ΜΠΑΣΚΕΤ

Επιστολή Πορτέλα για τα 20 χρόνια της ULEB

MD54 MADRID, 21/04/09.- El presidente de la Asociacion de Clubes de Baloncesto (ACB), Eduardo Portela, durante su comparecencia en la subcomisión sobre Deporte Profesional en España del Congreso de los Diputados. EFE/J.J.Guillén
MD54 MADRID, 21/04/09.- El presidente de la Asociacion de Clubes de Baloncesto (ACB), Eduardo Portela, durante su comparecencia en la subcomisión sobre Deporte Profesional en España del Congreso de los Diputados. EFE/J.J.Guillén EFE

Με αφορμή την ίδρυση της ULEB πριν από 20 χρόνια, ο Εδουάρδο Πορτέλα έδωσε στη δημοσιότητα μία απολογιστική ανοικτή επιστολή, κάνοντας μία αναδρομή στην ένωση που άλλαξε το ευρωπαϊκό μπάσκετ

Η ίδρυση της ULEB πριν από 20 χρόνια (25/6/1991) αποτέλεσε μία πρωτοποριακή ενέργεια που βρήκε πολλούς αντίθετους και προκάλεσε διχόνοια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Πάντως, όπως αναφέρει ο ίδιος ο πρόεδρος της ULEB, Εδουάρδο Πορτέλα άξιζε τον κόπο καθώς η ιστορία έδειξε ότι αυτή η έμπνευση ήταν πολύ πετυχημένη.

Στην ανοικτή επιστολή του, ο κ. Πορτέλα αναφέρει μεταξύ άλλων: "Πριν από 20 χρόνια, στις 25 Ιουνίου του 1991 η Ένωση των ευρωπαϊκών λιγκών ιδρύθηκε επίσημα, στο περιθώριο του Ευρωμπάσκετ της Ρώμης. Εκείνη την περίοδο η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία αποτέλεσαν τον κορμό αυτού που είναι σήμερα μετά από δύο δεκαετίες η ULEB που πλέον έχει μέλη της 16 από τις κορυφαίες λίγκες της Ευρώπης.

Ο δρόμος τα τελευταία 20 χρόνια δεν ήταν εύκολος. Υπήρξαν στιγμές που έπρεπε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, αλλά η υποστήριξη της λίγκας μας επιβεβαίωνε πάντα το σκοπό μας. Μέσα σε αυτά τα χρόνια είναι σημαντικό να θυμηθούμε κάποιες σημαντικές στιγμές όπως η διοργάνωση του πρώτου All Star το Νοέμβριο του 1992 στη Μαδρίτη ή τη δημιουργία της Ευωλίγκας το 2000.

Εκείνη την περίοδο, περνώντας τη διαχείριση των ευρωπαϊκών συλλόγων στις εγχώριες λίγκες αποδείξαμε ότι το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι ένας καινοτόμος ηγέτης που δεν φοβάται το μέλλον. Με τον τρόπο αυτό υπήρξε το 2002 η "γέννηση" του ULEB Cup (το σημερινό Eurocup)".

Τέλος, ο Εδουάρδο Πορτέλα θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσοι βοήθησαν την πορεία της ULEB την τελευταία 20ετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ