OPINIONS

Οι τάσεις αυτοκαταστροφής του ΠΑΟΚ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ - ΠΑΟΚ / 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ - ΠΑΟΚ / 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ MOTIONTEAM

Γίνεται να κερδίζεις με 3-0 εκτός έδρας και όμως στο τέλος να μιλάς για χασούρα; Κι όμως συμβαίνει, αν λέγεσαι ΠΑΟΚ...

Εκστρατεία πραγματική η σαββατιάτικη εκδρομή των ΠΑΟΚτσήδων στον Βόλο. Περισσότεροι από 5.000 οπαδοί της ομάδας, από διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας βρέθηκαν από νωρίς στην πόλη της Μαγνησίας και στη συνέχεια στο Πανθεσσαλικό για να στήσουν μία ακόμη “ασπρόμαυρη” γιορτή.

Έλα, όμως, που πριν αρχίσει η γιορτή, προηγήθηκε μία... κηδεία για τον ΠΑΟΚ. Βρέθηκαν, πάλι, ορισμένοι ανεγκέφαλοι να δείξουν την ψευτομαγκιά τους με τα γνωστά ντου στην κερκίδα για να δούνε το ματς με το “έτσι θέλω”.

Το σκηνικό που στήθηκε πριν την έναρξη του παιχνιδιού είχε την γνωστή εξέλιξη. Ρίψη αμέτρητων δακρυγόνων, εκατοντάδες σπασμένα καρεκλάκια, ανταλλαγή φωτοβολίδων με οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου και μετά... αγώνας. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-0, αλλά ποιος αλήθεια το σκέφτεται όταν η ομάδα κινδυνεύει να δώσει κεκλεισμένων των θυρών την ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό; Ο στόχος του Κυπέλλου κινδυνεύει να χαθεί άδοξα εξαιτίας της ηλιθιότητας ορισμένων που θέλουν να λέγονται και ΠΑΟΚτσήδες.

Δυστυχώς, οι προσπάθειες που από κοινού έκαναν η διοίκηση Ζαγοράκη και οι οργανωμένοι εδώ και 3,5 χρόνια για σταματήσουν τα... αυτογκόλ από την “ασπρόμαυρη” κερκίδα, φέτος πηγαίνουν στράφι. Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε στο ματς με τον Άρη και το ίδιο είναι πιθανό να συμβεί και τώρα και μάλιστα εκτός του αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, να χάσει και ένα ακόμη ντέρμπι πρωταθλήματος, αυτό με τον Παναθηναϊκό.

Το πρόβλημα άρχισε να εμφανίζεται από την ώρα που διαλύθηκε η Συντονιστική Επιτροπή των συνδέσμων μέσω της οποίας γίνονταν οι συνεννοήσεις με την ΠΑΕ και ο ΠΑΟΚ είχε καλύτερο έλεγχο της κατάστσσης. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να φέρει άμεσα τον Ζαγοράκη και τις κεφαλές των συνδέσμων στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν για τις κινήσεις που οφείλουν από κοινού να κάνουν.

Φυσικά, για τα γεγονότα στο Βόλο και την έκταση που αυτά πήραν έχει τεράστια ευθύνη και η Αστυνομία. Είναι τουλάχιστον εξοργιστική (και κατά συνέπεα αιτία για να γεννάται βία) η ευκολία με την οποία γινόταν χρήση δακρυγόνων. Οι σχετικοί... πυροβολισμοί έπεφταν με συχνότητα που θύμιζε πόλεμο στη Μέση Ανατολή και έκαναν ένα ολόκληρο γήπεδο να μην μπορεί να πάρει ανάσα.

Μικρά παιδιά, γέροι, γυναίκες όλοι όσοι είχαν τη φαεινή ιδέα να πάνε να απολαύσουν ποδόσφαιρο στιο Πανθεσσαλικό και στο τέλος και οι παίκτες, προσπαθουσαν να καλύψουν με κάθε τρόπο τα πρόσωπά τους για να μην εισπνεύσουν... τον καρκίνο που είχε ελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα. Το φαινόμενο δεν συμβαίνει μόνο στο Βόλο, προσωπικά το έχω ζήσει σε πολλά γήπεδα λόγω επαγγέλματος και πλέον έχω αρχίσει να ανησυχώ σοβαρά για την υγεία μου. Το θέμα θα πρέπει να απασχολήσει την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, γιατί πλέον τα χημικά αποτελούν την... εύκολη λύση για τα όργανά της.

Τα γνωστά ατού και αδυναμίες

Μέσα σ' όλα έγινε και παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 3-0, όμως το σκορ δεν φανερώνει την πραγματική εικόνα του αγώνα. Ο “Δικέφαλος”, εκτός από άκρως αποτελεσματικούς παίκτες, είχε και την τύχη με το μέρος του, αφού οι γηπεδούχοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες. Όλα αυτά μέχρι το 0-2 γιατί μετά οι Βολιώτες ήταν πλέον φανερό ότι δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν. Ποια είναι τα πορίσματα που προκύπτουν για τον ΠΑΟΚ από το συγκεκριμένο αγώνα.

Θα τα συνοψίσω στα εξής:

-Ο Βιεϊρίνια είναι το βαρόμετρο για τον ΠΑΟΚ στην επίθεση. Όταν έχει κέφια, συμπαρασύρει στους ρυθμούς του όλη την ομάδα.

-Ο Σαλπιγγίδης έχει βρει τα πατήματά του και τη φόρμα του και θα ηγηθεί της αντεπίθεσης του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μισό της περιόδου.

-Τεράστιο το πρόβλημα της ομάδας στην αεράμυνα. Ευτυχώς ο Σανκαρέ δεν σημάδευε σωστά.

-Ο Κουτσιανικούλης, όπως είχαμε αναφέρει, αποτελεί την πρώτη μεταγραφή της ομάδας. Είχε θετική παρουσία και μπορεί να προσφέρει πολλά στη συνέχεια.

-Ο Αθανασιάδης, όταν παίζει εκτός περιοχής δεν μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά. Γίνεται κίνδυνος-θάνατος όσο πλησιάζει στην αντίπαλη εστία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ