FIBA WORLD CUP

Οι αντίπαλοι μας μιλούν για εμάς

Οι αντίπαλοι μας μιλούν για εμάς

Η σκανδαλιάρα Σενεγάλη, η νικήτρια Κροατία, η γερασμένη Αργεντινή, οι NBAers Πορτορικανοί και οι ούτως ή άλλως χαρούμενες Φιλιππίνες. Τι λένε οι αντίπαλοι μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο... για εμάς.

Ψάξαμε και βρήκαμε όσα ειπώθηκαν από τις αντιπάλους μας, στο Β' όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μας αφορούσαν, μετά την κλήρωση της Δευτέρας. Δείτε γιατί χαίρονται οι Φιλιππίνες, για την ευγνωμοσύνη της Σενεγάλης προς τη FIBA, το πνεύμα νικητή που απέκτησαν οι Κροάτες, για τον νέο NBAer του Πουέρτο Ρίκο και για τη σταθερή αξία που λέγεται "Αργεντινή".

Τι λέει η -νικήτρια- Κροατία

Ο Γιασμίν Ρέπεσα κλήθηκε να σχολιάσει την κλήρωση και μέσες άκρες είπε ό,τι και οι δικοί μας άνθρωποι: πως είναι πολύ νωρίς να γίνουν εκτιμήσεις " από τη στιγμή που δεν ξέρουμε πώς θα παρουσιαστεί η κάθε ομάδα, στη διοργάνωση. Η μόνη ομάδα που ξέρουμε είναι η Ελλάδα. Όλοι οι άλλοι είναι άγνωστοι και θα ήταν χαζό να μιλήσω για αυτούς. Ακόμα δεν ξέρουμε τα ρόστερ".

Εξήγησε πως δεν έχει καμία διάθεση να γίνει ταπεινός " γιατί η αλήθεια είναι πως έχουμε υψηλούς στόχους. Αν μπορώ να πω κάτι είναι ότι υπάρχουν δυνατοί αντίπαλοι και στον όμιλο και στην επόμενη φάση. Μπορούμε όμως, να τους νικήσουμε. Ουδείς θα πρέπει να νιώθει φοβισμένος. Το πιο σημαντικό είναι να τελειώσουν τη σεζόν υγιείς όλοι οι παίκτες της εθνικής και να διατηρήσουμε τη χημεία που είχαμε στη Σλοβενία. Όλα είναι στο χέρι μας".

Δείτε ποια είναι η Κροατία

Τι λέει η -γερασμένη- Αργεντινή

Η "albiceleste" θα ξεκινήσει την πορεία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο εναντίον του Πουέρτο Ρίκο, στις 30/8, με τον Χούλιο Λάμας να λέει από τη Βαρκελώνη όπου παρέστη για την κλήρωση ότι "θα χρειαστούμε την καλύτερη εκδοχή μας"!

Ο κόουτς των Αργεντινών χαρακτήρισε " πολύ απαιτητικό" τον όμιλο μας, πριν διευκρινίσει " ο πιο απαιτητικός όλων είναι ο Α', με τον οποίον "σταυρώνουμε" στη δεύτερη φάση'" και προσθέσει ότι στα θετικά για το έθνος "είναι ότι παίζουμε στη Σεβίλλη, όπου θα έχουμε πολύ καλή ατμόσφαιρα, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλοί Αργεντίνοι στην Ανδαλουσία. Άρα θα μας βοηθήσουν να αισθανθούμε, σαν να είμαστε σπίτι μας".

Για να κάνει δουλειά, γενικότερα η Αργεντινή " θα πρέπει να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε, το καλύτερο μπάσκετ. Μόνο έτσι θα υλοποιήσουμε τους στόχους μας". Επί της Ελλάδας και των υπολοίπων αντιπάλων, είπε ότι "η Ελλάδα και η Κροατία είναι οι καλύτερες ομάδες του γκρουπ, ενώ εμείς και το Πουέρτο Ρίκο επίσης έχουμε εμπειρίες από τέτοιου είδους διοργανώσεις. Η Σενεγάλη και οι Φιλιππίνες δεν είναι τόσο γνωστές σε εμάς, αλλά πρέπει να τις γνωρίσουμε και να τις νικήσουμε".

Ο Αντρές Νοτσιόνι ήταν λίγο... πιο κατατοπιστικός: " Ο Σπανούλης είναι αυτός που κάνει τη διαφορά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και το βαρόμετρο της Ελλάδας, που μπορεί να μην πήγε καλά στο Ευρωμπάσκετ και να εξασφάλισε συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο με wild card, αλλά θα θέλει εκδίκηση. Προσοχή χρειάζεται και το Πουέρτο Ρίκο, που είναι δυναμική και γρήγορη ομάδα, η Κροατία προέρχεται από επιτυχημένο Ευρωμπάσκετ, ενώ οι Φιλιππίνες και Σενεγάλη είναι μεν, άγνωστες αλλά δεν έχουν κάτι να χάσουν και θα παλέψουν όλα τα ματς".

Δείτε ποια είναι η Αργεντινή

Τι λέει το Πουέρτο Ρίκο -των πέντε NBAers

Προς το παρόν, οι Πορτορικανοί πανηγυρίζουν με το "ναι" που άκουσαν από τα χείλη του Μο Χάρκλες (σμολ φόργουορντ των Μάτζικ), στην πρόταση που του έκαναν να δώσει μια χείρα βοηθείας, στο Παγκόσμιο. Πριν πάρει την απόφαση του, συναντήθηκε στο Ορλάντο με τον -γεννημένο στη Βαλένθια- κόουτς Φρανσίσκο "Πάκο" Όλμος, τον τιμ μάνατζερ Αλφρέντο Μοράλες, ενώ πριν είχε μιλήσει με τη μητέρα του, Ρόζα και τον εκπρόσωπο του, Χάπι Ουόλτερς. Η όλη διαδικασία είχε διάρκεια πέντε μηνών, ενώ αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή του με την πατρίδα (είχε παίξει πριν δυο χρόνια, όταν ήταν παίκτης του St. John's University, στο NCAA). Με τον Χάρκλες, το Πουέρτο Ρίκο θα 'χει πέντε νυν ή πρώην NBAers στο ρόστερ του (JJ Μπαρέα, Αρόγιο, Μπάλκμαν και Σαντιάγκο).

Δείτε π οιο είναι το Πουέρτο Ρίκο

Τι λέει η -σκανδαλιάρα- Σενεγάλη

Μια χαρά την εκδήλωσαν που δεν βρέθηκαν στο Α' γκρουπ, πριν προσθέσουν ότι και εκεί που έπεσαν δεν θα κάνουν... πενθήμερη εκδρομή "κυρίως εξαιτίας της Αργεντινής και της Ελλάδας" όπως διαβάσαμε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας. Από εκεί και πέρα, εστίασαν στην... καλοσύνη που είχε η FIBA να τους συγχωρήσει για το "έγκλημα" τους να χρωστούν λεφτά στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Τους είχε επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο, γιατί χρησιμοποιούσαν παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας στα Παναφρικανικά πρωταθλήματα U18 (ανδρών και γυναικών), δηλώνοντας ψευδείς ηλικίες. Παρεμπιπτόντως, οι ομάδες είχαν κατακτήσει το χρυσό, πριν αποκαλυφθεί το σκάνδαλο.
Στη συνάντηση που έκαναν στην Ελβετία, με την επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών, συμφώνησαν να πληρώσουν τα 310.000.000 σενεγαλέζικα φράγκα (τώρα που πάθατε το εγκεφαλικό, να σας πούμε ότι είναι 472.591 ευρώ -που πάλι εντελές ποσό δεν το λες), με διακανονισμό.

Δείτε ποια είναι η Σενεγάλη

Τι λένε οι -χαρούμενες- Φιλιππίνες

Οι "Gilas Pilipinas" όπως είναι το υποκοριστικό τους (ω ναι, έχουν nickname), έχουν στον πάγκο τους τον Chot Reyes, ο οποίος πήγε μαζί με τον Αμπόι Κάστρο (team manager) στη Βαρκελώνη που έγινε... το πρωί της Τρίτης (για τις Φιλιππίνες). Τι είπε ο προπονητής; Πως "απολαύσαμε την εμπειρία. Είναι η πρώτη φορά, έπειτα από πολλά χρόνια που η χώρα είναι στο Παγκόσμιο. Και μόνο που βρισκόμαστε εδώ, είναι όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Σημαίνει πάρα πολλά για το έθνος μας. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις. Ξέρουμε πως δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε κάποια διάκριση. Επίσης, για μια ομάδα σαν τη δική μας, σε όποιον όμιλο και αν "πέφταμε", θα ήταν δύσκολος. Έχω προετοιμαστεί ψυχολογικά ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο τουρνουά. Θα θέλαμε να πάμε στο β' γύρο. Για να τα καταφέρουμε πρέπει να πανηγυρίσουμε τουλάχιστον δυο νίκες. Αυτό θα είναι τεράστιο για τις Φιλιππίνες. Σε κάθε περίπτωση, θα παίξουμε για τη χώρα μας, για τους συμπατριώτες μας, για τη σημαία μας".

Δείτε π οιες είναι οι Φιλιππίνες

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ