ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ίβκοβιτς: "Περιμένω άνοδο της ομάδας"

Ίβκοβιτς: "Περιμένω άνοδο της ομάδας"
INTIME SPORTS

Αισιόδοξος για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στην Εφές, αλλά και για τη συνέχεια των "ερυθρολεύκων" στη διοργάνωση εμφανίστηκε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αύριο (20:45) την Εφές στο ΣΕΦ σε ένα παιχνίδι, όπου θέλει το θετικό αποτέλεσμα για να πετύχει την πρώτη του νίκη στο "Top-16" της Ευρωλίγκας, αλλά και να έχει ελπίδες πρόκρισης στα προημιτελικά.

Ο προπονητής των "ερυθρολεύκων", Ντούσαν Ίβκοβιτς στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου δήλωσε για το ματς με τους Τούρκους...

Διαβάστε τη συνέντευξη του Ντούσαν Σαβάνοβιτς στο Sport24.gr...

Διαβάστε τι δήλωσε ο Κάιλ Χάινς για το ματς με την Εφές...

" Εμείς αύριο παίζουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Θα είμαστε πολύ καλύτεροι στο Top-16. Έχουμε λιγότερους τραυματισμούς, προσαρμόστηκαν οι νέοι παίκτες και θεωρώ πως θα είμαστε καλύτεροι. Θεωρώ πως και οι δύο ομάδες αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα. Είδαμε την Εφές Αναντολού να είναι γεμάτη στο Two Nations Cup και τώρα έχουν κάποια κενά λόγω της λήξης του λοκ-άουτ", τόνισε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Στη συνέχεια, ο Σέρβος τεχνικός μίλησε για τη... δύναμη της Εφές: " Eμείς μείναμε χωρίς Λάζαρο και Σπανούλη σε μια κρίσιμη στιγμή. Η Εφές Αναντολού έχασε τον Κίνσεϊ και αυτός της έχει στοιχίσει. Η Εφές παίζει αρκετά ανοικτό παιχνίδι, έχει πάρα πολλούς σουτέρ, με ένα από τους καλύτερους στην Ευρώπη, τον Σάσα Βούγιασιτς, ενώ ο Σαβάνοβιτς ανοίγει το παιχνίδι και τους χώρους για τους ψηλούς. Θα πρέπει να παίξουμε δυνατή και πιεστική άμυνα. Να μην έχουμε κενά στο ματς και να έχουμε τον έλεγχο. Περιμένω άνοδο της ομάδας".

Όσον αφορά τη πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, ο "Ντούντα ανέφερε: " Μπορούμε να πάμε στα πλέι οφ, θεωρώ ΤΣΣΚΑ πως θα είναι πρώτη, οπότε έχω λόγους να αισιοδοξώ. Το παιχνίδι με την Εφές δεν είναι για δοκιμές. Δεν θα δώσω χρόνο σε παίκτες να προσαρμοστούν. Ο Ντόρσεϊ προσαρμόστηκε, είναι καλό παιδί και θέλει να μείνει εδώ. Έχει φοβερή έκρηξη, γρήγορα πόδια και έχει καλύψει τα πολλά κενά που είχαμε στην άμυνα. Ο Λο πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ντόρσεϊ. Του μίλησα και του ζήτησα τι θέλω από αυτόν. Ο καθένας πρέπει να καταλάβει τι χρειάζεται η ομάδα αυτή τη στιγμή. Σίγουρα αυτό που αναφέρατε (σ.σ.νίκες σε πολλά κρίσιμα ματς), είναι σημαντικό. Έχουμε δώσει πολλά κρίσιμα ματς που είχαν χαρακτήρα «ζωής ή θανάτου» και αυτό μου δίνει αισιοδοξία για τη συνέχεια".

Για το ματς με την Γαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είπε: " Εσείς αναφέρεστε σε κάποια γεγονότα που έγιναν. Αυτό καλύτερα να το λέγαμε μετά το ματς με τη Γαλατά. Πρώτα από όλα ο Σπανούλης, ήταν εκτός ρυθμού γιατί είχε τον τραυματισμό. Του δώσαμε χρόνο συμμετοχής και προσπάθειες στα ματς με ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Γαλατά. Τον Σπανούλη τον μάρκαρε ο καλύτερος αμυντικός τους (σ.σ. Τζαμόν Γκόρντον). Δεν έχω κανένα παράπονο. Θα έπρεπε να έχουμε κάνει κάποιες διαφορετικές επιλογές και προσπάθειες.

Εμείς εκεί χάσαμε τα δύο σουτ στο τέλος που ήταν ανοιχτά. Ήταν λογικό να παίξει τόσο ο Σπανούλης, όσο πλησίαζε το τέλος του ματς, σκέφτηκα μήπως θα έπρεπε να τον αλλάξω, αλλά δεν είναι εύκολο να παίξεις στην παράταση χωρίς τέτοιον παίκτη που κερδίζει τόσο εύκολα φάουλ. Αυτά τα χαρακτηριστικά που είπατε, είναι για ομάδες που δεν έχουν τον έλεγχο του ματς. Που δεν έχουν κάποιο έμπειρο παίκτη στη θέση "1". Από την άλλη, είχαμε και τον Σπανούλη τραυματία. Η Γαλατά μας έφυγε με +14 σε δύο λεπτά. Τώρα αυτό θα ζητήσω από τους παίκτες, να μην μας φύγει η Εφές Αναντολού".

Ο Σέρβος τεχνικός τέλος ρωτήθηκε για τον μεγάλο τελικό στο τένις μεταξύ του Ναδάλ και του Τζόκοβιτς, λέγοντας: " Είδα μέχρι το 4-4 τον τελικό. Ήμουν αισιόδοξος πως παρόλο που έπαιξε τόσο δύσκολα ματς σε δύο ημέρες, είπα πως αυτός έχει καθαρό μυαλό και θα κερδίσει. Τελικά έμαθα πως κέρδισε. Ξεπέρασε όλα του τα προβλήματα υγείας που είχε και είναι ένα παράδειγμα για όλη την πατρίδα μου αι όχι μόνο στα ομαδικά αθλήματα, ότι είναι ο καλύτερος αθλητής στα ατομικά σπορ. Μεγάλο παράδειγμα για τη χώρα και όχι μόνο για τους αθλητές. Με το ταλέντο μπορείς να βγεις στην επιφάνεια αρχικά, αλλά δεν αρκεί αυτό. Χρειάζεται και δουλειά. Αυτό το παιδί είναι επαγγελματίας από 10 χρονών. Είμαστε περήφανοι για αυτόν".

Ντόρσεϊ: "Δύσκολο παιχνίδι για εμάς"

Ο Ρίτσαρντ Ντόρσεϊ από την πλευρά των παικτών ανέφερε: " Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, επειδή βρισκόμαστε πίσω στην βαθμολογία με ρεκόρ 0-2. Πρέπει πάση-θυσία να νικήσουμε την Εφές αν θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Θέλουμε να περάσουμε στους "8" και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

Η Εφές είναι μία εξαιρετική ομάδα και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο παιχνίδι μας, ειδικά στην άμυνα. Δεν θα πρέπει να έχουμε νεκρά διαστήματα στο παιχνίδι μας και χρειάζεται να ελένξουμε από το ξεκίνημα έως το τέλος τον ρυθμό του αγώνα".

Ο Έισι Λο δήλωσε: " Είναι κρίσιμο παιχνίδι, μεγάλο ματς, έχουμε 0-2 και θέλουμε να προκριθούμε στα πλέι οφ, γι’ αυτό και πρέπει να πάρουμε τη νίκη. Είναι ένα εντός έδρας ματς μπροστά στο κοινό μας, είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και θέλουμε να κερδίσουμε. Είναι πολύ καλή ομάδα, έχει εξαιρετικούς σουτέρ, καλούς παίκτες και θα είναι δύσκολο.

Είναι μια πρόκληση και πρέπει να κερδίσουμε εάν θέλουμε να προχωρήσουμε στην Ευρωλίγκα. Να έχουμε τον έλεγχο του ρυθμού, από την αρχή να τους βγάλουμε από τα συστήματα τους και από το ρυθμό τους. Προσπαθώ να προσαρμοστώ. Μαθαίνω ακόμα, θέλω να βοηθήσω, όπως και στην Παρτιζάν, θα προσαρμοστώ, είναι θέμα χρόνου".

Ο Γιώργος Πρίντεζης τόνισε: " Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας. Ιδιαίτερα στο γήπεδο μας παίζουμε καλύτερα, είμαστε πιο σοβαροί. Ασχέτως πως είναι φαβορί για το Φάιναλ Φορ, πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε. Σίγουρα η low post άμυνα είναι σημαντική. Έχουν παίκτες, όπως ο Μπατίστα, που είναι δυνατοί κάτω από το καλάθι.

Αυτό που λέει ο κόουτς, για τον έλεγχο του ρυθμού είναι σημαντικό. Θα έλεγα πως είναι "κλειδί" του αγώνα. Και πρέπει να έχουμε τον ρυθμό, όπως με Γαλατά που κάναμε επαναφορά στο παιχνίδι από το -14. Πρέπει να παίξουμε με την έδρα μας. Να δώσουμε τον δικό μας ρυθμό. Να το πω αντικειμενικά, ζηλεύω την ατμόσφαιρα που θα μπορούσαμε να είχαμε εδώ. Αν εξαιρέσουμε τη Μακάμπι, ζηλεύω την παλιότερη ατμόσφαιρα, με γεμάτο ΣΕΦ νομίζω πως έχουμε την καλύτερη έδρα στην Ευρώπη".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ