STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Εξόντωση για Παναθηναϊκό σε περίπτωση μη συμμετοχής στον τρίτο τελικό!

Εξόντωση για Παναθηναϊκό σε περίπτωση μη συμμετοχής στον τρίτο τελικό!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Διαβάστε ποιες είναι οι προβλεπόμενες συνέπειες για τον Παναθηναϊκό, σε περίπτωση που υλοποιηθεί η σκέψη που υπήρξε μετά το φινάλε του δεύτερου τελικού στο ΟΑΚΑ. Βαριά "καμπάνα" και αφαίρεση βαθμών.

Ο Ολυμπιακός άλωσε το ΟΑΚΑ χάρη στο buzzer beater τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη, με τον Παναθηναϊκό να διαμαρτύρεται έντονα για βήματα του αρχηγού των "ερυθρολεύκων" στην τελευταία φάση του δεύτερου τελικού. Χθες (22/5) το βράδυ διέρρευσε μάλιστα, ως σκέψη, πως στο "τριφύλλι" εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην κατέβει η ομάδα στο παιχνίδι της Πέμπτης (26/5) ως... αντίποινα για το γεγονός πως οι διαιτητές δεν σφύριξαν την παράβαση στο τέλος του αγώνα.

Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πάντως πως επίσημα από τον Παναθηναϊκό δεν επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο ως πιθανή εξέλιξη. Όπως και να έχει, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Πρωταθλήματος, αν ο Παναθηναϊκός υλοποιήσει αυτή τη σκέψη, τότε οι "πράσινοι" δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν στα επόμενα παιχνίδια αφού αποβάλλονται από τη διαδικασία των playoffs, ενώ τους επιβάλλεται αφαίρεση έξι (6) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ:

Σε περίπτωση μη προσελεύσεως ομάδας στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί προγραμματισμένος αγώνας για λόγους που δεν ανάγονται σε περιστατικό που συνιστά ανωτέρα βία ή μη συμμετοχής της για οποιοδήποτε λόγο σε προγραμματισμένο αγώνα ή αποχώρησής της για οποιοδήποτε λόγο κατά την διάρκεια διεξαγωγής του, το αποτέλεσμα του αγώνα κατακυρώνεται υπέρ της αντιπάλου ομάδας με αποτέλεσμα 20-0 και η ομάδα μηδενίζεται. Στην ομάδα δε η οποία δεν προσήλθε η δεν συμμετείχε ή απεχώρησε επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις του

Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού πρωταθλήματος αρμοδιότητος του Ε.Σ.Α.Κ.Ε.

ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Κεφάλαιο Γ Άρθρο 18 παράγραφος Β εδάφιο β

β. Αφαίρεση έξι (6) βαθμών σε περίπτωση κατά την οποία η ομάδα της Κ.Α.Ε δεν συμμετέχει σε αγώνα Πρωταθλήματος συνεπεία λόγου μη αναγομένου σε γεγονός το οποίο συνιστά ανωτέρα βία ή αποχωρεί πριν από την λήξη του. Σε περίπτωση κατά την οποία ο αγώνας αυτός διεξάγεται στα πλαίσια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος οι 6 βαθμοί αφαιρούνται από την συνολική βαθμολογία την οποία θα συγκεντρώσει η ομάδα της Κ.Α.Ε μετά την ολοκλήρωσή της φάσης αυτής.

Εάν διεξάγεται κατά την φάση των play - offs οι 6 βαθμοί αφαιρούνται από την βαθμολογία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και η ομάδα του αντιπάλου της Κ.Α.Ε προκρίνεται αυτόματα στην επόμενη φάση των αγώνων αυτών, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των μεταξύ τους συναντήσεων μέχρι εκείνη την στιγμή. Στην περίπτωση αυτή εις βάρος της Κ.Α.Ε επιβάλλεται και χρηματικό πρόστιμο 11.000,00 € .

Πλέον των ανωτέρω επιπτώσεων η ομάδα Κ.Α.Ε η οποία δεν συμμετέχει σε αγώνα ή αποχωρεί από αυτόν κατά την διεξαγωγή του αποκλείεται από οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή διοργάνωση κατά την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Photo Credits: Action Images

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ