ΚΑΒΑΛΑ

Στεφανίδης: "Αξιοποίησα τις σφαίρες"

Στεφανίδης: "Αξιοποίησα τις σφαίρες"
INTIME SPORTS

Ο αρχηγός της Καβάλας, Χριστόφορος Στεφανίδης, μίλησε στο Sport24.gr για την νίκη επί του Περιστερίου, την δική του εμφάνιση με τα 5/7 τρίποντα αλλά και την συνέχεια της χρονιάς.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της Καβάλας, Χριστόφορο Στεφανίδη, τα 5/7 τρίποντα που σημείωσε χθες κόντρα στο Περιστέρι στο κλειστό της Καλαμίτσας είχε να κάνει με το ότι αξιοποίησε τους Σωτήρη Καραποστόλου και Πάτρικ Ο΄Μπράιαντ σύμφωνα με την συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr.

Και πιο συγκεκριμένα ότι: " Αξιοποίησα τις σφαίρες που μου δώσανε όταν εγώ είχα οπλίσει για να σουτάρω και ευστόχησα", εξηγώντας: " Το εύκολο εξάλλου είναι να πατάς την σκανδάλη".

Για την νίκη επί του Περιστερίου ο Στεφανίδης τόνισε: " Ήταν μία σημαντική νίκη σε ένα ακόμη παιχνίδι στην έδρα μας και φθάσαμε τις εννέα μέχρι στιγμής στην κανονική περίοδο. Μία νίκη που θα μας βοηθήσει για το υπόλοιπο της κανονικής περιόδου όπου και ρεπό έχουμε αλλά και δύσκολο πρόγραμμα".

Για την δική του απόδοση σχολίασε: " Μπορεί να αποτελώ σημείο αναφοράς με βάση τους 17 πόντους που σημείωσα και τα 5/7 τρίποντα ωστόσο δεν αποτελεί μόνο δική μου δουλειά. Το εύκολο είναι να πατάς την σκανδάλη ενώ το δύσκολο να ενεργείς. Εγώ μπορεί να είχα οπλίσει στις συγκεκριμένες φάσεις ωστόσο οι Ο΄Μπράιαντ και Καραποστόλου μου δώσανε τις σφαίρες για να ευστοχήσω. Για αυτό και τα συγχαρητήρια ανήκουνε σε αυτούς που μου δημιούργησαν τις συνθήκες".

Για την παρουσία της Καβάλας στην 5η θέση της βαθμολογίας κι ενώ πέρσι είχε τερματίσει στην 6η της τελικής κατάταξης σχολίασε: " Για να μην κρυβόμαστε φέτος τον αρχικό στόχο της παραμονής μας ουσιαστικά τον είχαμε κλειδώσει σε μεγάλο βαθμό στο εκτός έδρας παιχνίδι μας με το Μαρούσι στον Α΄ γύρο. Στην συνέχεια στοχεύσαμε την παρουσία μας στα πλέι οφ και από την στιγμή που θα την σιγουρέψουμε θα κυνηγήσουμε μία θέση στην πρώτη εξάδα. Κι αυτό ώστε να μην παίξουμε με κάποιον από τους Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό στον Α΄ γύρο των πλέι οφ και να μπορέσουμε και εμείς να δώσουμε το δικό μας χρώμα. Έχουμε όμως δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας, ρεπό και κουβαλάμε την ήττα στην έδρα μας από τον Άρη που δεν μπορούμε να την βγάλουμε από πάνω μας".

Για το ότι ακολουθούνε τα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό για πρωτάθλημα μεθαύριο και τον νοκ άουτ ημιτελικό στον θεσμό του Κυπέλλου την Παρασκευή και πάλι στο ΟΑΚΑ είπε: " Θα πάμε χωρίς ιδιαίτερο άγχος. Άγχος είχαμε με το Περιστέρι και θα έχουμε στο παιχνίδι που ακολουθεί με τον Κολοσσό Ρόδου. Αυτά τα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό θα πάμε να τα χαρούμε και ότι βγει παίζοντας πολύ δυνατά και σοβαρά γιατί ξέρουμε ότι ο αντίπαλός μας θα είναι πληγωμένος από την ήττα του από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ αλλά και από αυτήν στην έδρα στο παιχνίδι του Α΄ γύρου".

Μία νίκη της Καβάλας στο κλειστό της Καλαμίτσας για την οποία είπε: " Ήταν μία μεγάλη νίκη που είναι σαν μία νίκη εκτός έδρας αφού ήταν εκτός προγράμματος αλλά και μία νίκη που όπως αποδείχθηκε μας αποσυντόνισε αφού γνωρίσαμε τρεις συνεχόμενες ήττες μέχρι να κερδίσουμε τον Ίκαρο Καλλιθέας στην έδρα μας", για να σημειώσει με έμφαση ότι: "Παρά το μέγεθος της νίκης μας επί του Παναθηναϊκού μέσα στην έδρα μας η μεγαλύτερη μέχρι στιγμή νίκη της χρονιάς μας ήταν αυτή που είχαμε σημειώσει επί του ΑΓΟΡ στο Ρέθυμνο όπου στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε βρεθεί να χάνουμε με 28-9 και παίξαμε ουσιαστικά με 7 παίκτες".

Κι όσο για την πορεία της Καβάλας στον Β΄ γύρο της κανονικής περιόδου υποστήριξε: " Έχουμε βρει χημεία στο παιχνίδι μας, μετά τα Χριστούγεννα δε είναι αλήθεια ότι αν και είχαμε απώλειες παικτών όπως του Γκάρισον οι αρκετούς τραυματισμούς αποδίδουμε τα αναμενόμενα, παίζοντας το μπάσκετ που ζητάει από μας ο προπονητής μας με αποτέλεσμα και να παρουσιάζουμε καλό πρόσωπο και να σημειώνουμε σημαντικές νίκες".

Τέλος για την δύναμη που αντλούνε μέσα στο κλειστό της Καλαμίτσας και φέτος όπως και πέρσι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του σχολίασε: " Όπως και πέρσι έτσι και φέτος αποτελεί το φρούριό μας και κοιτάμε εισπράττοντας την στήριξη από τους φιλάθλους μας να κερδίζουμε τα παιχνίδια και να τους προσφέρουμε χαρές".

TAGS ΚΑΒΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ