ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ανακοινώθηκε η επιστροφή του Μπατίστ!

Ανακοινώθηκε η επιστροφή του Μπατίστ!
INTIME SPORTS

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την επιστροφή του Μάικ Μπατίστ στο "τριφύλλι". "Πουθενά δεν είναι σαν στο σπίτι σου", δήλωσε ο Αμερικανός. "Ο εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο", σημείωσε με νόημα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Είναι πλέον και επίσημο. Ο Μάικ Μπατίστ ένα χρόνο μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό γυρίζει... σπίτι του όπως δήλωσε ο ίδιος στην επίσημη ιστοσελίδα της "πράσινης" ΚΑΕ.

Μπορεί να είχαν τελειώσει οι μεταγραφές, όπως είχε τονίσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αλλά "ο εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο". Αυτό υπογράμμισε ο ίδιος για τη συμφωνία με τον 36χρονο Αμερικανό.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της "πράσινης" ΚΑΕ:

''Ένας παίκτης που έγραψε ιστορία με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, επιστρέφει στο "τριφύλλι". Ο Μάικ Μπατίστ κλείνει την παρένθεση που άνοιξε πέρυσι το καλοκαίρι και φέτος θα φορά και πάλι τα πράσινα.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, τόνισε: "Καλωσορίζουμε στον Παναθηναϊκό έναν δικό μας άνθρωπο που ουσιαστικά δεν έλειψε ποτέ από την ομάδα. Άλλωστε, είμαστε βέβαιοι ότι αν ο τέως -πλέον- μάνατζέρ του τον είχε ενημερώσει πέρυσι για την πρότασή μας, ο Μάικ δεν θα είχε φύγει ποτέ. Προ ημερών είχαμε πει ότι κλείσαμε το ρόστερ, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο".

Ο Μάικ Μπατίστ βρίσκεται στις ΗΠΑ και η χαρά του για την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό ήταν δύσκολο να κρυφτεί ακόμη και μέσω... τηλεφώνου: "Είναι αυτό που ήθελα! Μόλις έκλεισε η περσινή αγωνιστική περίοδος σκέφτηκα τι ήταν αυτό που ήθελα περισσότερο, τι ήθελα να κάνω, τι φανέλα θα ήθελα να φοράω όταν αποσυρθώ από την ενεργό δράση, καθώς η καριέρα μου φτάνει στο τέλος της. Δεν ήθελα να ακούσω τίποτα άλλο και για καμία άλλη ομάδα. Ήθελα να γυρίσω στην Αθήνα, στον Παναθηναϊκό. Για μένα ήταν τελειωμένη υπόθεση όταν είδα ότι υπάρχει το ενδιαφέρον και από την πλευρά της ομάδας. Με το "καλημέρα" δώσαμε τα χέρια. Και απλά είμαι χαρούμενος που η πόρτα του Παναθηναϊκού ήταν ανοιχτή για μένα. Δεν είναι πάντα εύκολο να μπορέσεις να επιστρέψεις. Ο Παναθηναϊκός, η Αθήνα είναι το σπίτι μου και επιστρέφω σε αυτό. Είμαι πραγματικά πολύ,πολύ χαρούμενος και ευγνώμων! Ανυπομονώ να γυρίσω!"

Ο Μπατίστ παραδέχεται πως η υποδοχή από τον κόσμο και την ομάδα όταν αγωνίστηκε στο ΟΑΚΑ με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και ως αντίπαλος, έπαιξε το ρόλο της: "Ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Ήξερα ότι θα είναι ένα ιδιαίτερο και συναισθηματικά φορτισμένο παιχνίδι. Ήταν ένα δύσκολο διήμερο. Ήμουν χαρούμενος που έπαιξα μπροστά στον κόσμο που μου έδωσε τόση αγάπη, αλλά πιστεύω ότι ξέρουν όλοι ότι κι εγώ έδωσα αγάπη από την πλευρά μου όλα αυτά τα χρόνια. Το να δω τα συναισθήματα αυτά όλων όμως, ερχόμενος ως αντίπαλος ήταν πραγματικά πολύ συγκινητικό. Το χειμώνα παραλίγο να επιστρέψω, αλλά τελικά η ομάδα μου δεν μου επέτρεψε τελικά να φύγω και έπρεπε να τιμήσω το συμβόλαιό μου. Δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή όμως. Σημασία έχει τώρα ότι επιστρέφω στο σπίτι και δεν υπάρχει πουθενά σαν το σπίτι!"

Η προηγούμενη αγωνιστική περίοδος ήταν δύσκολο για τον Μπατίστ και δεν έδειξε αυτά που είχαμε συνηθίσει να τον βλέπουμε να κάνει στο παρκέ. Τώρα όμως είναι έτοιμος να δείξει και πάλι τον πραγματικό Μάικ και τη δική του ξεχωριστή νοοτροπία: "Ναι... Σίγουρα η χρονιά ήταν διαφορετική για μένα. Δεν βρήκαμε ουσιαστικά τη χημεία μας και τους ρόλους μας ως ομάδα. Δεν θέλω όμως να επιστρέψω σε αυτό. Προτιμώ να κοιτάξω μπροστά. Ξέρω ότι θα βρεθώ σε μια ομάδα και ανάμεσα σε ανθρώπους που με εμπιστεύονται! Και αυτό μόνο γεννά ευθύνες για μένα, αλλά είμαι έτοιμος γι' αυτό. Όταν παίζεις με ένα φίλο σαν τον Μήτσο, με έναν παίκτη σαν τον Διαμαντίδη που πάντα κάνει τους άλλους γύρω τους καλύτερους νιώθεις σίγουρος ότι θα σε βοηθήσει να ταιριάξει αμέσως. Αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να είναι επιτυχημένος όπως ήταν και είναι πάντα. Παραδέχομαι ότι έχω μια νευρικότητα, με την καλή έννοια, και ανυπομονώ να αρχίσω τη δουλειά. Ξέρω ότι θα πρέπει να δουλέψω σκληρά και θα είμαι εκεί για να βοηθήσω όπως μπορώ. Αν πρέπει να κάτσω στον πάγκο θα κάτσω, αν χρειαστεί να παίξω όσο και όποτε πει ο προπονητής θα παίξω, αν χρειαστεί να μιλήσω στα αποδυτήρια θα το κάνω... Ότι χρειαστεί η ομάδα! Ανυπομονώ να γυρίσω σπίτι!"

Ποιος είναι

Ο Μάικ Μπατίστ (2.04, σέντερ) γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1977 στις ΗΠΑ. Έπαιξε μπάσκετ γυμνάσιο Wilson στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια και στη συνέχεια φοίτησε και συνέχισε να αγωνίζεται στο Long Beach College (1995-96) και στο Arizona State University (1996-99). Στη συνέχεια έκανε το ταξίδι στην Ευρώπη για τη Σαρλερουά (2000-01), ακολούθησε η Μπιέλα στην Ιταλία και την περίοδο 2002-03 υπέγραψε στους Μέμφις Γκρίζλις. Στην Ελλάδα έφτασε για τον Παναθηναϊκό το 2003 και παρέμεινε πράσινος ως το 2012. Πέρυσι αγωνίστηκε στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα το 2007, το 2009 και το 2011 με τον Παναθηναϊκό. Την περίοδο 2010-11 ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας της Ευρωλίγκας και την αμέσως επόμενη χρονιά της καλύτερης δεκάδας. Κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας οχτώ φορές (2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011) και το κύπελλο Ελλάδας έξι φορές (2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2012). Πέρυσι κατέκτησε το Κύπελλο Τουρκίας με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.''

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ