EUROLEAGUE

Τα σενάρια του ΠΑΟ και για "εμφύλιο" με Ολυμπιακό

Τα σενάρια του ΠΑΟ και για "εμφύλιο" με Ολυμπιακό

Η μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στη Γερμανία οριστικοποίησε την πρόκρισή του στους "8". Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής τον θέλουν σε ... όλες τις θέσεις της κατάταξης. Αν νικήσει την ΤΣΣΚΑ θα είναι τρίτος ή δεύτερος, αν χάσει 4ος. Πιθανός και εμφύλιος με τον Ολυμπιακό στα πλέι-οφ!

Πρώτα απ΄όλα ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε οριστικά στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας, καθώς παρά τη νίκη της Μάλαγα στην Κωνσταντινούπολη. Την τελική του κατάταξη θα την μάθει στην τελευταία αγωνιστική. Μπορεί να είναι τρίτος ή δεύτερος, μπορεί τέταρτος και σε ένα διαβολικό ματς στο ΟΑΚΑ με την ΤΣΣΚΑ ακόμη και πρώτος!

Η ουσία είναι, βέβαια, είναι ότι προκρίθηκε στους "8" της διοργάνωσης, είναι σε καλή κατάσταση ενώ ενδέχεται να παίξει στα πλέι-οφ και με τον Ολυμπιακό.

Ας δούμε τα δεδομένα:

Η Βαθμολογία

ΤΣΣΚΑ 10-3
Ρεάλ 9-4
Εφές 9-4
Παναθηναϊκός 9-4
Μάλαγα 7-6
Ζαλκγίρις 5-7
Αλμπα 2-10
Μπάμπεργκ 0-13

Η τελευταία αγωνιστική (4/4)

ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ-Εφές, Μάλαγα-Άλμπα και Ζαλκίρις-Μπάμπεργκ.

Ο Παναθηναϊκός θέλει μια νίκη επί της ΤΣΣΚΑ για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την 4η θέση.

Με δεδομένο ότι παίζουν Ρεάλ-Εφές, σε περίπτωση νίκης του ΠΑΟ επί της ΤΣΣΚΑ, θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή της βαθμολογίας με τις ομάδες όλες να έχουν από 10-4.

  • Αν ο Παναθηναϊκός ισοβαθμήσει με ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ, μάλλον θα είναι τρίτος. Αυτή τη στιγμή στην τριπλή ισοβαθμία η ΤΣΣΚΑ έχει +18, η Ρεάλ είναι στο +2 και ο ΠΑΟ στο -20. Αυτό σημαίνει ότι θέλει μια νίκη 20π, για να βγει δεύτερος (σε αυτή την περίπτωση θα πάμε στο Ρεάλ +2, ΠΑΟ 0 ΤΣΣΚΑ -2) και ένα +23 για να είναι πρώτος!
  • Αν ο Παναθηναϊκός νικήσει την ΤΣΣΚΑ και την ίδια ώρα η Εφές επικρατήσει μέσα στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ, τότε το σενάριο είναι πιο ευνοϊκό. Στην τριπλή ισοβαθμία με ΤΣΣΚΑ και Εφές, το γκολ-αβερέιτζ είναι (ως τώρα) ΤΣΣΚΑ +33, Εφές -15 και Παναθηναϊκός -18. Δηλαδή με μια νίκη επί της ΤΣΣΚΑ με +4π, οι "πράσινοι" θα είναι 2οι (και ... με +26π μπορούν και πρώτοι).
  • Αν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα τερματίσει 4ος, καθώς θα ισοβαθμήσει είτε με Ρεάλ, είτε με την Εφές με τις οποίες είναι χειρότερος στην διπλή ισοβαθμία.

Φυσικά αν έρθει 3ος ή 2ος υπάρχει ενδεχόμενο να δούμε εμφύλιο στα προημιτελικά πλέι-οφ, καθώς είναι πιθανό να δούμε τον Ολυμπιακό σε ... αντίστοιχη θέση διασταυρώματος (παίζουν ο δεύτερος με τον τρίτο κάθε ομίλου του τοπ-16). Πλεονέκτημα έδρας έχει η ομάδα που κατακτά την 2η θέση!

Αν είναι 4ος θα παίξει, σίγουρα, με τη Μπαρτσελόνα (με μειονέκτημα έδρας) που έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση του άλλου ομίλου...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ