OPINIONS

Μάθετε μπαλίτσα, από τον άρχοντα!

Μάθετε μπαλίτσα, από τον άρχοντα!
INTIME SPORTS

Οταν όλοι οι άλλοι ψάχνουν να βρουν γιατί έπεσε περονόσπορος στα ρόστερ τους, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην καλύτερη του φάση. Και αυτό συμβαίνει στην καταλληλότερη στιγμή

Το μεγαλύτερο κέρδος του Παναθηναϊκού, μετά τα χθεσινά, δεν είναι ότι προκρίθηκε στα πλέι οφ και μπορεί να βγει ακόμα και πρώτος στον όμιλο. 'Η μάλλον είναι και αυτά. Ερχεται όμως, σε άμεση συνάρτηση με τη μεγαλύτερη κατάκτηση των "πρασίνων": πρόλαβαν τις εξελίξεις!


Ενώ λοιπόν, η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων της Ευρωλίγκας προσπαθεί να καταλάβει τι έκανε λάθος στην προετοιμασία και τώρα έχει πέσει... περονόσπορος στα ρόστερ, ο κυπελλούχος Ελλάδος είναι στην καλύτερη του φάση. Πέτυχε ό,τι... θα σκότωναν για να ζήσουν όλοι όσοι θέλουν να «βγάλουν» κάτι από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, που τη λέτε και μαραθώνιο.

Σε μια σεζόν που η δουλειά του γυμναστή (πάντα σε συνεργασία με τους προπονητές) είναι η πιο σημαντική από ποτέ (αν δεν έχεις παίκτες, ό,τι και αν έχεις ετοιμάσει μάλλον... δεν μπορείς να το κάνεις), οι καθ' ύλην αρμόδιοι στον ΠΑΟ διδάσκουν... πώς γίνεται η δουλειά. Γιατί όλων στόχος, ευθύς εξ αρχής, είναι να βρίσκεται η ομάδα στο πικ της, μετά τον Φλεβάρη που κρίνονται όλα. Πόσοι το έχουν καταφέρει αυτό φέτος; Η Μπαρτσελόνα, η ΤΣΣΚΑ και ο Παναθηναϊκός. Aντε και η Μακάμπι που ωστόσο, εκμεταλλεύτηκε... τον πόνο των άλλων για να κάνει έξι σερί νίκες και από το ναδίρ να βρεθεί στο ζενίθ.

Με κλειστά μάτια

Οπως αποδείχθηκε από το πρώτο δευτερόλεπτο του ματς στο Μπάμπεργκ, οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη είναι πανέτοιμοι -και δεν εννοούμε μόνο στο σώμα, αλλά και στο μυαλό- και φορμαρισμένοι, την καταλληλότερη στιγμή. Γιατί μη κοιτάτε τι έκαναν οι «πράσινοι» στους πρωταθλητές Γερμανίας. Ούτε το ρεκόρ των τελευταίων (δεν έχουν σταυρώσει νίκη στο ΤΟΡ16). Πρόκειται μια ομάδα που ανάγκασε φέτος τη μισή Ευρώπη να πει... το Δεσπότη Παναγιώτη. Και ο Παναθηναϊκός την υποχρέωσε να δηλώσει πλήρη υποταγή, πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.

Για να γίνω και πιο συγκεκριμένη επί της... μπαλίτσας που διδάσκει φέτος ο «εξάστερος» (με την έννοια που αναφέρθηκε παραπάνω και τις προεκτάσεις αυτής), πάρτε για παράδειγμα τι έκανε στο ξεκίνημα -που όρισε τη συνέχεια.
Από τις 10 πρώτες επιθέσεις, οι οκτώ ήταν με ποσταρίσματα όλων των παικτών και κυρίως του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. Απλά, μεθοδικά και ωραία, έβαζε τους πόντους του, με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να απολαμβάνει τα τεκταινόμενα από τον πάγκο. Λειτουργούσαν με κλειστά μάτια. Και αυτό το φαινόμενο, δεν το λέτε και σύνηθες έτσι;

Ο Μάικ Μπράμος, ενώ έχει... χτίσει γήπεδα (με τα «τούβλα» που έχει πετάξει) όπου και αν έχει παίξει η παρέα του τον τελευταίο μήνα, ήταν πειθαρχημένος και εντεταγμένος στη γενικότερη (αμυντικογενή) φιλοσοφία. Τελείωσε με 5π. (1/1 διπ.,. 1/4 τριπ.), 6 ριμπ., 1 ασίστ και 0 λάθη, σε 24'. Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς δεν θυμίζει σε τίποτα πια το... απονενοημένο διάβημα των περασμένων χρόνων. Περισσότερο παραπέμπει σε ρομπότ, που έχει προγραμματιστεί να κάνει συγκεκριμένα πράγματα, βρέξει-χιονίσει. Και ξέρετε τι προϋποθέτει να μην αφήνεις... τον τρελό να είναι στην τρέλα του, έτσι; Προφανώς και τα έχει (με πρώτη την εμπιστοσύνη) για αυτό και έχει γίνει κυριολεκτικά άλλος παίκτης. 'Η μάλλον έχει γίνει ο καλύτερος που μπορεί. Χθες είχε 7 σουτ (4π., 2/4 διπ., 0/2 βολ. 0/3 τριπ.), 2 ριμπ., 6 ασίστ και 0 λάθη σε 30'.

Ο Διαμαντίδης απείχε της εκκίνησης, αλλά όταν μπήκε ήταν σαν να μην έλειπε ποτέ. Οι φίλοι του είχαν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και με το παραπάνω. Οπότε μετά, το διασκέδασε μαζί τους -με θεαματικές φάσεις που είχαν τελικό αποδέκτη τον Λάσμε. Ο Γιόνας Ματσιούλις θύμισε πως όταν βρει το χέρι του, ο αντίπαλος δεν έχει καμία τύχη (24π., με 2/2 βολ., 2/2 διπ., 6/7 τριπ., εκ των οποίων τα πέντε εύστοχα ήταν διαδοχικά, 3 ριμπ., 1 λάθος, 2 ασίστ, σε 23') και ο Τζέιμς Γκιστ ότι τα παιχνίδια που δεν θέλουν και... πολύ σκέψη του ανήκουν!

Επειδή όμως, δεν υπάρχει ιδανική κοινωνία/κατάσταση/συνθήκη, ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει έναν ακόμα χειριστή της μπάλας. Που θα είναι ο Βασίλης Ξανθόπουλος, γιατί ο Μάρκους Μπανκς πάλι έδειξε να μην μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτήν την απαίτηση.Ο «Αρτζι» του έδωσε άλλη μια ευκαιρία για να βρει ρυθμό και να γίνει πιο απαραίτητος, που... αν με ρωτάτε άνηκε στον Ξανθόπουλο, ο οποίος απέδειξε -εν τη απουσία του Μπανκς- πως μπορεί να δώσει λύσεις και ότι δικαιούται λεπτά συμμετοχής. Κάτι μας λέει ότι έρχεται η σειρά του...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ