ΤΟΥΡΚΙΑ

"Η Euroleague απειλεί το ευρωπαϊκό μπάσκετ"

"Η Euroleague απειλεί το ευρωπαϊκό μπάσκετ"

Για πρώτη φορά, εκπρόσωπος της FIBA, ο πρόεδρος της FIBA Europe καταφέρθηκε εναντίον της Euroleague πράγμα που σημαίνει πως ο "πόλεμος" πια είναι επίσημος.

Πριν λίγες ημέρες, το Sport24.gr σας είχε ενημερώσει, επί της απόφασης που έχει πάρει η FIBA να αναλάβει -και άμεσα- τη Euroleague . Σήμερα (27/3), ο πρόεδρος της FIBA Europe, Τουργκάι Ντεμιρέλ έγινε ο πρώτος άνθρωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που αναφέρθηκε επί του θέματος.

Για την ακρίβεια, είπε πως " η Euroleague προσπαθεί να ανταγωνιστεί τις παγκόσμιες και ευρωπαϊκές λίγκες, αλλάζοντας τους κανονισμούς του παιχνιδιού. Η Euroleague θέλει να γίνει η μεγάλη λίγκα της Ευρώπης, σαν το ΝΒΑ, "ακυρώνοντας" όλα τα άλλα πρωταθλήματα. Αυτό δεν είναι καλό, για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Οι εθνικές λίγκες, όπως η γερμανική, η ισπανική, η τουρκική, δεν θα συμφωνήσουν με κάτι τέτοιο και οι οργανισμοί ήδη απορρίπτουν αυτήν την προοπτική.

Η Euroleague θα πρέπει να επιτρέπει στους πρωταθλητές των χωρών, να παίζουν τουλάχιστον στον προκριματικό γύρο. Επίσης, έχει να πληρώσει τη FIBA δυο χρόνια (σ.σ. βάσει της συμφωνίας των δυο πλευρών, η Euroleague πρέπει να δίνει 400.000 ευρώ το χρόνο στη FIBA και δεν τα έχει δώσει, ως αντίδραση στο καλεντάρι που έχει ματς μέσα στη σεζόν). Παρεμπιπτόντως, είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο μήνυσης. Δεν έχει τιμήσει τις δεσμεύσεις της προς τη FIBA Europe. Θέλουν να υποτιμήσουν την εξουσία της FIBA και δεν συμφωνούν με το καλεντάρι που θα ισχύσει από το 2017. Απειλούν το μέλλον του μπάσκετ".

Πηγή: NTVSpor

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ