ΙΚΑΡΟΣ

Κουμπούρας: "Μία νέα αρχή"

Κουμπούρας: "Μία νέα αρχή"
INTIME SPORTS

Σαν μία νέα αρχή βλέπει ο Φάνης Κουμπούρας τη νίκη του Ικάρου επί του Ηλυσιακού σύμφωνα με τα όσα είπε στο Sport24.gr. Τι είπε ακόμα για τον Μπεκ αλλά και την εμπιστοσύνη της διοίκησης

Ο Φάνης Κουμπούρας μίλησε στο Sport24.gr για την ψυχολογία που απέκτησε ο Ίκαρος μετά τη νίκη του Ικάρου επί του Ηλυσιακού, την ανατροπή του -21 αλλά και το κλίμα στην ομάδα.

Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν με τον πλέον ιδανικό τρόπο για τον Ίκαρο στο παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής κόντρα στον Ηλυσιακό, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη έβρισκαν ρυθμό κι έμειναν ζωντανοί χάρη στα ψυχικά αποθέματα που επέδειξαν στο β' ημίχρονο.

Πάντως, για να γυρίσεις ένα παιχνίδι από το -21, χρειάζεται πέρα από τη θέληση ή το πάθος και ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο και αυτό το έδειξε ο Ίκαρος με τη βοήθεια τόσο του νεοαποκτηθέντα Μπεκ όσο και των παικτών που ενίσχυσαν την προσπάθεια από τον πάγκο, όπως υπογράμμισε ο Φάνης Κουμπούρας.

Φάνη, η δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα σας δίνει ψυχολογία εν όψει της δύσκολης συνέχειας;

"Σίγουρα! Ήμασταν πολύ αγχωμένοι όλο το προηγούμενο διάστημα. Ξέρουμε την δυναμική της ομάδας, δυστυχώς μας έβγαινε το άγχος όλο το προηγούμενο διάστημα στο παιχνίδι μας. Ελπίζω ότι μετά τη νίκη αυτή θα κάνουμε μία νέα αρχή και θα πετύχουμε περισσότερες νίκες στη συνέχεια".

Μετά τη νίκη αυτή θεωρείς ότι ο Ίκαρος μπορεί να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις και να μπει δυναμικά για τα πλέι οφ ή είναι αργά;

"Η αλήθεια είναι ότι ξεκινούσε η σεζόν, ο στόχος δεν ήταν η παραμονή αλλά το κάτι παραπάνω, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να δείχνει σε κάθε παιχνίδι μία καλή εικόνα η ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να αλλάξει η εικόνα. Μακάρι να προλάβουμε και τα πλέι οφ. Είναι δύσκολο αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ακατόρθωτο".

Αλήθεια η νίκη επί του Ηλυσιακού ήταν επιτακτική με δεδομένη και τη νίκη του ΚΑΟΔ;

"Ήταν επιτακτική με βάση τα δικά μας ζητούμενα και όχι τι κάνουν οι άλλες ομάδες στο παρκέ. Θέλαμε τη νίκη για να βελτιώσουμε τη δική μας πορεία. Γιατί έπρεπε να ξεκολλήσουμε επιτέλους και να δείξουμε τι μπορούμε".

Τι συνέβη εκεί στο -21 και τελικά πως γύρισε ο Ίκαρος ένα ματς που έμοιαζε χαμένο;

"Είναι λογικό όταν μία ομάδα έχει καινούρια πρόσωπα να μην είναι απόλυτα προσανατολισμένη στο παιχνίδι της. Εμείς παλέψαμε, δεν τα παρατήσαμε στο -21 και καταφέραμε να ρίξουμε τη διαφορά στους 14 πόντους στο ημίχρονο. Από εκεί και πέρα ανασυνταχθήκαμε στα αποδυτήρια, συζητήσαμε τι έπρεπε να κάνουμε και γνωρίζοντας τις δυνατότητες που έχουμε σαν ομάδα, καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι".

Ποιο πιστεύεις πως ήταν το κλειδί της νίκης;

"Για μένα τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο ήταν το "μυστικό" ας πούμε. Οι Σκορδίλης, Παπαργυρόπουλος, Πολυτάρχου αλλά και οι υπόλοιποι μας έδωσαν έξτρα ενέργεια στο παιχνίδι μας. Μας έδωσαν την ώθηση που χρειαζόμασταν για να πιστέψουμε και πάλι στις δυνάμεις μας και να χτυπήσουμε το ματς".

Και ο Μπεκ πάντως έκανε εξαιρετική δουλειά...

"Βέβαια! Ο Μπεκ ήταν ζεστός από το ξεκίνημα του αγώνα και μας κράτησε ζωντανούς ακόμα και όταν χάναμε με πολλούς πόντους".

Πως είναι το κλίμα στην ομάδα;

"Είναι πολύ καλό και ήταν καλό και στα άσχημα εμπιστοσύνη. Μας στήριξε η διοίκηση και πλέον είναι η ώρα να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας έδειξε και να πάμε ακόμα καλύτερα στη συνέχεια".

TAGS ΙΚΑΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ