ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού με τον Ερυθρό Αστέρα

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / CRVENA ZVEZDA - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / CRVENA ZVEZDA - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Γκάμπριελ και Τζέιμς το πάλεψαν, όμως ο Παναθηναϊκός "πόνεσε" από τους "δικούς του" παίκτες στο Βελιγράδι. Το EuroLeague Greece σχολιάζει την εμφάνιση των πρασίνων.

Το πάλεψε όσο μπορούσε, πήγε το ματς στα μέτρα του μετά το απογοητευτικό 16-0 στο ξεκίνημα, όμως στο τέλος ο Παναθηναϊκός γκρέμισε όσα έχτισε με κόπο και ηττήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα ( 72-66 ) στην κατάμεστη Χάλα Πιονίρ του Βελιγραδίου. Οι πράσινοι είχαν δυο πρόσωπα, ένα πολύ κακό, ένα αρκετά θετικό, μα το αποτέλεσμα μετράει και στο τέλος της βραδιάς δεν μπορούν να αισθάνονται ευχαριστημένοι από την προσπάθειά τους. Ακόμη κι έτσι, παραμένουν στην τροχιά μιας θέσης στην πρώτη τετράδα που θα δώσει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της διοργάνωσης. Το EuroLeague Greece σχολιάζει την εμφάνιση των 12 παικτών που χρησιμοποίησε απόψε ο Τσάβι Πασκουάλ.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (βασικός, 5 πόντοι, 2/7 σουτ, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 28 λεπτά)

Ανύπαρκτος στην πρώτη περίοδο, η στατιστική του έγραψε μόλις ένα άστοχο τρίποντο και ένα φάουλ σε δέκα λεπτά. Έμεινε όμως στο ματς και στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου σκόραρε πίσω από τα 6μ.75. Ηταν το μοναδικό του καλάθι στο πρώτο μέρος, στο οποίο δεν πήρε ριμπάουντ, δεν έδωσε ασίστ, δεν έκανε τίποτα περισσότερο στα 13 λεπτά που έμεινε στο παρκέ. Στο τρίτο δεκάλεπτο έκανε καλύτερη δουλειά στα ριμπάουντ δεν βρήκε σκορ, αλλά στο 32 έγραψε με τρομερή προσπάθεια για το 59-61. Δυο λεπτά πριν το φινάλε προσπάθησε να "χτυπήσει" στα πόδια τον Κούζμιτς, έκανε λάθος και στην επόμενη φάση είδε τον Σέρβο να γράφει το 68-63 σαν σε προπόνηση. Έκανε μία από τις ελάχιστες άσχημες φετινές του εμφανίσεις, είχε μείνει άποντος σε 23 λεπτά και στο πρώτο ματς με τους Σέρβους στο ΟΑΚΑ. Δεν του ταιριάζει ο συγκεκριμένος αντίπαλος.

2. ΝΤΕΜΕΤΡΙΣ ΝΙΚΟΛΣ (0 πόντοι, 0/1 δίποντο, 1 ριμπάουντ σε 2 λεπτά)

Δυο λεπτά στο πρώτο μέρος, ένα άστοχο σουτ και ένα αμυντικό ριμπάουντ. Δεν τον ξαναείδαμε μέχρι το τέλος του αγώνα. Ξεκάθαρα εκτός rotation, ξεκάθαρα εκτός πλάνων του Τσάβι Πασκουάλ που θέλει από εκείνον ένα-δυο σουτ, αλλά δεν τα παίρνει εδώ και πολύ καιρό.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ (12 πόντοι, 3/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ σε 29 λεπτά)

Μπήκε στο ματς στο τέταρτο λεπτό, με το σκορ στο 13-0, σκόραρε τρίποντο για το 16-6 στο έβδομο λεπτό και βοήθησε τον Παναθηναϊκό να "επιβιώσει" σε μια "αρένα" με λιοντάρια. Δεν βγήκε μέχρι το ημίχρονο, δεν έκανε πολλά στην επίθεση, αλλά ήταν εξαιρετικός στο πίσω μέρος του γηπέδου. Ξεκίνησε πεισμωμένος το τρίτο δεκάλεπτο και προτίμησε να πλησιάσει περισσότερο το καλάθι, ήταν για άλλο ένα βράδυ συνεπής και αξιόπιστος και στις δυο πλευρές του παρκέ.

5. ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ (19 πόντοι, 5/8 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 3/4 βολές, 3 ασίστ σε 29 λεπτά)

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / CRVENA ZVEZDA - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / CRVENA ZVEZDA - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Πάτησε κι αυτός παρκέ την ίδια στιγμή με τον Ρίβερς, πολύ νωρίς στο παιχνίδι όταν όλα έδειχναν "μαύρα" για τον Παναθηναϊκό. Έβαλε τους πρώτους πόντους των πράσινων στο έκτο λεπτό (16-3!), πέτυχε σημαντικό τρίποντο για να μαζέψει τη διαφορά στο καλάθι (33-31) και δεν βγήκε από το ματς μέχρι το ημίχρονο, όπως και ο Ρίβερς. Στο φινάλε της τρίτης περιόδου πάτησε το γκάζι, έβαλε τέσσερις σερί πόντους και έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (55-56). Συνολικά ήταν ο μοναδικός μαζί με τον Γκάμπριελ που άντεξε στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα της Χάλα Πιονίρ και παρά το γεγονός ότι πήρε κάμποσες "τραβηγμένες" προσπάθειες, ήταν αυτός που έδινε το στοιχείο του... αιφνιδιασμού απέναντι στην άμυνα του Ερυθρού Αστέρα.

9. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ (2 αμυντικά ριμπάουντ σε 6 λεπτά)

Έπαιξε έξι λεπτά στην τέταρτη περίοδο, δεν πήρε σουτ, μάζεψε 2 ριμπάουντ και δεν έκανε κάτι άλλο. Ο Πασκουάλ χρειαζόταν το περιφερειακό του σουτ, μα οι συμπαίκτες του δεν τον είδαν ποτέ.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (2 πόντοι, 1/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα, 3 ασίστ σε 15 λεπτά)

Περιμέναμε καλό ματς από τον Έλληνα γκαρντ στη Χάλα Πιονίρ. Δεν σκόραρε στο πρώτο μέρος, μα έδωσε τρεις ασίστ, επίδοση με ιδιαίτερη σημασία για τα λεπτά του στο rotation του Πασκουάλ. Γι' αυτό κι ο Καταλανός coach τον ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος, με τον Παππά να πιέζει στην επίθεση, αλλά να μην του "βγαίνει" το παιχνίδι και τελικά να βλέπει την τελευταία μιάμιση περίοδο από τον πάγκο.

12. ΤΖΕΙΜΣ ΦΕΛΝΤΕΙΝ (βασικός, 0 πόντοι, 0/3 σουτ ε 11 λεπτά)

Αν και ήταν πενταδάτος, έμεινε στο παρκέ μόλις τρία λεπτά για να αστοχήσει σε ένα δίποντο, ένα τρίποντο και να αντικατασταθεί. Γύρισε στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, όταν ο Πασκουάλ επέλεξε να τον δοκιμάσει ξανά μετά από πολλή ώρα, αλλά ήταν σε... άλλο γήπεδο. Συνεχίζει να απογοητεύει και να χάνει λεπτά στο rotation.

15. ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ (βασικός, 0 πόντοι, 1 λάθος σε 3 λεπτά)

Πενταδάτος αντί του απογοητευτικού στα τελευταία παιχνίδια Τζεντίλε, ο "Μπίλι" δεν μπήκε καλά στο ματς, είχε ένα άστοχο lay-up, μια κακή άμυνα στον Μίτροβιτς και ένα φάουλ στο τέλος της επίθεσης στον Σιμόνοβιτς. Αντικαταστάθηκε στο τρίτο λεπτό. Δεν ξαναμπήκε στο ματς. Από τα 24 λεπτά στα πρώτα 19 παιχνίδια, στη βασική πεντάδα για τρία λεπτά και στον πάγκο για τα υπόλοιπα 37...

21. ΚΕΝΙ ΓΚΡΑΜΠΡΙΕΛ (βασικός, 23 πόντοι, 3/5 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 27 λεπτά)

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / CRVENA ZVEZDA - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / CRVENA ZVEZDA - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Κακό ξεκίνημα, έκανε και αντιαθλητικό φάουλ στο πέμπτο λεπτό με το σκορ στο 13-0. Ανέβηκε όμως γρήγορα και ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού. Σκόραρε τους πρώτους του πόντους με κάρφωμα για το 16-8 και έβαλε και τρίποντο από τη δεξιά γωνία για το 18-11 πριν βάλει και δεύτερο στην επόμενη φάση για το 18-14! Ο Πασκουάλ τον άφησε στο ματς, ο Αμερικανός έφτασε τους 12 πόντους σε μόλις εννέα λεπτά συμμετοχής και έβαλε και νέο τρίποντο στο 23' για να ισοφαρίσει στο 42-42. Ήταν ασταμάτητος, έβαλε και τέταρτο τρίποντο σε ισάριθμες προσπάθειες για το 48-47, έβαλε και πέμπτο για το 50-50 αλλά στη συνέχεια εξαφανίστηκε αφού πήρε δυο... heat-check σουτ που βρήκαν σίδερο. Συνολικά, ήταν εξαιρετικός.

25. ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ ΤΖΕΝΤΙΛΕ 0 πόντοι, 0/2 δίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ σε 11 λεπτά)

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / CRVENA ZVEZDA - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / CRVENA ZVEZDA - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Βρέθηκε εκτός βασικής πεντάδας, όμως όταν μπήκε στο παιχνίδι έδωσε τις δυο ασίστ για τα τρίποντα του Κένι Γκάμπριελ από τη δεξιά γωνία και πήρε και τρία γρήγορα αμυντικά ριμπάουντ. Σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού έκανε καλή δουλειά, κυνήγησε δεύτερες προσπάθειες, αλλά στον δημιουργικό τομέα ήταν αποκαρδιωτικός και γι' αυτόν τον λόγο είδε όλη την τέταρτη περίοδο από τον πάγκο

29. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ (βασικός, 3 πόντοι, 0/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 16 λεπτά)

Πενταδάτος ξανά, αλλά παρασύρθηκε κι αυτός από το τραγικό ξεκίνημα της ομάδας του. Γύρισε στο δεύτερο δεκάλεπτο, έβαλε τρίποντο για το 33-28, μα έμεινε χαμηλά συγκριτικά με το προχθεσινό ματς με τη Μπαρτσελόνα. Χρεώθηκε αδίκως με τέταρτο φάουλ στο 24' και πέρασε στον πάγκο από πολύ νωρίς με αποτέλεσμα να μείνει πολύ χαμηλά και να μην διακριθεί ενώ μπορούσε να βοηθήσει πολύ περισσότερο σε μια έδρα τόσο σκληρή όσο η Χάλα Πιονίρ.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (βασικός, 2 πόντοι, 1/2 δίποντα, 0/5 τρίποντα, 0/2 βολές, 4 ασίστ, 4 λάθη σε 22 λεπτά)

Έπαιξε στα πέντε πρώτα λεπτά, έκανε 3 λάθη, βρήκε δύο φορές σίδερο από την περιφέρεια και αντικαταστάθηκε. Ο Πασκουάλ τον άφησε για πολλή ώρα στον πάγκο για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ο Νικ έβαλε το πρώτο του καλάθι στο 28' μετά από τέσσερα άστοχα τρίποντα, μα ήταν ξεκάθαρα σε πολύ άσχημη βραδιά. Η airball βολή στο 36' ήταν το πιο χαρακτηριστικό δείγμα της αρνητικής ψυχολογίας του. Πήρε το κρίσιμο σουτ ένα λεπτό πριν το τέλος με το σκορ στο 68-63 και αστόχησε από τα 6μ.75. Μετρούσε 15/15 ματς με διψήφιο αριθμό πόντων και εσχάτως έχει 5 σερί με μονοψήφιο (4, 6, 2, 5, 2) και πάρα πολύ άσχημα ποσοστά (8/24 δίποντα, 1/17 τρίποντα, 0/6 βολές) σε 107 λεπτά. Δεν είναι ο Καλάθης που απολαμβάναμε μέχρι πριν ένα μήνα, δεν θυμίζει elite πλέι μέικερ, είναι ΣΙΓΟΥΡΑ πολύ κουρασμένος, αλλά πρέπει κι ο ίδιος να γυρίσει τον διακόπτη για να βοηθήσει την ομάδα του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ