FIBA WORLD CUP

Η παρουσίαση των Φιλιππίνων

Η παρουσίαση των Φιλιππίνων

Οι Φιλιππίνες φόρεσαν το αργυρό στο Πανασιατικό πρωτάθλημα και βρέθηκαν έτσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. Θα βρεθούν και στο δρόμο μας, ενδεχομένως με έναν NBAer στη σύνθεση τους.

Αυτή θα είναι η πέμπτη φορά που οι Φιλιππίνες θα παρουσιαστούν σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Μάλιστα, το μακρινό 1978 είχαν φιλοξενήσει κι όλας τη διοργάνωση. Αν για κάτι μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε, είναι πως δεν πάνε για τη χαρά της συμμετοχής.

Πράγμα που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έχουν κινήσει εδώ και καιρό τις διαδικασίες για να εκδώσουν διαβατήριο στον Τζαβέιλ ΜακΓκι, των Ντένβερ Νάγκετς και στον Αντρέι Μπλάτσε, των Μπρούκλιν Νετς. Τα χαρτιά και των δύο έχουν κατατεθεί και περιμένουν την απάντηση του Κογκρέσου.

Για την ιστορία, οι Φιλιππίνες είχαν αποπειραθεί να κάνουν νατουραλιζέ τον ΜακΓκι και το 2012, αλλά η κατάληξη ήταν αρνητική, λόγω των χρημάτων που χρειάζονταν για την ασφάλεια του στο ΝΒΑ (1.000.000 δολ.). Τώρα οι έχοντες γνώση λένε πως τα πράγματα έχουν αλλάξει, διότι τον χρειάζονται για να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσει πάλι, η ιστορία, θα πάνε στο Plan Β που είναι ο Αντρέι Μπλάτσε.

Ο κόουτς λέγεται Σοτ Ρέγιες και το υποκοριστικό της ομάδας που μπήκε στη FIBA το 1936 και είναι στο Νο34 της παγκόσμιας κατάταξης, είναι "Gilas Pilipinas".

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε πώς βρέθηκαν στο Παγκόσμιο της Ισπανίας, είχαν φορέσει το αργυρό στο τελευταίο Πανασιατικό πρωτάθλημα, το οποίο κατέκτησε το Ιράν! Συνολικά, έχουν παίξει 25 φορές στο Πανασιατικό και έχουν πάρει 5 χρυσά (τελευταίο αυτό του 1985), τρία αργυρά και ένα χάλκινο (1969).

FIBA World Cup

Έτος Χώρα Θέση Αγώνες Νίκες Ήττες
1954 Βραζιλία 9 6 3
1959 Χιλή 6 4 2
1974 Πουέρτο Ρίκο 13η 7 2 5
1978 Φιλιππίνες 8 0 8
2014 Ισπανία
TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ