ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το χρονικό της επιστροφής του Μπατίστ στον Παναθηναϊκό

Το χρονικό της επιστροφής του Μπατίστ στον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr σας θυμίζει πως ο Μάικ Μπατίστ αποχώρησε την περασμένη σεζόν με προορισμό τη Φενέρμπαχτσε και τι μεσολάβησε για να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό (vids)

Στις 7 Ιουλίου του 2012 μια τουρκική ιστοσελίδα (basketdergisi.com) θα ενημέρωνε το κοινό της (και μέσω αυτού που λέγεται Twitter, λίγα λεπτά αργότερα θα ενημερώνονταν οι πάντες), πως ο Μάικ Μπατίστ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Φενέρμπαχτσε.

Το μήνα που είχε προηγηθεί, ο Παναθηναϊκός είχε αποσυντεθεί στα εξ ων συνετέθη. Την έξοδο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς (11/6) διαδέχθηκε ο... περονόσπορος και ο νέος διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος καλείτο να δημιουργήσει εκ του μηδενός (για την ακρίβεια, με μόνο παίκτη στο ρόστερ, τον Δημήτρη Διαμαντίδη), μια κατάσταση που θα ήταν αντάξια του ονόματος και της ιστορίας των «πρασίνων» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Και όλα αυτά, με μπάτζετ που δεν θύμιζε σε τίποτα αυτά των προηγούμενων ετών, με το όλο θέμα να γίνεται ακόμα πιο σύνθετο, αν προσθέσει κάποιος τις αμφιβολίες που είχαν οι παίκτες στους οποίους απευθυνόταν ο ΠΑΟ, ως προς το τι θα δημιουργείτο τελικά. Αρκετοί ήταν εκείνοι που αποφάσισαν να μην πάρουν το ρίσκο, άλλοι το πήραν και ω γέγονε γέγονε.

Οι ρόλοι που αντεστράφησαν

Στις 7 Αυγούστου του 2013, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την επιστροφή του Μπατίστ «στο σπίτι μου», κατά του ιδίου το ρηθέν. Αυτή τη φορά δεν ήταν το αφεντικό της «πράσινης» ΚΑΕ που ήταν στα... σκοινιά. Ηταν ο Αμερικανός εκείνος που είχε βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, προερχόμενος από την -ίσως- χειρότερη σεζόν της, στη Φενέρμπαχτσε (που του έδωσε μεν, πολλά λεφτά, αλλά πέραν τούτου ουδέν). Ο Γιαννακόπουλος θα μπορούσε να έχει εστιάσει στην περυσινή εγκατάλειψη του κτιρίου και να προτάξει τον εγωισμό του -αφού πια ήταν εκείνος σε θέση ισχύος. Προτίμησε να προτάξει αυτό που πάντα κάνει τη διαφορά («πάνω απ' όλα και από όλους είναι η ομάδα») και να τιμήσει με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο, όσα είχε προσφέρει ο Μπατίστ επί οκταετίας στους «πράσινους» (μεταξύ αυτών δυο τριπλ κράουν) και στην αγάπη που του έδειξε ο κόσμος, όταν στις 7 Δεκεμβρίου του 2012, η Φενέρ επισκέφτηκε το ΟΑΚΑ. Τότε ήταν που ο «Μιχαλάκης» είχε προειδοποιήσει το λαό των «πρασίνων» πως οι δρόμοι τους θα ξανασυναντηθούν. Και όπως πάντα, έκανε ό,τι μπορούσε για να τηρήσει την υπόσχεση του.

Το χρονικό της επιστροφής

Η περασμένη αγωνιστική σεζόν, θα μπορούσε να είναι και η τελευταία του Μπατίστ στην ενεργό δράση. Αν όλα πήγαιναν καλά. Δεν πήγαν. Για αυτό και όταν τελείωσε η χρονιά και επέστρεψε στο σπίτι του, στο Λονγκ Μπιτς, εν αντιθέσει με άλλα καλοκαίρια δεν άπλωσε τις αρίδες του, μηδέ έκανε... διαστημικές διακοπές.

Ξεκούρασε το σώμα του όσο χρειάστηκε, πριν γυρίσει στα παρκέ και στις αίθουσες με τα βάρη, αποφασισμένος να αποδείξει (κατ' αρχάς τον εαυτό του και μετά τον Παναθηναϊκό -καθώς εκεί ήθελε να γυρίσει) πως μπορεί να σταθεί στο ύψιστο επίπεδο. Πριν δυο εβδομάδες, έκανε την πρώτη προσέγγιση, με τους διοικούντες την ΚΑΕ να του διευκρινίζουν ότι αυτές θα μπορούσαν να έχουν αίσιο τέλος, αν δεν περνούσε το όλο θέμα μέσω του εκπροσώπου του, στην Ελλάδα.

Η επιθυμία του ήταν τέτοια, που συμφώνησε, τις διαπραγματεύσεις ανέλαβε ο Αμερικανός εκπρόσωπος του και δεν χρειάστηκαν παρά λίγα λεπτά για να «κλείσει» η συμφωνία. Βλέπετε, ο Μπατίστ ξεκαθάρισε ευθύς εξ αρχής ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα λεφτά. Αυτά παρεμπιπτόντως, θα πλησιάσουν τις 250.000 ευρώ, για συμβόλαιο ενός έτους. Που επί της ουσίας, θα του δώσει τη δυνατότητα να κλείσει μια μοναδική καριέρα όπως τις αξίζει. Θα κάνει ό,τι μπορεί για αυτό...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ