OPINIONS

Θα κέρδιζε ακόμα και αν…

Θα κέρδιζε ακόμα και αν…
ΑΕΚ, Σιμόες, Πλατέλλας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για την ΑΕΚ που θα νικούσε τον Πανιώνιο ακόμα και αν το παιχνίδι δεν ήταν 90 λεπτά, αλλά 120 ή 180.

Η ΑΕΚ κέρδισε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μέσα σε 72 ώρες. Μετά από έναν τελικό κυπέλλου. Με τον ίδιο σκόρερ, με τον ίδιο πολυτιμότερο παίκτη. Και με την ίδια ενδεκάδα. Για όσους δεν πρόσεξαν την λεπτομέρεια, η ΑΕΚ έπαιξε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, μόνο με μια αλλαγή σε σχέση με τον τελικό του κυπέλλου. Ο Πλατέλλας αντικατέστησε τον Βάργκας και οι άλλοι δέκα ήταν ίδιοι που κέρδισαν τον Ολυμπιακό και πήραν την κούπα. Αν ο Βενεζουελάνος δεν ήταν τραυματίας, η ΑΕΚ θα έπαιζε το ματς με τον Πανιώνιο, με την ίδια ενδεκάδα του τελικού. Και θα το κέρδιζε.

Η ΑΕΚ θα κέρδιζε τον Πανιώνιο ακόμα και αν το παιχνίδι δεν ήταν 90 λεπτά, αλλά 120 ή 180. Θα το κέρδιζε ακόμα και αν το ματς γινόταν την περασμένη Τετάρτη, δηλαδή την επόμενη του τελικού. Διότι η ενέργεια που έβγαλαν οι παίκτες της ΑΕΚ, δεν είναι αυτή που ορίζουν οι κανόνες της φύσης και του ποδόσφαιρου. Είναι η ενέργεια που έδωσε η κατάκτηση αυτού του κυπέλλου. Φτερά στα πόδια των παικτών της ΑΕΚ έχει βάλει.

«Όχι ένα, αλλά τρία 90άλεπτα σερί παίζω τώρα» ήταν η ατάκα που ακουγόταν στα Σπάτα στην προπόνηση της Πέμπτης, παραμονή του αγώνα με τον Πανιώνιο, όταν γινόταν η ποδοσφαιρικά φυσιολογική κουβέντα περί κούρασης. Και αυτό που έλεγαν οι παίκτες της ΑΕΚ και το πίστευαν και κυρίως το ένιωθαν στα πόδια τους.

Ο Μάνταλος, ο οποίος παρεμπιπτόντως είχε παίξει στον τελικό του κυπέλλου με πρόβλημα τραυματισμού, μέχρι και το τελευταίο λεπτό του ματς με τον Πανιώνιο, γυρνούσε στην άμυνα για να πάρει την πρώτη πάσα και να κάνει παιχνίδι. Μέχρι και στις καθυστερήσεις έκανε σπριντ για να κυνηγήσει μια μπάλα μέχρι και στον… πάγκο του Πανιωνίου. Ο Γιόχανσον κέρδιζε μονομαχίες και έδειχνε πιο φρέσκος απ’ όλους τους συμπαίκτες του. Το ίδιο και ο Σιμόες. Ο Τζεμπούρ κυνηγούσε όλες τις φάσεις στην επίθεση και έφτανε μέχρι και χαμηλά στην άμυνα για να βοηθήσει την αμυντική λειτουργία. Και γενικώς όλη η ΑΕΚ έβγαλε ένταση και ενέργεια μέσα στο ματς, σαν να έρχεται από ρεπό και όχι από τελικό κυπέλλου πριν από 72 ώρες.

Εκτός από ενέργεια και ένταση, η ΑΕΚ έβγαλε και πάθος για να πάρει αποτέλεσμα. Θα ήταν ανθρώπινο για όλους ανεξαιρέτως τους παίκτες, να είχε μείνει το μυαλό τους στον τελικό, στο κύπελλο, στους πανηγυρισμούς. Ακόμα και δέκα λεπτά πριν από την σέντρα του παιχνιδιού με τον Πανιώνιο, έκαναν τον γύρο του θριάμβου με την κούπα αγκαλιά. Όμως στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ μπήκαν και συγκεντρωμένοι και κυρίως με πάθος για να κερδίσουν το παιχνίδι. Άλλωστε είχαν και τα κίνητρο να αφιερώσουν τη νίκη στον απόντα Μανωλά.

Βεβαίως είναι δεδομένο πως οι παίκτες της ΑΕΚ στη συνέχεια θα βγάλουν κούραση. Είναι απολύτως λογικό. Έχουν παίξει ήδη δυο ματς μέσα σε τρεις μέρες, και θα παίξουν μέχρι και την επόμενη Κυριακή, ακόμα τρια παιχνίδια. Ωστόσο αν αυτοί που θα έρθουν από τον πάγκο, δώσουν ό,τι έδωσε ο Πλατέλλας που έπαιξε με τον Πανιώνιο μετά από σχεδόν τρεις μήνες, τότε η ΑΕΚ μπορεί να κάνει την δουλειά της και στα playoffs.

Και κάτι τελευταίο. Όχι ένα, αλλά τρία πέναλτι μαρς δεν έχει δώσει στην ΑΕΚ ο Λαμπρόπουλος. Ειδικά η φάση που ο Σιώπης «κλειδώνει» τα πόδια του Μάνταλου, είναι βέβαιο πως διδάσκεται στα σεμινάρια διαιτησίας, ως ο ορισμός του πέναλτι. Και της κάρτας. Που θα ήταν δεύτερη για τον Σιώπη. Αλλά σε κανένα απ’ αυτά τα σφυρίγματα που δεν δόθηκαν, οι παίκτες της ΑΕΚ δεν έχασαν την ψυχραιμία τους, το μυαλό τους και την συγκέντρωση τους. Και αυτό κέρδος είναι.

Photo Credits: Action images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ