγμή αμηχανίας, ενώ μετά από 50 δευτερόλεπτα "πάλης" φοράει σωστά τη φανέλα με τη βοήθεια ανθρώπου του τεχνικού επιτελείου των "πολιτών". Φυσικά, ο Έντιν Ντζέκο βρήκε την ευκαιρία σε άλλο παιχνίδι να τον "πειράξει" για αυτή του την περιπέτεια.

Το χολιγουντιανό τακουνάκι

Όσοι θέλουν να δώσουν έναν ορισμό για την απόλυτη ποδοσφαιρική παλαβομάρα δεν έχουν παρά να δουν τον Μάριο Μπαλοτέλι στο φιλικό του περασμένου καλοκαιριού στις ΗΠΑ με αντίπαλο τους Λος Άντζελες Γκάλαξι. Στο 29ο λεπτό του αγώνα ο Νταβίντ Σίλβα βγάζει τον Ιταλό φορ φάτσα με τον αντίπαλο κίπερ και ο τρελό-Μπαλοτέλι τρελαίνει τους πάντες αφού αντί για πλασέ εκτελεί χορευτική πιρουέτα που ολοκληρώνεται με ανάποδο τακουνάκι. Το γκολ χάνεται όπως και η ψυχραιμία του Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος δίνει εντολή για άμεση αντικατάστασή του με τον Μίλνερ. Ο ίδιος πάντως ο Μπαλοτέλι τη στιγμή της αποχώρησής του (την ώρα που το κοινό τον αποδοκίμαζε με σφυρίγματα) έχει έντονο διάλογο με τον προπονητή του, αντιδρώντας στην απόφασή του να τον κάνει αλλαγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ