VTB LEAGUE

Η FIBA απειλεί με αποκλεισμό (από παντού) τη Ρωσία

Η FIBA απειλεί με αποκλεισμό (από παντού) τη Ρωσία

Η FIBA έδωσε τρεις ημέρες στη ρωσική ομοσπονδία, να τακτοποιήσει τα της αναβίωσης της ρωσικής λίγκας. Διαφορετικά, οι ποινές θα είναι βαρύτατες και θα αφορούν τους πάντες.

Την ημέρα που η Κεντρική Επιτροπή της VTB United League προέβη στην επικύρωση του νέου τρόπου διεξαγωγής της διοργάνωσης (μετά την απόσυρση των λιθουανικών και των ουκρανικών ομάδων), η ρωσική ομοσπονδία έλαβε ένα... ραβασάκι από τη FIBA -που έφερε την υπογραφή του γενικού γραμματέα, Πάτρικ Μπάουμαν.

Σε αυτό αναφέρεται ότι η RSE έχει τρεις ημέρες προθεσμία να προχωρήσει στην προκήρυξη της ρωσικής λίγκας, για τη σεζόν 2014-15, event που είχε ενσωματωθεί πέρυσι στη VTB (εξ ου και στο τέλος της σεζόν η ΤΣΣΚΑ πήρε δυο κούπες: μια για την κατάκτηση της VTB και μια, ως πρωταθλήτρια Ρωσίας). Η παγκόσμια ομοσπονδία αμφισβητεί τη νομιμότητα της συμφωνίας περί ενσωμάτωσης και προειδοποίησε πως αν δεν συμβεί αυτό, θα επιβληθούν κυρώσεις του τύπου να αποκλειστούν όλες οι εθνικές ομάδες από τις διοργανώσεις, αλλά και χρηματικά πρόστιμα. Στο ίδιο έγγραφο διαβάζει κανείς ότι το πρόβλημα επιδεινώνεται από το γεγονός ότι κανονισμοί της FIBA έρχονται σε σύγκρουση με αυτούς της Euroleague και του Eurocup.

Ο αθλητικός διευθυντής της ρωσικής ομοσπονδίας, Βίκτορ Μπίκοφ χαρακτήρισε περίεργη την όλη κατάσταση, θυμίζοντας ότι " πριν ένα χρόνο η ρωσική λίγκα υπέγραψε με τη VTB United League, συμφωνία ενσωμάτωσης της μεν, στη δε. Και οι δυο πλευρές συμφώνησαν στο να τηρήσουν τους κανονισμούς της FIBA. Έπειτα προέκυψε το θέμα της Διακήρυξης της FIBA, στην οποία δεν έβαλε την υπογραφή της η ρωσική πλευρά -για κάποιο λόγο. Εάν η VTB United League δεν στείλει έως το μεσημέρι της Δευτέρας (ώρα Ελβετίας) το σχετικό φαξ, οι κυρώσεις θα είναι πολλές. Υπάρχει μια γενικότερη απειλή για το ρωσικό μπάσκετ και χρειαζόμαστε επειγόντως, μια λύση".

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ