ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Πρόκειται για προπαγάνδα"

Μπαρτζώκας: "Πρόκειται για προπαγάνδα"
INTIME SPORTS

Ο κόουτς του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στο ματς με την Κάχα Λαμποράλ, τον Τζος Πάουελ, ενώ μίλησε και για τον πρόεδρο και τα μέλη της ΚΕΔ, με αφορμή όλα όσα φέρεται να είπε στον κομισάριο του ματς με τον ΚΑΟΔ, λέγοντας πώς πρόκειται για προπαγάνδα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την αυριανή (22/02) αναμέτρηση της ομάδας του με αντίπαλο την Κάχα Λαμποράλ στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του "Top-16" της Ευρωλίγκας.

Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε και στον πρόεδρο και τα μέλη της ΚΕΔ, με αφορμή όσα φέρεται να είπε στον κομισάριο του αγώνα με τον ΚΑΟΔ στη Δράμα, λέγοντας ότι πρόκειται για προπαγάνδα.

" Είναι η τέταρτη φορά που παίζουμε με την Κάχα Λαμποράλ τη φετινή χρονιά. Γνωρίζουμε καλά τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και εκείνοι τι θα βρουν απέναντι τους. Οι διαφορές είναι ο Oλεσον που δεν βρίσκεται στην ομάδα και ο Γέλινεκ που δεν θα αγωνιστεί. Για εμάς λείπει ο Μάντζαρης. Θέλουμε τη νίκη, όμως δεν θα είναι εύκολο. Πριν από λίγο καιρό η Κάχα ειχε 17 νίκες συνεχόμενες, ενώ τώρα είναι δεύτεροι στο ισπανικό πρωτάθλημα", ήταν τα πρώτα του λόγια και πρόσθεσε:

" Όταν κερδίζει έχει περισσότερους αιφνιδιασμούς, καλύτερο ποσοστό στο τρίποντο και στα ριμπάουντ. Αν δούμε αυτά τα στοιχεία, τότε θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες για να πάρουμε τη νίκη.

Αύριο είναι πολύ πιθανό να μην δούμε τον Πέρκινς να αγωνίζεται, ενώ ο Σπανούλης είχε πυρετό και δεν έκανε προπόνηση σήμερα. Ο Παπανικολάου δεν ήταν πολύ καλά, οπότε ακόμη δεν μπορώ να σας πω 100% τι θα γίνει. Πρόθεσή μου είναι να μην βρεθεί αύριο στη 12άδα ο Πέρκινς, αλλά αυτό θα αποφασιστεί αύριο και όχι σήμερα.

Το σκεπτικό μας ήταν πως είχαμε 6 περιφερειακούς και στην προπόνηση είχαμε πρόβλημα, από την στιγμή που είχαμε μόνο μία αλλαγή και υπήρχε μεγάλη κόπωση στην ομάδα. Τα χαρακτηριστικά του Πέρκινς, χωρίς να πιστεύω πως υπάρχει ιδανική κατάσταση για τίποτα, είναι πώς είναι καλός αμυντικός με καλό χαρακτήρα που μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο.

Θέλουμε μεγαλύτερο ροτέσιον, δεν είναι νορμάλ να παίζει ο Σπανούλης 35 λεπτά και δεν θέλουμε να τον κουράσουμε άλλο".

Έπειτα αναφέρθηκε στον Τζος Πάουελ: " Λίγο πριν τα Χριστούγεννα έμεινε 10 μέρες εκτός, ήρθε ο Σερμαντίνι σε εκείνο το σημείο και ήταν φυσιολογικό να έρθει ένα ντεφορμάρισμα. Τον πιστεύουμε, δεν υπήρξε ποτέ θέμα αλλαγής του. Είναι σημαντικός για την ομάδα μας και όσοι είναι στην ομάδα ξέρουν τι ποιότητα διαθέτει ως παίκτης. Δεν θέλω να μπω ασπίδα, αλλά θα δείτε πως θα μας βοηθήσει και θα τον βοηθήσουμε και εμείς".

Στη συνέχεια είπε για το εκτός έδρας ματς με την Κάχα: " Επί της ουσίας πληρώσαμε το τρίτο δεκάλεπτο στη Βιτόρια. Κάναμε πολλά λάθη σε εκείνο το παιχνίδι. Δεν θα προβληματιστούμε μόνο για το πικ εν ρολ και πώς θα το αντιμετωπίσουμε. Άλλοι παίκτες τότε, όπως ο Ολεσον, άλλος ο Κουκ μας δημιούργησαν πρόβλημα".

Για την αγωνιστική κατάσταση των Βάσκων ανέφερε: " Έπαιξαν πολλά συνεχόμενα παιχνίδια, είχαν φάιναλ-8, ενώ η Βιτόρια είναι μία πόλη που δύσκολα μπορεί να φτάσει κάποιος. Το ίδιο, βέβαια ισχύει και για αυτούς, όταν ταξιδεύουν εκτός. Θέλω να πω ότι καμία ομάδα δεν γίνεται να παίζει συνέχεια στο ίδιο επίπεδο. Ούτε οι 17 συνεχόμενες νίκες ήταν φυσιολογικό, ούτε βέβαια και η κατάσταση που είναι τώρα. Όλες οι μεγάλες ομάδες αντιδρούν σωστά. Όλες οι ομάδες θα περάσουν από αυτό το στάδιο αυτούς τους δέκα μήνες. Το θέμα είναι με ποιον τρόπο το διαχειρίζεσαι αυτό. Εμείς το έχουμε κάνει αυτό παραπάνω από 3-4 φορές φέτος και αυτό οφείλεται στους παίκτες οι οποίοι έχουν χαρακτήρα νικητή. Ο Ολυμπιακός διαθέτει αθλητές που μπορούν να τελειώσουν ένα ματς. Σλούκας, Σπανούλης, Χάινς είναι παίκτες που παίρνουν τις σωστές αποφάσεις".

Τέλος, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο πώς αποκάλεσε μέθυσο τον κομισάριο του ματς με τον ΚΑΟΔ, κύριο Μούστο: " Θα ήθελα να πω τι πραγματικά συνέβη. Πρόκειται για προπαγάνδα, δεν είπα ποτέ τις λέξεις μέθυσος και αλκοολικός και δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να το επιβεβαιώσει παρά μόνο ο κύριος αυτός. Να σας πω τι είπα και τι συνέβη πραγματκά. Όταν πιέσαμε τη μπάλα και η Δράμα έκανε 8’’, πήγα στον κομισάριο κ. Μούστο, και η ερώτηση που έκανα ήταν “είστε νηφάλιος;” Τρεις-τέσσερις ερμηνείες στο λεξικό του Μπαμπινιώτη υπάρχουν για τη συγκεκριμένη έκφραση και μπορείτε να τις δείτε. Αυτό που εννοούσα ήταν εάν ο κύριος αυτός ήταν ήρεμος εκείνη την ώρα ώστε να συζητούσαμε τη φάση.

Πρόκειται ξεκάθαρα για προπαγάνδα, Κορομηλάς και Συμεωνίδης δεν έδειξαν την παραμικρή διάθεση να συζητήσουν άλλα και άλλα, αλλά αυτό το είπαν στην ΚΕΔ χθες. Δεν με εκπλήσσει τίποτα πια. Ο εκφωνητής της ΕΤ3 είπε ότι κάθομαι στον πάγκο και προσβάλω τον Μάρκοβιτς. Δηλαδή όλοι οι προπονητές που κάθονται στον πάγκο στο ΝΒΑ, δεν σέβονται τον αντίπαλο προπονητή; Όλα αυτά έγιναν για την δημιουργία εντυπώσεων. Να μας πει η Επιτροπή ποιος ο ρόλος της και όταν συνεδριάζουν εάν κάνουν κριτική στο τι έκαναν οι διαιτητές. Σας επαναλαμβάνω, αν υπάρχει ένας που μπορεί να το επιβεβαιώσει είναι ο κύριος ο συγκεκριμένος και περιμένω να το δω.

Δεν θέλω να ρίξω νερό στον μύλο της προπαγάνδας και να συνεχιστεί όλο αυτό. Υπάρχει μια κατάσταση στην Ελλάδα που όλα μεγαλοποιούνται. Έτσι είμαστε σαν λαός. Με προβληματίζει ξεκάθαρα. Οι πρόεδροι και οι παίκτες της ομάδας μας δεν μπορεί να είναι στόχος γιατί είναι κοσμήματα και οι παίκτες μας ο κορμός της Εθνικής ομάδας. Και ο εύκολος στόχος είναι ο προπονητής, όχι εγώ, αλλά αυτός που είναι κάθε χρονιά στον πάγκο του Ολυμπιακού. Δεν έχω πρόβλημα να μου γίνει κριτική, αλλά αυτό θεωρώ πως είναι πόλεμος κάτω από τη μέση".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ