ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επικρατέστερος ο Μπιρτς, βλέπει και τον Μπούκερ

Επικρατέστερος ο Μπιρτς, βλέπει και τον Μπούκερ

Ο Κεμ Μπιρτς είναι ο επικρατέστερος "ψηλός" για την θέση του σέντερ στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες βρίσκονται σε επαφή με τον Καναδό. Στα υπόψιν και ο Μπούκερ της Σαλόν.

Ο Ολυμπιακός ψάχνει για "ψηλό" που να έχει παιχνίδι με πλάτη, έναν διαφορετικού τύπου σέντερ, ιδανικός θα ήταν ένας παίκτης τύπου... Γκουστάβο Αγιόν (τέτοιου στυλ επιθυμεί ο Γιάννης Σφαιρόπουλος), αλλά στην αγορά υπάρχουν λίγες περιπτώσεις "5αριών" με αυτά τα χαρακτηριστικά που να είναι και οικονομικοί.

Για αυτόν τον λόγο, στον Ολυμπιακό κοιτάζουν και περιπτώσεις αθλητικών σέντερ. Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες, η περίπτωση του 24χρονου (28/9/1992) Καναδού σέντερ, Κεμ Μπιρτς, δείχνει να είναι και η επικρατέστερη.

Ο Κεμ Μπιρτς, ο οποίος στην σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στο τουρκικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Ουσάκ Σπορτίφ, είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού ( οι Πειραιώτες του έχουν καταθέσει πρόταση για διετές συμβόλαιο, όπως σας είχαμε αναφέρει στο Sport24.gr ) και δείχνει "ζεστός" να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα, παρά το γεγονός πως βρίσκεται και στην λίστα της Γαλατασαράι.

Στα υπέρ του Ολυμπιακού και το γεγονός πως ατζέντης του Καναδού σέντερ είναι ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ο οποίος προτιμά να έρθει σε συμφωνία με την ομάδα του Πειραιά. Ο Κεμ Μπιρτς φημίζεται για τα αθλητικά του προσόντα, αλλά για την ικανότητα του στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη. Καλός αμυντικός, με έφεση στα ριμπάουντ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν διαθέτει παιχνίδι με πλάτη στην επίθεση.

Ο Κεμ Μπιρτς είναι ελεύθερος και στην περασμένη σεζόν στο τουρκικό πρωτάθλημα με την Ουσάκ Σπορτίφ είχε μέσο όρο 10.4 πόντους (59.2% δίποντα, 64.6% βολές) και 8.9 ριμπάουντ στην regular season, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Για τον παίκτη είχαν ενδιαφερθεί οι Πρωταθλητές Ελλάδας και τον περασμένο χειμώνα (αλλά δεν γινόταν να "σπάσει" το συμβόλαιο του), λίγο πριν καταλήξουν στην περίπτωση του Χακίμ Ουόρικ. Ο Καναδός σέντερ ξεκίνησε την καριέρα του στους Σίου Φολς Σκάιφορς στην αναπτυξιακή λίγκα των ΗΠΑ (NBDL).

Στα υπόψιν και ο Μπούκερ της Σαλόν

Πέρα από την περίπτωση του Κεμ Μπιρτς, στον Ολυμπιακό εξετάζουν και εκείνη του 25χρονου (28/2/1991) Αμερικανού σέντερ, Ντέβιν Μπούκερ (2.06 ύψος), ο οποίος αγωνίστηκε στο γαλλικό πρωτάθλημα με την Σαλόν. Μάλιστα, αναδείχθηκε σε MVP της λίγκας (στην κανονική περίοδο), πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, έχοντας μέσο όρο 15.1 πόντους και 7.6 ριμπάουντ. Πρόκειται για παρόμοια περίπτωση (με αυτή του Κεμ Μπιρτς), για έναν σέντερ που φημίζεται για τα αθλητικά του προσόντα, όντας περισσότερος ικανός στο να τελειώνει τις φάσεις παίζοντας με πλάτη μέσα στην ρακέτα. Υπενθυμίζεται, πως στον Πειραιά έκαναν πρόταση και για τον Νικολό Μέλι, αλλά απέσυραν την προσφορά τους καθώς ο Ιταλός είναι ακριβός.

Ο Κεμ Μπιρτς εν δράσει κόντρα στην Φενέρμπαχτσε:

Ο Ντέβιν Μπούκερ εν δράσει με την Σαλόν:

Tα ξεχωριστά ερυθρόλευκα μπλουζάκια Kill Bill και from legend to legend

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ