ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

Θορν: "Εγώ και ο big brother Λο"

Θορν: "Εγώ και ο big brother Λο"
INTIME SPORTS

Ο Ντουάιτ Θορν το απόγευμα του Σαββάτου με το buzzer beater του υπέγραψε και την νίκη δεύτερη νίκη του Περιστερίου επί του Απόλλωνα Πατρών και μίλησε στο Sport24.gr για την έμπνευσή του, το σουβλάκι και τον ξάδερφό του Έι Σι Λο.

Ο Ντουάιτ Θορν το απόγευμα του Σαββάτου υπέγραψε και την δεύτερη νίκη του Περιστερίου επί του Απόλλωνα Πατρών και μίλησε στο Sport24.gr για το buzzer beater του, τι είπε στα αποδυτήρια στους συμπαίκτες του και το πώς βλέπει την παρουσία του στους "πρίγκιπες της δυτικής όχθης".

Μεταξύ άλλων ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε για το αγαπημένο του ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο που παίζει για τον ίδιο το ότι στην Αθήνα βρίσκεται και ο ξάδερφός του και γκαρντ του Ολυμπιακού Έι Σι Λο.

Ο Θορν φαίνεται πως ήταν γραφτό να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Να ήταν γραφτό της μοίρας του έστω και με κάποιους μήνες καθυστέρηση. Κι αυτό γιατί πέρσι το πρόβλημα της απαγόρευσης μεταγραφών που είχε να αντιμετωπίσει το Μαρούσι δεν του το επέτρεψε.

Λίγες μέρες όμως πριν το τζάμπολ του φετινού πρωταθλήματος υπέγραψε με το Περιστέρι και ήδη έχει φροντίσει να κάνει αισθητή την παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αρχικά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στην ανατροπή επί του Πανελευσινιακού όπου στις λεπτομέρειες δεν είχε αναδειχθεί MVP της αγωνιστεί και μία το Σάββατο στην ανατροπή τη φορά αυτή του Απόλλωνα Πατρών και πάλι στο κλειστό της Κένεντι.

Ο Mr Buzzer Beater του Περιστερίου μίλησε στο Sport24.gr όπου όσον αφορά την νίκη επί του Απόλλωνα Πατρών είπε: " Αισθάνομαι πολύ όμορφα μετά την δεύτερή μας νίκη αλλά και ότι ήμουνα εγώ αυτός που σημείωσα το καλάθι στην τελευταία φάση του αγώνα που μας την έδωσε.

Σε ένα παιχνίδι όπου δεν έφθανε μόνο αυτό αλλά η συνολική απόδοση της ομάδας. Καλά δουλειά έκανε ο Χάινς στα ριμπάουντ αν και στο πρώτο του παιχνίδι ενώ και ο Ουίλιαμς μας έδωσε τις λύσεις που χρειαζόμασταν στο πρώτο ημίχρονο. Την απαιτούμενη ώθηση ώστε στο δεύτερο ημίχρονο να μπορέσουμε να πετύχουμε την αντεπίθεση που θέλαμε με μένα να βάζω το τελευταίο της καλάθι".

Για το ότι και η δεύτερη νίκη του Περιστερίου ήρθε με την δική του συμβολή ο Θορν θυμήθηκε πως: " Είναι αλήθεια ότι όπως και στην πρώτη μας νίκη με τον Πανελευσινιακό και πάλι στην έδρα μας έτσι και τώρα την πετύχαμε με ανατροπή αφού επιστρέψαμε από τα αποδυτήρια. Δεν σου κρύβω στα αποδυτήρια πέρασε από το μυαλό μου σαν να ήμουνα και πάλι εδώ".

Κι όσο για την τελευταία φάση του αγώνα όπου χαρακτηρίστηκε από το δικό του buzzer beater τόνισε: " Είχα την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση για να πάρω πάνω μου το τελευταίο σουτ. Είδα το χρονόμετρο ότι μένανε 3,5΄΄ και πήρα την φάση πάνω. Είπα μέσα μου ξεκίνα, έκανε μία τρίπλα αριστερά και πήρα την προσπάθεια πάνω μου και η μπάλα μπήκε μέσα και κερδίσαμε".

Ο Θορν αποκάλυψε σε εκείνο το σημείο και το πιστεύω του για την νίκη του Περιστερίου με ανατροπή όπως έμελλε να γίνει για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι. " Μετά το δεύτερο δεκάλεπτο στα αποδυτήρια μίλησα στους συμπαίκτες μου μπροστά στον κόουτς και τους είπα ότι μπορούμε να βγούμε και πάλι στο παρκέ και να κερδίσουμε όπως και έγινε".

Για το αν αυτές οι δύο νίκες αποτελούνε την απάντηση του Περιστερίου και των παικτών του σε όσους τους είχανε ξεγραμμένους ο Θορν δήλωσε: " Δεν θα το έλεγα έτσι. Θα έλεγα ότι έχουμε αποδείξει ότι είμαστε μία ομάδα νεαρή, με μικρό δηλαδή μ.ό. ηλικίας, που σε κάθε παιχνίδι βγαίνει στο παρκέ για να δίνει τον καλύτερό του εαυτό ο κάθε παίκτης του. Κοιτάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και μόνο έχοντας σε κάθε θέση τον κατάλληλο παίκτη".

Κι όσο για τον δικό του ρόλο σημείωσε: " Είμαι στο Περιστέρι για να κάνω ότι μου ζητήσει ο κόουτς και μόνο. Αν μου ζητήσει να παίξω πλέι μέικερ θα το κάνω όπως και αν είναι να παίξω ως σούτινγκ γκαρντ και να πάρω περισσότερες προσπάθειες επίσης θα το κάνω για να δώσω λύσεις στο σκοράρισμα", με στόχο του Περιστερίου: « Να απολαύσουμε το μπάσκετ και να πετύχουμε μέσα από αυτό την παραμονή μας στην κατηγορία που είναι και ο βασικός μας στόχος». Με προσωπικό; " Την στιγμή αυτή αυτό που με ενδιαφέρει είναι το Περιστέρι και τίποτα άλλο και το πώς θα το βοηθήσω να πετύχει τον στόχο του".

Για το αν ήταν γραφτό του να μείνει στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από το ότι δεν μπόρεσε τελικά την περσινή χρονιά να αγωνιστεί στο Μαρούσι σχολίασε: " Όπως φαίνεται ήταν της μοίρας μου να παίξω στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πρόκειται για ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και από τα κορυφαία της Ευρώπης παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα ταλαιπωρείται από την οικονομική κρίση".

Ο Θορν δεν αρνήθηκε να τοποθετηθεί και επί προσωπικού λέγοντας πως το αγαπημένο του ελληνικό φαγητό είναι: « Αυτό που μου αρέσει ειλικρινά είναι το σουβλάκι κοτόπουλο», ενώ το τι σημαίνει για τον ίδιο ότι είναι ξάδερφος του Έι Σι Λο σημείωσε: « Με στηρίζει και δεν τον βλέπω απλώς ως ξάδερφο αλλά ως big brother (σ.σ. μεγάλο αδερφό μου).

Είμαστε πολύ δεμένοι και ακόμη περισσότερο αυτό το διάστημα όπου λείπει και η κοπέλα μου στις ΗΠΑ. Το έδειξε εξάλλου που ήρθε και με είδε στην νίκη μας επί του Απόλλωνα Πατρών», ενώ για το αν περιμένει τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό όπου θα τεθούνε αντιμέτωποι μέσα από την απάντησή του θυμήθηκε κιόλας: " Θα είναι πολύ όμορφο συναίσθημα αφού θα συμβεί για δεύτερη φορά. Από τότε που ήμασταν στο κολέγιο. Εγώ στο Κολοράντο και εκείνος στο Τέξας όπου μας είχανε κερδίσει".

TAGS ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ