OPINIONS

Μην κοιτάς πίσω

Μην κοιτάς πίσω

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον μονόδρομο του Παναθηναϊκού Superfoods ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έχοντας σπαταλήσει μια μεγάλη ευκαιρία και την ατυχία με τον Τζέιμς Γκιστ.

Γι’ ακόμα μία φετινή αναμέτρηση οι «πράσινοι» άγγιξαν ένα τεράστιο «διπλό» σε μία δύσκολη έδρα, ωστόσο έφυγαν με την ήττα από την Μαδρίτη και κυρίως με ένα σημαντικό πρόβλημα. Αυτό δεν είναι άλλο από τον τραυματισμό του Τζέιμς Γκιστ. Λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η ομάδα του «τριφυλλιού» χάνει τον Αμερικανό φόργουορντ, την… κολώνα της και τις τελευταίες ώρες όλοι στις τάξεις της περιμένουν τ’ αποτελέσματα των εξετάσεων με μεγάλη αγωνία για τον χρόνο το οποίο θα μείνει εκτός.

Μετά την απουσία του Μάικ Τζέιμς για μεγάλο διάστημα λοιπόν, ο Παναθηναϊκός θα στερηθεί τις υπηρεσίες ακόμη ενός παίκτη που δίνει ενέργεια στην ομάδα και όλοι γνωρίζουν ότι έχει ξεχωριστό ρόλο στις αναμετρήσεις με τους «ερυθρόλευκους» ενώ και το δεύτερο σημαντικό πλήγμα έρχεται πριν από ντέρμπι.

Για να τα βάλουμε όμως σε μία σειρά, η φετινήEuroLeague, ειδικά όταν η εβδομάδα περιλαμβάνει δύο αναμετρήσεις με το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό ν’ ακολουθεί, δεν σου επιτρέπει να κοιτάς πίσω. Παρόλα αυτά οι «πράσινοι» είχαν εξαιρετική παρουσία στη Μαδρίτη και δείχνουν πως κάθε φορά έχουν όλο και περισσότερα στοιχεία απ’ όσα θέλει να προσθέσει ο Τσάβι Πασκουάλ. Ο Καταλανός τεχνικός διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο το ρόστερ του, επιδίωξε να περάσει τη μπάλα κοντά στο καλάθι με υπομονή, ωστόσο τα εξαιρετικά στατιστικά για εκτός έδρας παιχνίδι και το 60% στα τρίποντα δεν έφταναν.

Δύο καθοριστικά λάθη του Φελντέιν στο τέλος κι ενώ νωρίτερα ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του σε συνδυασμό με όσα έκανε ο Σέρχιο Γιουλ, στέρησαν από τον Παναθηναϊκό την επικράτηση. Όπως και να έχει η ομάδα του «τριφυλλιού» έδειξε εξαιρετικά στοιχεία και αυτό είναι κρατούμενο παρότι δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη όπως έγινε στην Πόλη με την Αναντολού Εφές.

Ένα ντέρμπι διαφορετικό

Πλέον όμως, όλα περιστρέφονται γύρω από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Πάντα ένα ντέρμπι είναι ξεχωριστό όποτε και αν γίνεται, όπως διαφορετικό είναι και αυτό το οποίο θα γίνει στο ΟΑΚΑ για την 8αγωνιστική τηςEuroLeague. Το πρώτο για τη νέα μορφή της διοργάνωσης. Τα δεδομένα για τους «πράσινους» είναι απλά που ξεκαθαρίζουν πως η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι ειδικών συνθηκών για δύο σημαντικούς λόγους.

Ο πρώτος είναι πως τη φετινή σεζόν δεν επιτρέπονται οι εντός έδρα ήττες αν θες να βάλεις σωστές βάσεις και δεύτερον γίνεται λίγες ημέρες μετά την βαριά ήττα του «τριφυλλιού» στο ΣΕΦ για τηStoiximan.grBasketLeague. Ένα κακό αποτέλεσμα που προκάλεσε… σεισμό στους «πράσινους» και την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Όπως καταλαβαίνετε η σκέψη όλων στον Παναθηναϊκό βρίσκεται σε αυτό το ματς και έχουν πεισμώσει, ώστε να δώσουν την απάντησή τους. Γι’ αυτό και ο τίτλος του κειμένου αφού σε τέτοιες καταστάσεις δεν μπορείς να στέκεσαι για πολύ σε όσα προηγήθηκαν.

Φυσικά η απουσία του Γκιστ αλλάζει τα δεδομένα, αναπροσαρμόζει τα πλάνα του τεχνικού επιτελείου, οπότε όσοι κληθούν να καλύψουν αυτό το κενό, θα πρέπει να δώσουν κάτι παραπάνω, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος και στη συνέχεια να φανεί πως θα πορευτεί η ομάδα του «τριφυλλιού» ανάλογα βέβαια με το διάστημα που θα μείνει εκτός ο Αμερικανός φόργουορντ. Όπως και να έχει πάντως, τη δεδομένη στιγμή αυτά τα οποία δίνει στο παρκέ ο Γκιστ ειδικά στην άμυνα (τον έχουμε συνηθίσει πάνω στον Σπανούλη στα ντέρμπι), δεν υπάρχει άλλος παίκτης να το κάνει, και χρειάζεται ομαδική δουλειά.

Υπάρχει πείσμα και θέληση γι’ απάντηση, γι’ αυτό έπιασαν ήδη δουλειά οι συνεργάτες του Πασκουάλ αλλά όλα αυτά θα τα δούμε στο παρκέ, τη στιγμή που επικρατεί αγωνία για τον Γκιστ. Μέσα στη μέρα θα φανεί αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι για μεγάλη ζημιά, ωστόσο όσα και αν είναι τα προβλήματα, αυτή την ώρα στον Παναθηναϊκό δεν αναζητούν δικαιολογίες και όσοι είναι ετοιμοπόλεμοι θα μπουν στη μάχη για την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ