ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Για την πρώτη νίκη ο Ολυμπιακός

Για την πρώτη νίκη ο Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Την πρώτη του νίκη στο "Top-16" θέλει να πάρει σήμερα ο Ολυμπιακός (1/02, 20:45, Live-sport24.gr, NS3) κόντρα στην Εφές και παράλληλα να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης στα προημιτελικά (video).

Σε ένα παιχνίδι, όπου η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τον Ολυμπιακό, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς αντιμετωπίζουν στο ΣΕΦ την Εφές Αναντόλου (1/02, 20:45, NS3, Live-Sport24.gr).

Ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής έχει ηττηθεί στο ΣΕΦ από την ισχυρή ΤΣΣΚΑ Μόσχας και στην παράταση από την Γαλατάσαραϊ σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη, ισοφαρίζοντας με το απίθανο τρίποντο του Κώστα Σλούκα.

Διαβάστε την συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς...

Επόμενος αντίπαλος για τους "ερυθρόλευκους" η ομάδα του Ουφούκ Σαρίτσα, η οποία έχει υψηλές βλέψεις στη φετινή διοργάνωση με το φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας να διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη. Στόχος, λοιπόν των Τούρκων που δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στην Αθήνα, καθώς τα χιόνια δεν επέτρεψαν αρχικά στην πτήση τους να αναχωρήσει για την Ελλάδα, φτάνοντας γύρω στις 19:00 στη χώρα μας είναι η πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα και παράλληλα να σημειώσει την πρώτη του νίκη στο "Top-16" της Ευρωλίγκας. Οι Τούρκοι, πάντως έχουν σύμμαχο τους την προϊστορία. Συγκεκριμένα η Εφές Αναντόλου (και ως Πίλσεν παλαιότερα) μετράει πέντε νίκες σε συνολικά οκτώ παιχνίδια στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η Εφές ήταν η ομάδα που ανάγκασε τους Πειραιώτες στην μεγαλύτερη ήττα της ιστορίας του, στις 9 Δεκεμβρίου του 2004 (59-110).

Οι "ερυθρόλευκοι", πάντως έχουν πάρει το θετικό αποτέλεσμα στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις, καθώς πήραν τη νίκη στο ΣΕΦ στις 12/10/09 με 105-90 και στην Κωνσταντινούπολη επικράτησαν με (7/01/10) με 93-85 στην παράταση (76-76κ.α.).

Σαρίτσα: "Μεγάλη επιθυμία να νικήσουμε"

Ο τεχνικός της Εφές, Ουφούκ Σαρίτσα τόνισε σχετικά με την αναμέτρηση απέναντι στον Ολυμπιακό πώς " έχουμε μεγάλη επιθυμία να νικήσουμε. Δεν θα είναι εύκολο για καμία από τις δύο ομάδες. Με νίκη θα κάνουμε σημαντικό βήμα πρόκρισης. Πηγαίνουμε να παίξουμε ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια στην Αθήνα".

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς παρουσιάστηκε αισιόδοξος στη συνέντευξη Τύπου... " Εμείς αύριο παίζουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Θα είμαστε πολύ καλύτεροι στο Top-16. Έχουμε λιγότερους τραυματισμούς, προσαρμόστηκαν οι νέοι παίκτες και θεωρώ πως θα είμαστε καλύτεροι".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ