ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Για 7η φορά στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός

Για 7η φορά στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός για 7η φορά στην ιστορία του προκρίθηκε στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, όσο δύσκολο κι αν φαινόταν αυτό στην αρχή της περιόδου. Η παράδοση "δείχνει" και Final-4. Διαβάστε για ποιο λόγο... (vids)

Όσο δύσκολο κι αν φαινόταν στο ξεκίνημα της σεζόν, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στους "8" της Ευρωλίγκας και προκρίθηκε για 7η φορά στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Από τότε που επέστρεψαν τα πλέι οφ στην Ευρωλίγκα (2004-05) και οι τέσσερις ομάδες του Final-4 σταμάτησαν να προκρίνονται απευθείας από τους τέσσερις ομίλους του TOP-16. Δηλαδή μόλις δύο χρονιές αυτά τα 9 χρόνια δεν βρέθηκε στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Ποιες ήταν αυτές; Οι σεζόν 2007-08 και 2009-10. Στο TOP-16 του 2008, ο Παναθηναϊκός χάνει το ένα από τα δύο εισιτήρια που δίνουν την πρόκριση στους "8" της Ευρωλίγκας, από τη Σιένα και την Παρτίζαν, μένοντας 3ος. Μοιραία, δεν δίνει το "παρών" στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Τη σεζόν 2009-10, ο Παναθηναϊκός σε έναν τυπικά εύκολο όμιλο ο Παναθηναϊκός έχασε από το Μαρούσι και την Παρτίζαν, σε παιχνίδια που κανείς δεν το περίμενε. Μαζί, χάνει και την πρόκριση στα πλέι οφ, μένοντας εκτός 8άδας και όντας πρωταθλητής Ευρώπης.

Μάλιστα, η παράδοση λέει ότι από τις 6 φορές που βρέθηκε στο παρελθόν στους "8", προκρίθηκε στο Final-4 που ακολούθησε στις 5 περιπτώσεις! Συνεπώς, αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι "πράσινοι" κερδίζουν τις καθοριστικές σειρές των αγώνων. Με δεδομένο μάλιστα, ότι φέτος αναμένεται να είναι και απαλλαγμένοι από το "πρέπει" μην απορήσει κανείς αν δει την ομάδα του Πεδουλάκη στο Λονδίνο, τον ερχόμενο Μάιο.

Ας κάνουμε μία αναδρομή στις προηγούμενες προημιτελικές σειρές που ο Παναθηναϊκός συμμετείχε...

2004-05

Στην πρώτη χρονιά που επανήλθαν τα πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στους "8" της διοργάνωσης με πλεονέκτημα έδρας και το εκμεταλλεύτηκε με αντίπαλο την Εφές, της οποίας επικράτησε δύο φορές και με 2-1 πέρασε στο Final-4 της Μόσχας. Εκεί τερμάτισε στην 3η θέση, πίσω από Μακάμπι και Ταού Κεράμικα.

2005-06

Πρώτη κοινή παρουσία των "αιωνίων" στους 8 κορυφαίους της Ευρωλίγκας. Ο Παναθηναϊκός έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας αποκλείεται από την Ταού Κεράμικα στο δεύτερο ματς μέσα στο ΟΑΚΑ και τρίτο συνολικά, μετά από άστοχο σουτ του Αλβέρτη. Απογοήτευση στον κόσμο που πάντως ήξερε ότι η ομάδα του μπορούσε να κάνει το δυναμικό "καμ μπακ" την ερχόμενη σεζόν.

2006-07

Εύκολο έργο για τον Παναθηναϊκό ο οποίος τέθηκε αντιμέτωπος με τη Ντιναμό Μόσχας του Ντούσαν Ίβκοβιτς και με δύο νίκες, φεύγει για το Final-4 που φιλοξενεί η Αθήνα. Μάλιστα, στέφεται πρωταθλητής Ευρώπης μετά από συγκλονιστικό τελικό με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Παπαλουκά.

2008-09

Τη σεζόν 2008-09 ο Παναθηναϊκός έκανε ξανά αισθητή την παρουσία του στην Ευρώπη. Ο δρόμος προς το Βερολίνο ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα για τους "πράσινους", που στα πλέι οφ βρήκαν απέναντι τους τη Σιένα την οποία "σκοτώνουν" στο 4ο μεταξύ τους ματς στο "Παλασπόρτ Μενς Σάνα" και φεύγουν από την Ιταλία με το εισιτήριο στις αποσκευές τους. Στο Final-4 αναδεικνύονται και πάλι πρωταθλητές Ευρώπης.

2010-11

Ο Παναθηναϊκός έγινε θύτης της μεγαλύτερης έκπληξης στα πλέι οφ της σεζόν 2010-11, καθώς απέκλεισε την Μπαρτσελόνα. Όχι μόνο πέταξε εκτός την διοργανώτρια ομάδα του Final-4, αλλά την κέρδισε και μέσα στη Βαρκελώνη, σπάζοντας το πλεονέκτημα της έδρας της. Ήταν τέτοια η ψυχολογία των "πράσινων" που στην Ισπανία, ο Παναθηναϊκός έφτασε στην κατάκτηση του 6ου ευρωπαϊκού τροπαίου, σε μία χρονιά που κανείς δεν το περίμενε.

2011-12

Στη μοναδική σειρά που πήγε στα πέντε ματς πέρσι, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διορθώσει το λάθος του (βλ. εντός έδρας ήττα με 92-94 στο 2ο παιχνίδι) και να ξαναφέρει πίσω τη σειρά στο ΟΑΚΑ. Στο Ισραήλ πήρε σπουδαία νίκη στο 4ο παιχνίδι και ουσιαστικά την πρόκριση για την Κωνσταντινούπολη. Εκεί, όπου ήταν έτοιμος και πάλι να βρεθεί στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, όμως η ΤΣΣΚΑ και οι διαιτητές είχαν άλλη άποψη.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ