OPINIONS

Παλεύει με πληγές ανοικτές

Παλεύει με πληγές ανοικτές
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την προσπάθεια του Παναθηναϊκού που δεν σταματάει εδώ, την… τρύπα στο "5" και την αλλαγή τακτικής.

Η μάχη στους τελικούς συνεχίζεται και ο Παναθηναϊκός παλεύει με τα προβλήματα τα οποία του απέμειναν από την προηγούμενη κατάσταση στην τεχνική ηγεσία, όσον αφορά το ρόστερ που έχει για ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των τελικών, απέναντι σε μία ομάδα με πιο ξεκάθαρους ρόλους όπως ο Ολυμπιακός.

Για να τα βάλουμε όμως σε μια σειρά, οι "πράσινοι" προσπάθησαν να μείνουν ζωντανοί στη μάχη μέσα από την άμυνα τους κι έφτασαν μία ανάσα από την επικράτηση πριν έρθει το μεγάλο τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη που απάντησε στο μεγάλο σουτ του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Δύο κορυφαίων παικτών που ακόμα και στις κακές βραδιές καταφέρνουν να τραβούν πάνω τους τα βλέμματα όλων. Δικαίως οι "πράσινοι" φωνάζουν για βήματα στο τέλος (άσχετα αν ήταν δύσκολη φάση ή όπως την κρίνει ο καθένας) καθώς είναι η φάση που κρίνει την αναμέτρηση. Μέχρι εκεί, αν υπάρχουν και άλλα λάθος ή καθόλου σφυρίγματα νωρίτερα για τις δύο ομάδες, εδώ είμαστε να τα συζητήσουμε, όμως η αλήθεια είναι πως βλέπουμε τελικούς που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον… Επίσης, ο Παναθηναϊκός θα είναι κανονικά στον επόμενο τελικό , για να συνεχίσει την προσπάθεια του.

Διαβασμένος αλλά…

Κανείς δεν περίμενε ο δεύτερος τελικός, να κυλήσει όπως ο πρώτος. Ήταν αναμενόμενο να πάει περισσότερο στη δύναμη και τις επαφές, με τον Παναθηναϊκό να έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για όσα θ’ αντιμετωπίσει, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα δεν ανταποκρινόταν στο πλάνο του. Περίμενε από τους "ερυθρόλευκους" στην άμυνα να επιλέξουν αλλαγές στα σκριν. Η απόφαση του Πεδουλάκη ήταν η μπάλα να περάσει κοντά στο καλάθι, ωστόσο σε λίγες φάσεις είχε αποτέλεσμα αυτή η προσπάθεια με τον Tζέιμς Γκιστ να είναι άστοχος και τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα να είναι εκτός τόπου και χρόνου στις δύο πλευρές του γηπέδου. Η… τρύπα στη θέση "5" είναι εμφανής αφού ο Βινς Χάντερ δεν μπορεί να σταθεί και αποδείχτηκε σε κρίσιμες φάσεις στο τέλος, όπου χάθηκαν σημαντικά ριμπάουντ.

Οι παίκτες του Πεδουλάκη έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό για επιπλέον επιθέσεις ενώ στο τέλος σε συγκεκριμένες φάσεις δεν τήρησαν όσα είχαν σχεδιαστεί αφού και ο Καλάθης έχασε τη συγκέντρωσή του. Από κει και πέρα, μέσα από την άμυνα oι "πράσινοι" προσπάθησαν να επιστρέψουν στο δεύτερο μέρος αλλά στην επίθεση το πρόβλημα ήταν δεδομένο, μέχρι να μπει στο παρκέ ο Νίκος Παππάς ο οποίος ήταν εξαιρετικός κι έδωσε λύσεις σε κρίσιμα σημεία.

Πολύ καλή η παρουσία και του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου που όσο παίρνει χρόνο συμμετοχής ανεβαίνει η ψυχολογία του και κάθε φορά βγάζει κάτι παραπάνω στο παιχνίδι του. Όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες αλλά αυτόν δεν κρύβει το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός βαδίζει με… ανοικτές πληγές στη μάχη, προσπαθώντας να καλύψει όσο καλύτερα γίνεται τα κενά του. Από τη στιγμή που οι "πράσινοι" συνεχίζουν τη μάχη, δεν έχει νόημα ν’ αναλύουμε τι έγινε νωρίτερα στη σεζόν, όλα αυτά θα τα συζητήσουμε στο τέλος.

Τώρα μετράει η αντίδραση για τη συνέχεια της σειράς και το τεχνικό επιτελείο, πρέπει να βάλει και νέα πράγματα στο παιχνίδι. Κάποια στιγμή θα μπει στην εξίσωση ο Έλιοτ Ουίλιαμς που δεν έχει βοηθήσει μέχρι τώρα στους δύο τελικούς αλλά χρειάζεται να βγει μπροστά έστω και τώρα. Ερωτηματικό είναι πόσο θ’ αντέξει ο Αντώνης Φώτσης ο οποίος στον δεύτερο τελικό έπαιξε 37 λεπτά, δίνοντας μάχες σε άμυνα και επίθεση. Η αποστολή είναι πιο δύσκολη τη δεδομένη στιγμή, αυτό δεν χωράει αμφισβήτηση, ωστόσο αν παραμείνει αυτή η εικόνα με τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στις λεπτομέρειες, τότε ενδεχομένως να κρατήσει η αγωνία μέχρι το τέλος της σειράς.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ