EUROLEAGUE

Σαβάνοβιτς: "Ξέρω καλά τον Ίβκοβιτς!"

Σαβάνοβιτς: "Ξέρω καλά τον Ίβκοβιτς!"

Ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς μίλησε στο Sport24.gr για τον πάντα επικίνδυνο Ολυμπιακό, τα δύσκολα ματς της Ελλάδας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον σπουδαίο Ντούσαν Ίβκοβιτς (pict & video)...

Η Εφές Αναντόλου ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό σε ένα κρίσιμο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες.

Οι Τούρκοι έχουν ρεκόρ στο "Top-16" της Ευρωλίγκας 1-1, καθώς μετράνε μία νίκη κόντρα στην Γαλατάσαραϊ και μία ήττα από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα. Ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει να πάρει ακόμα θετικό αποτέλεσμα, αφού ηττήθηκε στο ΣΕΦ από τους Ρώσους και από την Γαλατά στην παράταση σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι.

Διαβάστε τι δήλωσε ο Κάιλ Χάινς για την αναμέτρηση με την Εφές...

Έφτασε στην Ελλάδα η αποστολή της Εφές...

Το ματς, λοιπόν μεταξύ Ολυμπιακού και Εφές είναι άκρως σημαντικό για τις δύο ομάδες στα μισά του δρόμου για τα "εισιτήρια" που οδηγούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στόχος των Τούρκων η πρόκριση στο φάιναλ-φορ, το οποίο θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό με τα χρήματα που δαπανήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι έχουν ανεβάσει τον πήχη για την ομάδα του Ουφούκ Σαρίτσα.

Ένας από τους παίκτες που αποκτήθηκαν για να οδηγήσουν την Εφές στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης είναι και ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς, ένας παίκτης που γνωρίζει τον Ολυμπιακό, καθώς πέρυσι βρέθηκε αντιμέτωπος με τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Την περασμένη σεζόν με τη φανέλα της Βαλένθια ο Σέρβος φόργουορντ φόρτωσε με 29 πόντους το καλάθι των "ερυθρολεύκων" στα δύο ματς σε Ισπανία και Ελλάδα, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει μέσα - έξω.

Σαβάνοβιτς: "Ξέρω καλά τον Ίβκοβιτς!"

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον Ντούσκο Σαβάνοβιτς, ο οποίος μίλησε για τον πάντα επικίνδυνο Ολυμπιακό και το μεταξύ τους ματς, τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, τις "καυτές" ελληνικές έδρες και τους υψηλούς φετινούς στόχος της Εφές στην Ευρωλίγκα...

" Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Εμείς θέλουμε τη νίκη για να κάνουμε πιστεύω ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση, αλλά ο Ολυμπιακός θέλει να πετύχει την πρώτη του νίκη. Θα δούμε... Περιμένω ένα πολύ δυνατά ματς", ανέφερε αρχικά Σαβάνοβιτς, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για το μέγεθος του Ολυμπιακού στην Ευρώπη:

" Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα με παράδοση και μην ξεχνάμε ότι πάντα είναι δύσκολο να παίζεις στην Ελλάδα, με οποιαδήποτε ομάδα. Θα πρέπει να δείξουμε υπομονή στο παιχνίδι μας και να είμαστε συγκεντρωμένοι, όπως είπα θα είναι ένας δύσκολος αγώνας".

Σε ερώτηση για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος θα γνωρίζει καλά τον τρόπο που αγωνίζεται ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς, καθώς τον έχει παίκτη στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Σερβίας, ο Σέρβος φόργουορντ τόνισε:

" (σ.σ.: γελάει) Ναι, αλλά τον ξέρω και εγώ καλά! Είναι σπουδαίος προπονητής, δάσκαλος από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Ποτέ δεν είναι εύκολο να τον αντιμετωπίζεις θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί".

"Πάντα επικίνδυνος ο Ολυμπιακός!"

Το ρόστερ των "ερυθρολεύκων" έχει αλλάξει σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Σαβάνοβιτς... " Ο Ολυμπιακός σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έχει αλλάξει αρκετά φέτος. Είναι διαφορετική ομάδα, όμως παραμένει πάντα πολύ επικίνδυνος αντίπαλος και έχει διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο. Πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα δυνατός".

Όσον αφορά τους στόχους της Εφές στη φετινή Ευρωλίγκα, ο παίκτης των Τούρκων δεν αρνείται πώς " το φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας διοργανώνεται στην Κωνσταντινούπολη και θέλουμε να είμαστε εκεί. Δεν θα είναι εύκολο η διαδρομή, διότι η Ευρωλίγκα είναι δύσκολη διοργάνωση.

Έχουμε θέσει, όμως ως στόχο το φάιναλ φορ, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος για να φτάσουμε εκεί. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι ένα πολύ δυνατό τεστ για να αποδείξουμε τις δυνατότητες μας".

Έπειτα μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται στην Τουρκία από όλες τις ομάδες να ενισχυθούν για να πρωταγωνιστήσουν στην Ευρώπη: " Οι τούρκικες ομάδες έχουν δυναμώσει αρκετά τα τελευταία χρόνια, καθώς έχουν δαπανήσει πολλά χρήματα για την ενίσχυση τους.

Αυτό, όμως που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι δεν παίζουν μπάσκετ τα συμβόλαια, τα μπάτζετ και το τι λένε τα χαρτιά. Αν είσαι ικανός να προχωρήσεις και να διακριθείς θα πρέπει να το δείξεις μέσα στο γήπεδο και να παίζεις καλό μπάσκετ. Εμείς και ο Ολυμπιακός είμαστε ομάδες που μπορούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ. Ας γίνει, λοιπόν ένα καλό παιχνίδι που θα ευχαριστηθεί ο κόσμος".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ