STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με Μάνταλο η ΑΕΚ, 1-0 τον Πανιώνιο

Με Μάνταλο η ΑΕΚ, 1-0 τον Πανιώνιο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με σκόρερ τον Πέτρο Μάνταλο, η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 τον Πανιώνιο για την εξ' αναβολής αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής των Playoffs και πέρασε στην πρώτη θέση του μίνι αυτού τουρνουά. (VIDEOS)

Δεν την άφησε να την παρασύρει η χαρά για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας (15ου στην ιστορία της) τρεις ημέρες πρν στο ίδιο γήπεδο, επί του Ολυμπιακού. Ούτε ο γύρος του θριάμβου μετά την απονομή πριν από τη σέντρα του ματς με τον Πανιώνιο.

Με σκόρερ τον Πέτρο Μάνταλο, η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 τον Πανιώνιο, πήρε τους πρώτους τρεις βαθμούς στα Playoffs και πηγαίνει να αντιμετωπίσει, τη Δευτέρα, τον Παναθηναϊκό για την 3η αγωνιστική από την κορυφή της κατάταξης.

Η Ένωση πίεσε στην αρχή, αλλά στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε καθαρό μυαλό με αποτέλεσμα να είναι άστοχη στην τελική επιλογή. Εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα στο δεύτερο, μπαίνοντας φουριόζα από την αρχή. Τελικό το "γόρδιο δεσμό" των φιλοξενούμενων έλυσε ο Πέτρος Μάνταλος.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ αν ο Τζεμπούρ πλάσαρε σωστά τον Διούδη, με τον Πανιώνιο να δυσκολεύεται να απειλήσει και τον Ανέστη να έχει τον έλεγχο, όταν αυτό έγινε.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος

Βοηθοί: Δημήτριος Τάτσης, Δημήτριο Βερρής

ΑΕΚ (Νίκος Παναγιωτάρας): Ανέστης, Γκάλος, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Πλατέλλας (90'+1' Τζανετόπουλος), Αραβίδης (71' Κορδέρο), Τζεμπούρ (84' Πέκχαρτ)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης (89' Καθάριος), Κόρμπος (61' Καραμάνος), Χαλκιαδάκης, Μασούρας (67' Μπαργκάν), Μπακασέτας, Ανσαριφάρντ

Γκολ: 57' Μάνταλος

Κάρτες: 35' Τζεμπούρ, 38' Γιόχανσον / 24' Μασούρας, 33' Σιώπης, 38' Βλάχος

Θυμηθείτε ΕΔΩ live την εξέλιξη του ματς

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των υπόλοιπων 4 αγωνιστικών

Η βαθμολογία (2η αγωνιστική):

ΑΕΚ 5

ΠΑΟΚ 4

Παναθηναϊκός 4

Πανιώνιος 1

We are back: Το μπλουζάκι για την κιτρινόμαυρη επιστροφή στους τίτλους που κάνει θραύση!

Ανασκόπηση αγώνα

Απειλή Αραβίδη και γκέλες γκολκίπερ

Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του ματς, η ΑΕΚ έφθασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ επί του Πανιωνίου. Ο Ντίντακ Βιλά από τα αριστερά έκανε τη σέντρα, ο Χρήστος Αραβίδης δεν βρήκε αντίπαλο στο άλμα του στο κέντρο της "κυανέρυθρης" άμυνας, αλλά ο Σωκράτης Διούδης προέβη σε μια εξαιρετική απόκρουση.

Τρία λεπτά αργότερα, ο γκολκίπερ του Πανιωνίου δεν είχε το ίδιο εύστοχη εκτίμηση, ωστόσο κανείς παίκτης των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να καταστεί απειλητικός.

Στο 17ο λεπτό, ο Ανέστης έκανε εντελώς λανθασμένη εκτίμηση, η μπάλα έφθασε τον Οικονόμου, η εκτέλεση του οποίου ωστόσο παρομοίως απελπιστική με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει πολύ πάνω από την εστία της ΑΕΚ.

Η αντίδραση του γκολκίπερ της Ένωσης, ωστόσο ήταν σωστή τόσο στο 20' όσο και στο 27'. Στην πρώτη περίπτωση αποκρούοντας σουτ του Μπακασέτα, στη δεύτερη του Ανσαριφάρντ.

Τρεις κάρτες σε πέντε λεπτά

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου περισσότερη μπάλα έπαιξαν τα νεύρα μεταξύ των ποδοσφαιριστών, αλλά κι ο διαιτητής, ο οποίος δικαίως ή αδίκως έβγαλε από την τσέπη του τέσσερις κίτρινες σε πέντε λεπτά.

Η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμό με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου κι αυτό ήταν φανερό δια γυμνού οφθαλμού. Στο 53ο λεπτό, ο γενικά δραστήριος, Βαγγέλης Πλατέλλας βγήκε από τα αριστερά, έκανε και το σουτ, προτιμώντας αυτή την επιλογή έναντι άλλων, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Νέα φάση στο 56ο λεπτό, με τον Διούδη να απομακρύνει σε κόρνερ την κεφαλιά του Τζεμπούρ. Ωστόσο, η διαρκής κι έντονη πίεση στο αμέσως επόμενο λεπτό απέφερε καρπούς για την Ένωση.

Λύτρωση με Μάνταλο

Στο 57', ο Βαγγέλης Πλατέλλας κινούμενος εκ δεξιών έβγαλε τη σέντρα, ο Τζεμπούρ έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα έφθασε στον Πέτρο Μάνταλο κι αυτός από τα αριστερά με μονοκόμματο σουτ, την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του Διούδη.

Στο 67ο λεπτό, η μπάλα στρώθηκε στον Ανσαριφάρντ, αλλά το σουτ του Ιρανού πέρασε ψηλά άουτ. Και στο 75ο, η ΑΕΚ μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0, με τον Γιόχανσον να τροφοδοτεί σωστά τον Τζεμπούρ, τον Αλγερινό να προσπαθεί να πλασάρει τον Διούδη, αλλά να νικάται από τον γκολκίπερ του Πανιωνίου.

Στο 81ο λεπτό, ο Πλατέλλας έκανε ένα ακόμη σουτ με τον Διούδη να τους λέει "όχι" ακόμη μια φορά. Στο 86', ο Ανέστης έδιωξε το σουτ του Μπακασέτα.

Δείτε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση

Η φάση του αγώνα

Σίγουρα αυτή του γκολ. Η ΑΕΚ μπήκε με άλλο... αέρα στο δεύτερο ημίχρονο κι αυτό φάνηκε από τα πρώτα λεπτά έναρξής του. Ο Πλατέλλας είχε θέληση κι έμπαινε στις φάσεις από το πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο είχε και καθαρό μυαλό. Μετά από σέντρα του, η μπάλα στρώθηκε στον Πέτρο Μάνταλο, κι εκείνος από εκεί σπάνια συγχωρεί, δίνοντας το προβάδισμα στην ΑΕΚ, προσεγγίζοντας τη μία ώρα ματς, κι αποβάλλοντας το άγχος από τους συμπαίκτες του.

Ο διαιτητής

Ο Μάριος Λαμπρόπουλος έδειξε δύο πρόσωπα στο πρώτο ημίχρονο, καθώς στα 2/3 αυτού έδειχνε τη διάθεση να μη τιμωρεί τίποτα και να κρατήσει ήπιο πειθαρχικό έλεγχος, στο τελευταίο τέταρτο όμως έβγαλε τέσσερις κίτρινες κάρτες, με διαμαρτυρίες κι από τις δύο πλευρές. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν έδειξε καμία, ωστόσο έδειξε αναποφασιστικότητα σε πολλές περιπτώσεις. H ΑΕΚ διαμαρτύρεται για τρεις περιπτώσεις πέναλτι. Ειδικά αυτή του Σιώπη με τον Μάνταλο δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο σκόρερ Πέτρος Μάνταλος, όχι μόνο για το γκολ. Προσπάθησε και στο πρώτο ημίχρονο να συνεργαστεί με τον Τζεμπούρ, όχι με επιτυχία όμως. Τόσο ο Αλγερινός όσο κι ο Πλατέλλας ήταν ιδιαίτερα κινητικοί, αλλά ο Μάνταλος αυτός που άνοιξε ακόμη μια φορά για την Ένωση το δρόμο. Και με τις σωστές επιλογές πασών στους συμπαίκτες του, και με τη ψύχραιμη εκτέλεσή του στη φάση του γκολ.

Μας άρεσε

Το πρώτο πράγμα που ξεχώρισε είναι η κυνικότητα της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ χωρίς να εντυπωσιάσει, δεχόμενη και μερικές απειλές (όχι κλασικές) από τον Πανιώνιο πήρε τους τρεις βαθμούς, τρεις ημέρες μετά από ένα πολύ έντονο κι απαιτητικό ματς όπως είναι ο τελικός ενός Κυπέλλου, και χωρίς να έχει στον πάγκο τον προπονητή με τον οποίον πορεύεται όλο αυτό το διάστημα, Στέλιο Μανωλά. Τουλάχιστον, σε αυτή τη φάση (Playoffs) αυτό είναι που έχει μεγάλη σημασία. Κι από την άλλη, η άμεση αντίδραση του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ο τεχνικός του Πανιωνίου αντέδρασε άμεσε με αλλαγές μετά το γκολ του Μάνταλου, δεν περίμενε να κυλήσει ο χρόνος, άλλαζε συνεχώς θέση στους ποδοσφαιριστές του. Μπορεί να μην του βγήκε, αλλά το προσπάθησε.

Δεν μας άρεσε

Ίσως έτσι, όπως κύλησε το ματς, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ να είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Πανιωνίου να φύγει με το βαθμό από το ΟΑΚΑ. Ο Ιρανός προσπάθησε, αλλά τίποτα δεν του βγήκε. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ κατάφερε να τον εξουδετερώσει, μην αφήνοντάς τον σε ησυχία. Δεν ήταν τόσο απειλητικό όσο σε άλλα ματς κι αυτό στέρησε από τους "κυανέρυθρους" ένα σημαντικό "όπλο".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ