ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τιμώρησε τα λάθη ο Γιούλ, ήττα για Παναθηναϊκό

Τιμώρησε τα λάθη ο Γιούλ, ήττα για Παναθηναϊκό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ένα μεγάλο "διπλό" άγγιξε ο Παναθηναϊκός Superfoods στη Μαδρίτη αλλά ηττήθηκε με 87-84 από την Ρεάλ η οποία τιμώρησε τα λάθη των "πράσινων" με τον "δαιμονισμένο" Σέρχιο Γιουλ. Αγωνία για τον Τζέιμς Γκιστ.

Για 39 λεπτά, οι "πράσινοι" έκαναν τα πάντα υποδειγματικά στη Μαδρίτη, ώστε να κάνουν την υπέρβαση και παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να παίξουν στο κρίσιμο σημείο χωρίς τον Τζέιμς Γκιστ .

Ο Νικ Καλάθης ήταν εξαιρετικός όπως και ο Τζέιμς Φελντέιν μέχρι το τελευταίο λεπτό όπου έκανε δύο καθοριστικά λάθη σε άμυνα και επίθεση. Η Ρεάλ τα εκμεταλλεύτηκε και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά με τον Σέρχιο Γιουλ να είναι "καυτός". Πλέον οι "πράσινοι" έχουν τέσσερις νίκες και τρεις ήττες και πηγαίνουν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έχοντας το μυαλό τους στον Τζέιμς Γκιστ που αποχώρησε τραυματίας.

O MVP

Έκανε τα πάντα και πήγε το ματς εκεί που ο ίδιος ήθελε τιμωρώντας κάθε άμυνα του "τριφυλλιού" είτε ήταν αυτή καλή είτε κακή. Στη δέκατη σεζόν του στη EuroLeague, έκανε ρεκόρ καριέρας με 30 πόντους και 27 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Για τους "πράσινους" ο Νικ Καλάθης ήταν εξαιρετικός σε ακόμα ένα ματς με 15 πόντους και 9 ασίστ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο για όλες τις ομάδες της EuroLeague όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Ο Παναθηναϊκός κόντρα στα προβλήματα του πάλεψε μέχρι το τέλος. Ο Τζέιμς Φελντέιν έκανε εξαιρετικό ματς μέχρι και 1.07'' πριν από τη λήξη όπου έφερε το ματς στα ίσια με τρίποντο. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα πολύ δύσκολο καλάθι του Γιουλ και η έλλειψη συγκέντρωσης από τον Δομινικανό γκαρντ (έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους και εύστοχα τρίποντα με 19 και έξι αντίστοιχα) που έγινε ο μοιραίος με ένα λάθος στην επίθεση και ένα χαμένο ριμπάουντ, λάθη τα οποία τιμώρησε η Ρεάλ Μαδρίτης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Με 21 ασίστ και μόλις 8 λάθη, η Ρεάλ προσπάθησε να κάνει ένα συνηθισμένο ματς στην έδρα της και πήρε αυτό το οποίο ήθελε παρότι η άμυνα του “τριφυλλιού” ήταν εξαιρετική στο τελευταίο δεκάλεπτο. Με 60% στα τρίποντα οι “πράσινοι” είχαν μια μοναδική ευκαιρία να πάρουν το “διπλό” αλλά ήταν άστοχοι σε δίποντα και βολές.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τον Τζέιμς Φελντέιν να εκτελεί (9π. στο πρώτο δεκάλεπτο) από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους και προηγήθηκε με 12-6 στο 5'. Πήγε το ματς στον δικό του ρυθμό ξεκινώντας από την άμυνα αφού επέτρεπε στην Ρεάλ ν' απειλεί μόνο με ατομικές προσπάθειες και χάρη στην ευστοχία από τα 6.75 (5/7 τρίποντα) που είχαν οι “πράσινοι” στο πρώτο δεκάλεπτο, διατηρούσαν συνεχώς το προβάδισμα ενώ πρόβλημα για τον Τσάβι Πασκουάλ ήταν τα τρία φάουλ που είχε νωρίς ο Ντιμίτρις Νίκολς.

Ο... βομβαρδισμός του “τριφυλλιού” στη Μαδρίτη συνεχίστηκε με Παππά και Μπουρούση στη δεύτερη περίοδο ενώ η μάχη του Σίνγκλετον με τον Ράντολφ αποκτούσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι “πράσινοι” προσπαθούσαν με όλες τους τις δυνάμεις να μη δώσουν το δικαίωμα στη Ρεάλ να τρέξει, ωστόσο ο Σέρχιο Γιουλ ανέλαβε δράση, ώστε να βγάλει την ομάδα του από την δύσκολη θέση. Η αναμέτρηση πήγαινε σε υψηλό σκορ με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν, όμως το ξέσπασμα του Τρέι Τόμπκινς βοήθησε τους παίκτες του Πάμπλο Λάσο να περάσουν μπροστά την Ρεάλ με 53-49 λίγο πριν από τη λήξη της δεύτερης περιόδου. Παρά την μεγάλη μάχη, η αναμέτρηση πήγαινε μακριά απ' όσα ήθελε ο Παναθηναϊκός αφού οι γηπεδούχοι έκαναν επιμέρους σκορ 32-27 μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους και η ομάδα του "τριφυλλιού" παρότι ακολουθούσε έχοντας πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας αναζητούσε περισσότερη ενέργεια στην άμυνα αφού έμενε στο ματς χάρη στην καλή τους επίθεση που είχε ρυθμό και ισορροπία.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έγινε πάλι σκληρός στην άμυνα, ο Νικ Καλάθης ήταν "μαέστρος" στο παρκέ αλλά δεν μπορούσε να ξεφύγει αφού ο Γιουλ έβαζε τη μπάλα στο καλάθι με όλους τους τρόπους. Με το ματς στην απόλυτη ισορροπία (66-66) στο 28', οι "πράσινοι" έχασαν για λίγο την συγκέντρωσή τους και παρά την καλή άμυνα σε γενικές γραμμές και το σωστό διάβασμα είχαν άστοχες προσπάθειες με καλές προϋποθέσεις, με συνέπεια η Ρεάλ να προηγηθεί με 75-68 στο 31' έπειτα από εύστοχο τρίποντο του Ρούντι Φερνάντεθ.

Οι παίκτες του Πασκουάλ δεν τα παρατούσαν αλλά τα δυσάρεστα νέα ήρθαν στο 33' όταν ο Τζέιμς Γκιστ τραυματίστηκε στον προσαγωγό με αποτέλεσμα να φύγει για τ' αποδυτήρια κι ενώ ο Σίνγκλετον είχε 4 φαουλ. Σε ακόμα ματς οι "πράσινοι" αρνούνταν να παραδοθούν και πήραν προβάδισμα με 79-77 στο 37'. Η συνέχεια ήταν τον ίδιο αμφίρροπη αλλά ο Σέρχιο Γιουλ ήταν καθοριστικός τιμώρησε τα λάθη των "πράσινων" και η Ρέαλ με καλύτερες επιλογές έφτασε την επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 53-50, 72-68, 87-84.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ράντολφ 12 (1), Ντρέιπερ 2, Ρούντι 8 (2), Ντόνσιτς, Ματσιούλις 9 (2), Ρέγιες, Αγιόν 8, Κάρολ 6, Χάντερ 4, Γιούλ 30 (4), Τόμπκινς 8 (2).

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 13 (1), Νίκολς, Ρίβερς 8 (1), Μποχωρίδης, Φώτσης, Παππάς 8 (1), Φελντέιν 19 (6/7 τρίπ.), Γκιστ 8, Μπουρούσης 13 (1 τρίπ., 9 ριμπ.), Καλάθης 15 (2 τρίπ., 4 ριμπ., 9 ασ.).

Διαβάστε εδώ την κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ