ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι θανατηφόρες ατάκες του Ομπράντοβιτς!

Οι θανατηφόρες ατάκες του Ομπράντοβιτς!
INTIME SPORTS

Πέρα από τους τίτλους και τα ρεκόρ, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει χιούμορ και πολλές φορές το δείχνει μέσω των δηλώσεων του. Διαβάστε ατάκες του Ζοτς που έμειναν στην ιστορία και ετοιμαστείτε για νέες στη Live συζήτηση με τους αναγνώστες του Sport24.gr (6/3, 13:00) videos

Το Sport24.gr σας θυμίζει θανατηφόρες ατάκες του Ομπράντοβιτς που έμειναν στην ιστορία. Ο Σέρβος προπονητής εκτός από καλός προπονητής είναι κι ένας έξυπνος άνθρωπος.

Κι όταν του δίνεται η ευκαιρία το αποδεικνύει. Οι ατάκες του είναι έξυπνες, άμεσες και πάνω απ'όλα αυθόρμητες... Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς άλλες φορές με το χαμόγελο κι άλλες με την οργή ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του, έχει καταφέρει να δώσει πολλούς τίτλους στου δημοσιογράφους όλα αυτά τα χρόνια.

Άλλωστε είναι ένας άνθρωπος που δεν βαριέσαι να ακούς στις αμέτρητες συνεντεύξεις Τύπου που έχει λάβει μέρος όλα αυτά τα χρόνια, όντας στο τιμόνι του Παναθηναϊκού.

Στο πάνελ με Ετόρε Μεσίνα παραμονές του μεγάλου τελικού του Βερολίνου το 2009 και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αφού ακούει από συνάδελφο που λέει ότι η κυρία Μεσίνα, τον θεωρεί καλύτερο κόουτς από τον άνδρα της θυμάται το παρατσούκλι που του είχαν κολλήσει στο ξεκίνημα της καριέρας του...

"Χε, χε. Μα δεν θυμάστε ποιο ήταν το πρώτο παρατσούκλι που μου βγάλατε πριν από δέκα χρόνια; Γκαστόνε

!", είπε με σατανικό χιούμορ προσθέτοντας: "Ξέρετε ότι δεν μου αρέσει. Πρέπει να μου βγάλετε άλλο".

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, έγινε ερώτηση για τον Θοδωρή Παπαλουκά κι αν θα τον ήθελε στον Παναθηναϊκό: "Θα τον ήθελα, γιατί ειναι εξαιρετικός, αλλά θα έπρεπε να βγάλω κάποιον από τους παίκτες μου. Κι αν διάλεγα...τον Σισκάουσκας, σίγουρα θα μου λέγατε ότι είμαι τρελός. Αφήστε τον Τεό να απολαύσει τη νέα καριέρα του στον Ολυμπιακό και εμάς να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση ενός τελικού κι ενός ακόμη τροπαίου".

Το ξέσπασμα στα ελληνικά

3) Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2011 (21/11), ο Παναθηναϊκός νίκησε με την ψυχή στο στόμα την Μπάμπεργκ και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε και ελληνικά σε ερώτηση τι φταίει!

"Δεν ξέρω πραγματικά ρε φίλε τι θέμα είναι. Δεν ξέρω τι φταίει", ξέσπασε ο Ομπράντοβιτς στα ελληνικά και συνέχισε: "Κάθε μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ προσπαθώ να τους ξυπνήσω. Πιστέψτε με δεν ξέρω πραγματικά. Είναι απλό, παίρνεις την μπάλα και τη βάζεις στη μπάλα".

"Αύριο τους έδωσα ρεπό!"

Το 2007 στην Αθήνα ο Παναθηναϊκός έφτασε στην κατάκτηση της 4ης Ευρωλίγκας και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ερωτήθηκε ποιο είναι το κίνητρό του μετά από 6 συνολικά ευρωπαϊκά... "Η αυριανή προπόνηση! 'Η μάλλον η μεθαυριανή, επειδή για αύριο τους έδωσα ρεπό!", ήταν η αφοπλιστική του απάντηση που προκάλεσε το γέλιο των παρεβρισκομένων.

"Για κουνήστε το κεφάλι σας"

Ο Παναθηναϊκός νικάει δύσκολα το Περιστέρι και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς καλεί τους παίκτες του να κουνήσουν το κεφάλι τους για να δουν αν έχει κάτι μεσα...

"Δεν μπορώ να καταλάβω κάποιους παίκτες που δεν έχουν πάει ποτέ σε Final-4 κι αν θα έχουν άλλη ευκαιρία. Πρέπει να κουνήσουν λίγο το κεφάλι τους να δουν αν έχει κάτι μέσα. Κάποιος έχει, κάποιος δεν έχει", είπε μεταξύ άλλων και κατέληξε: "Δύσκολο να είναι κανείς τόσο πολύ αδιάφορος". Στις 30 Απριλίου του 2011 έγινε το συγκεκριμένο περιστατικό, λίγες μέρες δηλαδή πριν το Final-4 της Βαρκελώνης.

"Έίμαι χαρούμενος που έχω το Διαμαντίδη!"

"Έχω τον Διαμαντίδη. Δεν φοβάμαι, κανέναν αντίπαλο". Κι αυτή η ατάκα ανήκει στον Ομπράντοβιτς... Πριν τον περσινό ημιτελικό της Βαρκελώνης κόντρα στη Σιένα κι ενώ καθόταν σε πάνελ μαζί με τους Διαμαντίδη, Πιανιτζάνι και Καουκένας είπε:

"Το μπάσκετ είναι παιχνίδι πρώτα από όλα των παικτών. Αυτοί είναι πιο σημαντικοί. Και είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που έχω αυτόν τον τύπο δίπλα μου στην ομάδα. Είναι ηγέτης, αρχηγός και ξέρει τι πρέπει να κάνει για να βρεθεί στον τελικό για μια ακόμη φορά".

"Θα χαρώ να παίξουμε χωρίς κόσμο"

Τον Οκτώβριο του 2011 άφησε άπαντες με το στόμα ανοικτό, καλώντας το ΑΣΕΑΔ να μην μειώσει την ποινή του Παναθηναϊκού, προκειμένου να παραδειγματιστούν κάποιοι: "Θα χαρώ να παίξουμε χωρίς οπαδούς με τον Ολυμπιακό. Αυτό θέλω. Ίσως τότε να καταλάβει κάποιος μ... τι μας έκανε”.

" Το όνομά μου είναι Ζέλικο Ομπράντοβιτς"

Τον Ιανουάριο του 2009 ο Παναθηναϊκός νίκησε με 22 πόντους διαφορά την Πρόκομ αλλά το ξέσπασμα του Ομπράντοβιτς που ακολούθησε ήταν επικό: "Ντρέπομαι για τον τρόπο που παίξαμε στην αρχή. Κάποιοι προσπάθησαν και κάποιοι ήταν εκτός κλίματος.

Κάποιοι παίκτες λειτουργούν όπως εγώ, κάποιοι άλλοι δεν αξίζουν να φορούν τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Δεν μου αρκεί να μου λένε ότι έχω δίκιο. Δίκιο θα έχω να μην τον βάλω να παίξει ούτε ένα δευτερόλεπτο στο επόμενο ματς. Αυτό το ματς είναι για 50 πόντους, όχι για 22. Πώς θα πάει αυτός ο Παναθηναϊκός στο F4; Ούτε γι' αστείο.

Φιλε (σ.σ. απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο που του έκανε ερώτηση), το όνομά μου είναι Ζέλικο Ομπράντοβιτς και δίπλα μου κάθεται ο Δημήτρης Ιτούδης. Θα κάνουμε τα πάντα για να βρούμε τη λύση. Είμαστε πολεμιστές και με στρατιώτες θα πάμε μέχρι τέλους. Μπορεί να χάσουμε, αλλά θα πολεμήσουμε με όσους θέλουν να πολεμήσουν".

"Αν δεν αρχίσουν να σέβονται τον εαυτό τους"

Στην Κυψέλη, το Νοέμβριο του 2008 ο Παναθηναϊκός έχασε από τον Πανελλήνιο και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ποιος είδε τον Ομπράντοβιτς και δεν τον φοβήθηκε... "Αν οι παίκτες δεν αρχίσουν να σέβονται τον εαυτό τους, τότε ούτε σε έξι μήνες ούτε σε έξι χρόνια δεν θα έχουμε αυτό που θέλουμε. Πρέπει να το καταλάβουν αυτό", είπε μεταξύ άλλων κι ενώ έμεινε για 40 λεπτά στα αποδυτήρια, φωνάζοντας σε έξαλλη κατάσταση.

"Συγχαρητήρια σε... όλους"

Μετά την κατάκτηση της 6ης Ευρωλίγκας ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κλήθηκε να πει μία μικρή φράση στα ελληνικά και είπε αυθόρμητα "Συγχαρητήρια... όλους". Το καλύτερο από όλα πάντως ήταν ότι χαμόγελο της επιτυχίας ήταν καρφωμένο στα χείλη του.

"Ελάτε να επιτεθούμε στον Μπατίστ"

Η αντιαθλητική ενέργεια του Μάικ Μπατίστ να πατήσει τον Σάσο Όζμπολτ στο κεφάλι τον Δεκέμβριο του 2010, σχολιάστηκε και από τον Ομπράντοβιτς που ήταν απολαυστικός για μία ακόμα φορά. " Όλοι αρέσκονται να θυμούνται κάτι κακό, και να μην θυμούνται τα καλά. Δεν είναι καλό να μιλήσουμε πάλι γι' αυτό. Αλλά είναι φυσιολογικό. Γιατί τα άσχημα νέα, είναι άσχημα νέα. Είπε ότι ζήτησε "συγγνώμη", ότι απολογήθηκε κι οι κακές ειδήσεις πουλάνε.

Άντε, ο Μάικ Μπατίστ είναι μ…ς. Ας επιτεθούμε στον Μάικ, που δέκα χρόνια είναι άψογος. Είναι κάτι που έγινε, μίλησε με τον παίκτη, ζήτησε "συγγνώμη", τέλος αυτή η ιστορία, ας μιλήσουμε για μπάσκετ".

Live με τον Ομπράντοβιτς στο Sport24.gr

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και ο Δημήτρης Ιτούδης δίνουν ραντεβού με τους αναγνώστες του Sport24.gr για την Τρίτη, 13:00 το μεσημέρι. Ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης και ο άμεσος συνεργάτης του στον πάγκο του Παναθηναϊκού θα μιλήσουν LIVE με τους αναγνώστες του Sport24.gr, απαντώντας στις δικές σας ερωτήσεις, σε μια ακόμη πρωτοποριακή online συζήτηση με τα σημαντικότερα πρόσωπα του ελληνικού αθλητισμού. Θα σας περιμένουν 13.00 την Τρίτη ΕΔΩ

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ